MinStil: Ogonna Mecelina Joseph

OGONNA MECELINA JOSEPH: Den stilsikre 28-åringen jobber i klesbutikk, men syr sine egne klær etter arbeidstid.

– Jeg kler meg etter humøret. Hvis du noen gang har sett meg i byen kledd i en eksplosjon av farger og print, så var det sikkert en bra dag!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sofie Fevang, Alphons Munanga Amuri og Seline Pettersen.

Nå er det Ogonna Mecelina Joseph som står for tur. 28-åringen jobber i klesbutikk, men syr egne klær ved siden av jobb. Et talent hun muligens har arvet fra sin far.

– Jeg har alltid vært omringet av mote og kreativitet siden min far var skredder og kostymedesigner. Det fikk meg også til å ta Bachelor i motedesign, forteller Joseph.

– Han gikk alltid i dress og var en kul mann med en stil jeg følte ingen kunne matche. Mote og design var noe han elsket å gjøre, og han og min mor fant alltid en anledning til å kle oss opp i hans design. Jeg husker godt fra barndommen at folk syntes min søster og jeg så ut som to små dukker, fordi vi ofte var kledd i matchende prinsessekjoler som vår far hadde sydd. Minner som dette er noe jeg gleder meg og ser fram til å selv ha med mine barn i fremtiden.

NYHETER

Sto 14 timer i kø for sneakers: – Verdt det

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Ord jeg bruker for å beskrive stilen min er «comfort», «layering» og noen ganger «forvirrende» – både for andre og meg selv.

– Hva er «typisk Ogonna» i garderoben din?

– Baggy bukser, mesh-topper, jakker, chunky sneakers og masse farger og print!

A post shared by OGGO MECELIN▲ (@oggo.mecelina)

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– De siste ti årene har jeg slitt med å finne noe i bruktbutikker fordi jeg er en curvy dame som i tillegg er fan av å bruke oversized klær og layers, noe som er vanskelig å finne. Så derfor har jeg ikke et favorittkjøp. Men, jeg arvet en 20 år gammel pastellgul blazer av min mor, som jeg er så redd for å ødelegge at den tas bare ut til spesielle anledninger.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Eytys-sko står øverst på lista. Spesielt «Impreza»-bootsene. Jeg planlegger også å begynne å sy og designe mer neste år, så en ny Overlock-maskin ligger også høyt på ønskelista

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg har ingen spesifikke jeg blir inspirert av sånn stilmessig, men vi blir alle inspirert av hverandre på en eller annen måte. For meg så kan det være at jeg finner elementer fra folk jeg har sett på gaten og gjøre det til noe som funker for meg og min stil, sier Joseph og fortsetter:

– Jeg er også veldig glad i å ta noe som for seg selv kan regnes som «stygt», for eksempel et print eller en silhuett, og finne måter å gjøre det interessant for akkurat meg. Stilen min blir inspirert av mye random egentlig. Alt fra folk på gaten til Pinterest. Jeg kler meg etter humøret. Hvis du noen gang har sett meg i byen kledd i en eksplosjon av farger og print, så var det sikkert en bra dag!

MOTE

Strikk til svale sommerdager

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg har laget en regel for meg selv om at jeg enten selger eller gir bort noe, før jeg kan kjøpe noe nytt. En annen ting er redesign. De siste årene har jeg blitt veldig fan av å ta gamle klær og tekstiler og sy det om til noe annet. Gjorde det med et teppe som nå har blitt en av mine favorittbukser.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Selv om jeg er fan av farger og print, så er basics en viktig del av garderoben min. Lag på lag-plagg i nøytrale farger er også noe jeg bruker mye, siden det så lett kan hjelpe med å style looks til forskjellige anledninger.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– DIY! Har sett en trend nå under korona at flere folk, spesielt de unge, syr og farger sine egne klær og tilbehør. Det å gi gamle plagg nytt liv, og heller gå en mer miljøbevisst vei, er en trend jeg håper fortsetter å vokse. Jeg er også en stor fan av Crocs, noe jeg vet mange misliker, så det at jeg nå ser det bli brukt mer i streetstyle warms my heart!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Solbriller, trenchcoats og chunky sneakers – spesielt Eytys sine!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans og bodycon dresses. Klarer det bare ikke. For meg er «comfort key».

– Ditt aller beste motetips?

– Det beste motetipset jeg kan gi er å ikke ta mote så seriøst. Eksperimenter! Prøv ut forskjellige stiler og silhuetter til du finner noe som passer deg.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: