Louboutin utvider «nude»-kolleksjon

Christian Loboutins ikoniske pumps i fargen «nude» betyr ikke lenger lyse farger som beige, krem- eller fersken. Nå utvides nemlig kolleksjonen til syv ulike hudtoner.

Louboutins

Christian Louboutins i modellen Pigalle. Foto: Produsenten

Louboutins

FORLENGENDE: Designer Ulyana Sergeenko viser hvordan Christian Louboutin-sko kan ha forlengende effekt. Foto: Getty Images

Louboutins

TRENDY: Mette Marit iført Christian Louboutins i april i år. Foto: Getty Images

Hudfargede sko har for mange lenge vært et mote-must, som både passer til det meste i garderoben og gir en illusjon av lengre ben - blant annet er de blant favorittene til kronprinsesse Mette-Marit.

MinMote.no - Norges største moteside

Fra fem til syv

Ofte hevdes det at skoene skal ha en «forlengende effekt» på bena - fordi skoenes farge ligger tett opp til din egen hudfarge.

Og de ikoniske skoene med rød såle gjorde en utvidelse allerede i 2013, for å kunne matche flere hudfarger. Nå har det eksklusive franske skomerket besluttet å utvide kolleksjonen til en fargepalett i syv hudtoner - nettopp for å tilfredsstille enda flere kunder, hevder designeren selv. Kolleksjonen vil bli tilgjengelig til neste år, skriver New York Magazine.

Forbinder «nude» med beige

FORNØYD: Blogger Chioma Anugweje synes det er kult at Louboutin utvider «nude»-fargepaletten. Foto: Privat
FORNØYD: Blogger Chioma Anugweje synes det er kult at Louboutin utvider «nude»-fargepaletten. Foto: Privat

- En vet jo at fargen «nude» skal likne din hudtone. Men når jeg tenker på denne fargen, er det i hovedsak den beige fargen jeg tenker på, sier skjønnhetsbloggeren Chioma Anugweje (23) til MinMote.

Chioma synes det er positivt at Christian Louboutin utvider kolleksjonen, slik at flest mulig finner den korrekte «nude» fargen som passer best til sin hudtone.

- Han har også sagt at det er flere farger han mangler og at han skal utvide kolleksjonen. Dette synes jeg er utrolig kult. Det er ikke noe jeg nødvendigvis har tenkt på før, ettersom jeg ikke går med høye sko. Nå fikk jeg nesten lyst til å begynne, men det er tydelig at det er noen som gjør det, og jeg digger at Louboutin har hørt på det kundene hans vil ha og har gjort noe med det. Det gjør at man som kunde føler seg verdsatt og hørt, forklarer hun.

Helt på sin plass

Skjønnhetsansvarlig i Stella Magasinet, Silvany Bricen, synes dessuten det er på tide at Christian Louboutin utvider sin definisjon av «nude».

- Nyansene hans grenser mer opp mot hudfarge enn mange andre nudefarger gjør - andre er ofte for rosa, sier Bricen og legger til:

PÅ TIDE: Silvany Bricen i Stella Magasinet mener merket er på vei i riktig retning. Foto: Privat
PÅ TIDE: Silvany Bricen i Stella Magasinet mener merket er på vei i riktig retning. Foto: Privat

- Selv innenfor alle raser er det mange nyanser. Skjønnhetsidealet er blitt globalt, der alle etnisiteter er inkludert. «Nude» er derfor blitt den fargen som er nærmest hver enkelt sin hudtone, og de er det mer enn én av. At Louboutin velger å ha mørkere nudetoner er helt på sin plass, faktisk er det merkelig at ingen har tenkt på det før.

Hun forklarer at «nude» for henne betyr naken og så naturlig som mulig, men når det gjelder sko i denne fargen, synes som regel kontrasten blir for stor til hennes hud.

- Jeg har samme opplevelse som jeg alltid har hatt med å kjøpe «nude» strømpebukse. Det fungerer dårlig fordi de er for lyse til min hud. Poenget med å skape solbrune legger fungerer rett og slett ikke, og det ser ganske billig ut.

Derfor er heller ikke hudfargede sko noen naturlig del av Bricens garderobe.

- Jeg synes det blir for stor kontrast til min hud. Poenget er vel at de skal gi inntrykk av lengre ben, og har du «nude» farget kjole kan det være veldig fint. Men det faller vanligvis ikke i smak hos meg.

Hvordan var din opplevelse i dag?