Fire fine plus size-kjoler til 17. mai

Blogger Nastaran Marie Kowkabi viser fire kjolesnitt, perfekt for 17. mai og de kommende sommerfestene. 

Nastaran Marie Kowkabi
Publisert:

I morgen er det 17. Mai – årets første offisielle festdag. Uten hverken bunad eller festdrakt i skapet, er jeg alltid på jakt etter et plagg som både sitter fint, og som er komfortabelt å ha på seg - uavhengig om det blir regn, sol eller vind på den store dagen.

Jo større kropp, dess færre alternativer

Å finne det perfekte plagget kan ofte være slitsomt, spesielt om du har litt ekstra på kroppen. En av de største utfordringene når man skal finne klær som passer, er ikke bare den evige jakten på den riktige størrelsen, men også den evige jakten etter klær til din kroppsfasong. Det finnes ikke mange butikker å velge mellom, og jeg har allerede erfart at det er lettere sagt enn gjort å finne den perfekte kjolen på nett. Så hva gjør man?
Heldigvis har flere av de store kjedene forstått alvoret. Klær i store størrelser er ikke lenger bare store telt uten form og fasong. Figursydde kjoler, blomsterprint, blonder og farger i store størrelser er enklere å finne i butikkhyllene – og enda enklere er det om du vet hvilken frukt, bær eller geometrisk form kroppsfasongen din har blitt omdøpt til.

HVILKEN KROPPSFORM HAR DU? - NASTARAN MARIE

Sjekk bunadstrenden som herjer i Oslo:

Hvilken look vil du ha?

Når du leter etter den perfekte kjolen er det ikke bare viktig å finne ut av hvilken farge du vil ha, men det er vel så viktig å finne ut hvilken look du ønsker, hva du vil fremheve og hvilket materiale du vil bruke. Lette materialer som chiffon, plissé og polyester har ofte et fint fall, mens tykkere stoff holder bedre på fasongen.

Dominerende rød

Plissert chiffonkjole fra Lindex, 499 kroner. Foto: Nathalie Ekornes Brandal

Denne røde plissékjolen er min absolutte favoritt! Fargen rød er dominerende og roper «her er jeg», uansett om det er leppestift, genser eller kjole du har på deg. Den ettersittende overdelen og vidden i skjørtet på denne kjolen er både flatterende, og skjuler en litt oppblåst mage etter konsumering av både pølser og is på 17. mai. Plissé har et utrolig fint fall, og er det perfekte materialet om du vil ha noe som er litt løst og ledig, samtidig som det ser eksklusivt ut.

HÅR

Lekker frisyre til 17. mai ser du her!

Hvite blonder

Hvit blondekjole fra Ellos, 999 kroner. Foto: Nathalie Ekornes Brandal

Det er en myte at store damer ikke kan gå kledd i hvitt. Denne kjolen har en hjerteformet utringning og strikk i livet slik at den passer perfekt over bysten – selv om du har en stor byste. Går du for en lengre kjole bør du gå for en kjole som er kortere foran enn bak, slik som denne. Da skaper du en illusjon av lengre ben, og hvem vil vel ikke ha lange, lekre ben?

Trenger du inspirasjon til FRESH SMINKE SOM PASSER TIL NASJONALDAGEN ser du det her.

Blomsterprint og innsving i livet

Kjole fra Zizzi, 899 kroner. Foto: Nathalie Ekornes Brandal

Denne kjolen er luftig, men har tykt nok materiale til å skjule både mage og valker. Skåringen under brystet gjør det samme som et belte ville gjort – den skaper en markert midje. Samtidig er kjolen innsvinget i midjen, og uavhengig av kroppsfasong vil du med en slik kjole få en fantastisk timeglass-figur. Blomsterprint er en av de største trendene denne sesongen, og passer perfekt til både 17. mai-feiring, den store sommerfesten og sommerbryllupet til bestevenninnen din.

MANN

Slik renser du dressen hjemme

Den lille sorte

Kjole fra Lindex, 299 kroner. Kåpe fra Lindex, 699 kroner. Sko fra Kastel 1199 kroner. Foto: Nathalie Ekornes Brandal

Selv om det er 17. Mai, kan du uten problemer bruke den lille sorte. Den lille sorte er klassisk og fungerer til enhver anledning, også feiringen av nasjonaldagen. Denne kjolen er en oversized topp, men med et belte i livet og en vårkåpe har jeg sørget for både en markert midje og en litt friske look. Til et slikt antrekk kan du trygt ta på deg dine favorittsko og glemme alt som heter gnagsår og slitne føtter på den store dagen.

Publisert: