De beste vintage-kjøpene i butikk nå

Ta en titt innom vintage-butikker og nettbutikker for å finne unike varianter av høstens trendplagg.

Vintage toppbilde

Lilli Ann-kåpe fra BlueFennel hos Etsy.com, 1213 kr.

Vintage toppbilde

Bill Blass-bluse og- skjørt fra 80-tallet fra DoreensVintage hos Etsy.com, 256 kr.

Hvis du vet hva du skal se etter, kan du kle deg i noe ingen andre har helt maken til - og være både trendy og miljøvennlig på en gang.

Jeg har tatt utgangspunkt i trendene MinMote-Sonia har på seg i Trendguiden, og trålet de beste vintage-butikkene for brukte varianter.

Cape og kåper

Klikk på bildene for å se merke og pris!

Vintage kåper

Lilli Ann-kåpe fra BlueFennel hos Etsy.com, 1213 kr.

Vintage kåper

60-tallskåpe fra MadCrushVintage hos Etsy.com, 1869 kr.

Capen er et ytterplagg som har kommet og gått i motebildet, men som var spesielt stor på 60-tallet. For å få høstens trendy snitt, kan det være lurt å se etter kåper fra 50 og 60-tallet - såkalte swing coats.

Disse kåpene har gjerne litt større ermer og en klokkeformet fasong, som gir en capeillusjon. En av de største produsentene av disse kåpene på den tiden var kåpedesigneren Lilli-Ann, så om du kjøper på nett er det en god idé å søke etter dette merket. Andre ting det kan være verdt å ta et søk på er: «50s 60s coat trapeze sleeve» og «50s 60s cape coat».

Kåpene er fine å gå med, både med og uten belte, og på grunn av fasongen rommer de dessuten alle lagene med varme klær vi trenger å pakke oss inn i mens gradestokken faller utover høsten. Praktisk innenfor, elegant utenpå.

Brun skinnveske i kroko

vesker mina vintage

70-tallsveske fra ilvecchioarmadio hos Etsy.com, 417 kr.

vesker mina vintage

60-tallsveske fra HeavenlyVintageBags hos Etsy.com, 754 kr.

Skinnvesker med krokodillemønster er også noe som har vært populært av og på i flere tiår og hvis ikke du finner noen på loftet til moren din, er det fullt mulig å finne i vintage-butikker i stedet for å kjøpe den ny.

Om du skal handle i Oslo er det Velouria Vintage og Tonica som har det desidert største veskeutvalget, og jeg vil bli veldig overrasket om du ikke finner en tilsvarende veske her.

Lyst til å gjøre noen vintage-kupp?Her er de beste butikkene i Oslo

Det er også mulig å finne tilsvarende vesker på nett, både i full krokoimitasjon eller om du vil ha en litt mykere start inn i dyreskinnriket, med små detaljer av krokoskinn.

Bor du ikke i Oslo eller foretrekker du å handle over nett?Her gjør du kupp på vintage-klær

Leopardmønster

Vintage leopard

Bill Blass-bluse og- skjørt fra 80-tallet fra DoreensVintage hos Etsy.com, 256 kr.

Vintage leopard

Bluse fra HelenaAleixoGlamour hos Etsy.com, 118 kr.

Dette mønsteret har alltid ligget og lurt litt i motebildet og er derfor å finne i de fleste fasonger og materialer. Om du er ganske fersk i vintage-gamet kan en bluse med leopardmønster fra 80-tallet for eksempel være et fint sted å begynne. I kombinasjon med jeans eller et enkelt skjørt demper du den glorete effekten litt.

Om du er mer hardcore kan du foreksempel gå for en minikjole i leopard i 60-tallsfasong og style den med en tidtypisk sort høyhalser under og tykke sorte strømpebukser til.

Eventuelt kan man se etter et bluse og skjørt-sett i mørkere og mykere mønster, tilsvarende det Sonia har på seg i Trendguiden. Dette var det også mye av, spesielt på 80-tallet. Og husk; ikke la deg skremme av skulderputer. De lar seg lett fjerne og demper det største 80-tallspreget.

Se Trendguiden her:

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?