MinStil: Frida Jakobsen

KVALITET FØRST: Frida Jakobsen prøver å holde garderoben full av tidløse plagg fremfor å følge trender.

– Hadde du spurt meg for to år siden så hadde jeg fått grøsninger av tanken på bukser med lavt liv, men nå elsker jeg det!

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari Nordén, Andreas Kumwenda, Ella Skorgan og Jamie Sallmén.

Denne gangen har vi tatt en prat med den 21 år gamle studenten Frida Jakobsen, som har litt av hvert på tapetet om dagen.

Hun går sisteåret på en bachelorgrad innen kommunikasjon og markedsføring, jobber som sosiale medier-ansvarlig for solbrillemerket The Shade, er markedsføringsintern hos Kevin Murphy Norge, og driver med egne sosiale medier-kanaler på siden.

– Det blir en ganske travel og hektisk hverdag, men struktur er nøkkelen! Og så elsker jeg jobbene mine, så det er bare gøy.

For 21-åringen har mote alltid vært en interesse.

– Klær og mote er noe jeg alltid har syntes har vært gøy! Jeg elsker hvor kreativ man kan være med klær, og hvor forskjellig uttrykk man kan skape med ulike stylinger. Jeg kan absolutt tenke meg å jobbe innen mote- og klesindustrien!

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg føler stilen min varierer veldig etter årstid og hvem og hvor jeg henter inspirasjon fra. Akkurat nå vil jeg beskrive stilen min som veldig «clean». Jeg går for det mest i nøytrale toner og leker meg heller med ulike snitt.

– Hva er «typisk Frida» i garderoben?

– Jeg tror du kunne spurt alle vennene mine dette spørsmålet og svaret hadde alltid vært det samme, haha. Oversized dress er veldig typisk Frida!

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver å slutte å henge meg på alle mulige trender og heller kjøpe plagg jeg kommer til å bruke om og om igjen, og som er av gode kvaliteter, sier hun og fortsetter:

– Man finner som regel tøy som er så godt som nytt på Tise. Hva er da vitsen med å kjøpe helt nytt, når du kan få samme plagget til en billigere penge der? Penger og miljøet spart.

Tidligere har hun selv også solgt klær, men det blir det ikke så mye av etter andre bærekraftige valg.

– Nå som jeg omtrent kun har klær jeg vil bruke igjen og igjen er det ikke så mye å kvitte seg med eller selge.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg har fått et mer bevisst forhold til bærekraft og forbruk de siste årene, og sjekker alltid Tise først! Jeg har også tatt meg noen runder på UFF, og synes alltid det er stas når jeg har funnet ett plagg jeg blir obsessed med, og som det kun finnes ett av!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det må være skinnjakken min fra Uff! Jeg elsker den og har fått så mange komplimenter på den. Jeg har også en svart blazer fra Uff med helt sykt fine skulderputer, den er også en stor favoritt!

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Ved å ha investert i gode basics, for de kan jeg style både opp og ned! Altså dere aner ikke hvor mange ulike anledninger jeg har brukt den svarte dressen til.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Akkurat nå ønsker jeg meg en enkel mørkegrå T-skjorte fra Acne studios, jeg elsker snittet på den!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg finner ekstremt mye inspirasjon på Instagram og Pinterest! Etter at jeg flyttet til Oslo har jeg også blitt veldig inspirert av folk på gaten, sier Jakobsen.

På spørsmål om det er spesielle personer hun ofte henter inspirasjon fra er svaret klart:

– Anniken Jørgensen og Lovisa Worge. Jeg elsker den minimalistiske og litt edgy stilen deres.

– Hvilke trender har du troen på?

– Akkurat nå er jeg helt opphengt i cowboy boots, så det må bli det!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg får nok aldri nok av dressbukser! Det finnes så mange forskjellige fasonger og snitt. Dressbukser er i tillegg behagelig å gå med.

– Hvordan ville du typisk stylet dressbuksen til ulike anledninger?

– Til hverdags ville jeg hatt en baggy dressbukse sammen med nøytral genser, sporty sneakers eller mine elskede «Bertine»-støvler fra Acne Studios.

– Til fest eller andre pyntede anledninger ville jeg hatt matchende dressbukse og blazer, et belte over midjen på blazeren, noen fargerike heler og matchende veske! *chefs kiss*

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Dere kommer nok aldri til å se meg i skinny jeans, det er ikke for meg.

– Har du noen gang kastet deg på en trend du aldri trodde du ville bruke igjen?

– Hadde du spurt meg for to år siden så hadde jeg fått grøsninger av tanken på bukser med lavt liv, men nå elsker jeg de! Men kun om de baggy.

– Ditt aller beste motetips?

– Dress to impress yourself. Kle deg i det du føler deg fin og vel i, uavhengig om det er «trendy» eller ikke.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: