Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Bli inspirert: Stjel «Normal People»-stilen

SNAKKIS: «Normal People» er den store TV-snakkisen akkurat nå. Foto: NRK

TV-serien «Normal People» er på «alles» lepper om dagen. Ikke bare seriens følelsesladde handling, men også karakterenes garderobe skaper overskrifter. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

«Normal People», basert på boken ved samme navn av Sally Rooney, ble i vår til TV-serie. Forrige helg kom den endelig til Norge og NRK – til manges glede. Da serien ble sluppet på BBC i Storbritannia tidligere i vår, brøt den seerrekorder, og både boken og serien har fått massiv oppmerksomhet både i tradisjonelle og sosiale medier de siste månedene.

Hovedpersonene i serien faller uventet for hverandre. Foto: NRK

«Normal People» handler om Marianne og Connell, to ungdommer fra en liten by i Irland. I løpet av 12 episoder følger vi dem gjennom oppturer og nedturer i deres unge liv – både sammen og hver for seg. Serien fikk terningkast seks av VGs anmelder, så om du ikke alt har hevet deg på bølgen er det grunn til å tro at det er verdt et forsøk.

Serien utspiller seg over fire år, fra videregående til studietid. Foto: NRK

Det er historien i seg selv som bærer serien «Normal People», men det visuelle uttrykket er også nøye gjennomtenkt. Stilen til karakterene er hverken ekstravagant eller veldig unik, men nøye samstemt med deres personlighet og bakgrunn. Connells sølvsmykke fra TV-serien har til og med blitt titulert egne artikler i eksempelvis Vogue og The Guardian, og fått en egen Instagram-konto som per nå har over 180.000 følgere.

Om du også har falt inn i «Normal People»-universet, har vi funnet fram noen plagg og tilbehør i tråd med seriens estetikk du kanskje vil like. Slik kan du både bli inspirert – og få følelsen av å bli i universet litt lenger en seriens 12 episoder og bokens 250 sider.
Sjekk også: Vårens mest inspirerende TV-serier

Mariannes garderobe

Mariannes stil utvikler seg fra tenåring til sofistikert ung kvinne i løpet av serien. Hun kler seg i søte kjoler og bluser med rysjer, ofte i kombinasjon med en blazer i speilfløyel. Kjolene under episoden som utspiller seg på sommerferie i Italia er blant våre favoritter fra Mariannes klesskap.

Marianne

Bluse fra Zara i linblanding. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Marianne

Badedrakt fra Arket. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Marianne

Kjole fra Zara. Foto: Produsenten

259,-
Gå til butikk
Marianne

Kjole fra & Other Stories. Foto: Produsenten

690,-
Gå til butikk
begge

Blazer i fløyel fra Victoria Beckham. Foto: Produsenten

16840,-
Gå til butikk
begge

Kjole fra Haight hos Net A Porter. Foto: Produsenten

4550,-
Gå til butikk

Connells garderobe

Connell har en mer nedtonet stil enn Marianne, noe det også blir gjort et poeng av i boken og serien. Han er stort sett alltid iført Adidas-sneakers og en ikonisk sølvlenke rundt halsen, ofte kombinert med en ensfarget T-skjorte.

Connell

Sølvkjede fra Tom Wood. Foto: Produsenten

3299,-
Gå til butikk
Connell

Adidas Gazelle. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk
Connell

T-skjorte fra Arket. Foto: Produsenten

170,-
Gå til butikk
Connell

Jeans fra Our Legacy. Foto: Produsenten

713,-
Gå til butikk
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge