MinStil: Salsabil Saaliti

BACK TO BASICS: Salsabil Saaliti kjøper heller tidløse baseplagg hun kan ha bruk for lenge enn andre statement-plagg.
BACK TO BASICS: Salsabil Saaliti kjøper heller tidløse baseplagg hun kan ha bruk for lenge enn andre statement-plagg.Privat

– Karriere-Salsa lever i finansbransjen, mens private-Salsa er mer laid back og chill.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zupermaria, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Chris Holsten.

Nå lar vi oss inspirere av 27 år gamle Salsabil Saaliti. Hun er bosatt på Tøyen i Oslo, men har røtter fra Marokko. Hverdagen i Oslo består blant annet av å jobbe som privatrådgiver i bank.

– Livet mitt føler jeg er sammensatt, hvis det gir mening? Jeg er over gjennomsnittet interessert i økonomi, både personlig økonomi og makroøkonomi, samtidig elsker jeg å bruke fritiden på helt andre ting også, sier Saaliti.

I tillegg til å flittig dele stilige antrekk på Instagram-kontoen sin, har hun også drevet med idrett fra ung alder av. På fritiden trives hun godt på fjellet, både om sommeren og vinteren, og tilbringer også mye tid sammen med familie, venner og kollegaer.

– Ellers elsker jeg å dyrke min interesse for mote gjennom innhold på Instagram.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Mote har alltid vært en veldig stor lidenskap for meg! Jeg har tre storesøstre som alltid har vært interessert i mote, og så er de blant de fresheste menneskene jeg vet om. Jeg føler jeg vokste opp i et hjem hvor det bare var helt naturlig at man var interessert i mote.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Å, den er vanskelig! På samme måte som livet og hverdagen min er veldig sammensatt, så føler jeg stilen min også er det. Jeg bytter på veldig fra dag til dag eller uke til uke. Liker ikke å «låse» meg fast til én stil. En dag kan jeg være minimalistisk og «clean», en annen dag kan jeg føle for mer «glam», og en tredje dag vil jeg bare kle meg komfortabelt og chill.

Privat

– Hva er «typisk Salsabil» i garderoben?

– Garderoben er nok todelt. På en side har vi sneakers, oversized blazere og jeans. På den andre siden finner man mokasiner, hvite skjorter og dressbukser. Kanskje fordi karriere-Salsa lever i finansbransjen, mens private-Salsa er mer laid back og chill?

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg har fått et mer bevisst forhold til bærekraftig mote de siste årene. Jeg handler ekstremt mye brukt/second hand – både på Fretex og gjennom Tise og Finn. I tillegg prøver jeg å være bevisst på kjøpene jeg gjør i butikk, ved å handle færre «crazy» plagg som jeg vet jeg bare kommer til å bruke én gang, før de blir hengende/liggende i skapet.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Elsker det! Sparer både miljøet og lommeboken på å handle brukt. Blar gjennom Tise typ hver eneste dag!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Mine tre oversized blazere. To kjøpt på Fretex, og en på Tise.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Med årene har jeg lært at jeg får mest mulig ut av garderoben ved å ha gode basic-plagg. Alt som er basic er så enkelt å style og kombinere med mye forskjellig. På den måten kan de samme plaggene brukes til helt ulike antrekk og ulike anledninger.

Privat

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Akkurat nå er det helt basic, hvite og flate sneakers. Alle mine hvite sneakers er mer «joggesko-type» og har litt farge på, så nå er jeg ute etter noe helt basic og hvitt-hvitt.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert overalt, hele tiden, og det elsker jeg! Blir inspirert av søstrene og vennene mine, på Instagram og også på gaten. Noen ganger tar jeg meg selv i å stirre (lol) når jeg ser folk på gaten eller i butikker som jeg synes ser dødsbra ut, men da prøver jeg å huske å gå bort og gi dem et kompliment, så jeg ikke virker som en creep.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg er ikke den største tilhengeren av trender, sånn generelt. Derfor er det ingen konkrete trender jeg har troen på – jeg er mer fan av at man heller kjører sin egen greie når det kommer til stil, og ikke nødvendigvis bare hopper på alle trender bare for å «henge med».

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Det er dessverre flere ting. Jeg er alltid på jakt etter sneakers, hvite oversized skjorter og de perfekte jeansene.

Privat

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Du ser meg sjeldent i helmønstrede plagg. Det mest «vågale» jeg får til å gå med er striper, eller plagg med enkel print. Det er ikke fordi jeg ikke liker mønster. Jeg elsker det på andre, men tror jeg sliter med å kombinere mønstrede plagg med noe annet, og da få til et helt antrekk jeg synes ser bra ut. Igjen så må det være hjernen min som setter en stopper for kreativiteten.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke vær redd for å prøve ut noe nytt! Det er sånn du kommer til å finne den stilen du liker, som du føler deg vel i, og som viktigst av alt: er mest DEG.

Privat
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?