MinStil: Sofie Vollan

FØLGER EGEN STIL: Sofie Vollan har lært seg å ikke bry seg om hva folk mener om stilen hennes.

Sofie Vollan elsker et godt bruktfunn.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Sofie Vollan (19) er født og oppvokst i Trondheim, og har hatt en stor interesse for mote siden hun begynte å jobbe som modell da hun var 14 år. Nå har hun et friår hvor hun hovedsakelig reiser og jobber med plattformene sine på både Instagram og TikTok.

Nylig signerte hun og tvillingsøsteren for Team modellbyrå, og debuterte på catwalken for Envelope1976 under Oslo Runway.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil beskrive stilen min som flytende. Jeg kjøper klær på både gutte- og jenteavdelingen og mener at klær ikke tilhører noe kjønn. Jeg elsker å mikse mønstre, tekstiler, passformer og å gå ut av komfortsonen. De antrekkene jeg er mest fornøyd er de som folk flest aldri ville gått ut av huset i.

– Hva betyr mote og stil for deg?

– For meg er mote og stil en måte jeg kan uttrykke meg selv på, mote er en del av min identitet, og den enkleste måten jeg klarer å uttrykke meg på i hverdagen.

– Hva er «typisk Sofie» i garderoben din?

– Jeg vil si det som er mest typisk meg i garderoben er baggy jeans eller cargobukser og shorts. Desto mer baggy, jo bedre.

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– Nå får jeg ofte kommentarer som «du har så kul stil, den passer deg, men jeg kunne aldri gått med det selv» og «skulle ønske jeg også kunne kle meg som deg». Men da jeg enda gikk på videregående skole kunne jeg få noen ikke så veldig hyggelige kommentarer på stilen min, men jeg lot heldigvis aldri det gå inn på meg.

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– Jeg elsker second hand og vintage, rundt 80 prosent av klesskapet mitt er kjøpt brukt. Jeg er ekstra fornøyd med å ha funnet et par caprijeans med lavt liv. Har ikke sett noen gått med caprijeans på en stund, men syns de var utrolig fete.

SOFIE VOLLAN on TikTok

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Øverst på ønskelisten nå er boots fra Givenchy i modellen Shark. De er så utrolig lekre!

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Jeg prøver å fine inspirasjon i meg selv og gå utenfor komfortsonen når det kommer til klesstil, jeg vil finne min egen stil fremfor å kopiere de rundt meg. Men jeg ser veldig opp til Iris Law og Mia Regan, føler begge de to utvikler sin egen stil.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Akkurat nå er mitt mest brukte klesplagg et par med cargobukser fra Jaded LDN.

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Har sett at Adidas-skoene Samba har kommet tilbake. Jeg liker veldig godt at skotrenden begynner å lene seg mer mot den sportslige siden. Selv elsker jeg å style Salomon sine tursko og Asics-løpesko i hverdagen.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter et godt par med baggy jeans og en baggy T-skjorte, det er plagg som man kan enkelt piffe opp med tilbehør og smykker for å lage et fett antrekk.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Hvite Nike Air Force, selv har jeg aldri hatt lyst på dem, de er blitt for mainstream og overbrukt de siste årene. Jeg kjøper meg heller et par kule New Balance-sko dersom jeg skal ha noen enkle hvite sneakers i skapet.

– Hva er ditt ultimate høstantrekk?

– Mitt ultimate høstantrekk vil bestå av et par med mørkeblå baggy denimbukser, hvit baggy T-skjorte, en oversized genser med en oversized, brukt brun skinnjakke over, et tynt skjerf i halsen og et par med svarte cowboyboots.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Kler meg ganske maskulint og baggy i hverdagen så når jeg skal pynte meg liker jeg å gå i noe mer feminint, så «go to» når jeg skal pynte meg må være en tettsittende topp, et maxiskjørt med noen hæler, MASSE smykker og en kul sminkelook.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke hør på meningene til de rundt deg, gå ut av komfortsonen og ha på deg akkurat det du ønsker. Om du er på utkikk etter noen kule og annerledes ting, så dra på bruktshopping!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: