Leggvarmere er tilbake

COMEBACK: Skal vi tro ekspertene i motebransjen, er leggvarmere noe å satse på nå. Her ser vi Emma Ellingsen i svarte leggvarmere.

Designere og moteprofiler har troen på varme legger denne sesongen.

Malin Gaden
Publisert:

Under den norske moteuken spurte vi MinMote-følgerne på Instagram om hva de synes om at leggvarmerne kanskje er tilbake. Svaret var et rungende «å, nei!»

Men det er faktisk det som er realiteten: Designerne ønsker at vi nok en gang skal ta imot leggvarmerne med åpne armer.

STRIKK I FOKUS: Under Oslo Runway i august viste det norske merket Ilag frem et gult sett med matchende sokker i skoene. Sokkene strakte seg såpass langt oppover leggene at dette nesten må kalles leggvarmere.
HAR TROEN: Rains viste sine varianter av leggvarmere på catwalken både for vår- og sommersesongen 2023, samt høst/vinter 2022.

Prada er blant de kjente merkene som har bestemt seg for at leggvarmerne fortjener et comeback. Flere moteprofiler har allerede begynt å teste ut trenden, og under moteuken i København kunne vi se at it-jenta Emili Sindlev hadde fått tak i leggvarmerne fra motehuset.

Hun stylet dem sammen med et annet trendplagg, nemlig miniskjørtet, og toppet det hele med sko i samme farge som leggvarmerne og en bomberjakke i grønt fra Louis Vuitton.

Men hun var ikke den eneste som satset på denne looken under den danske moteuken. Kombinasjonen av miniskjørt, høye hæler og leggvarmere var nemlig en hit blant flere moteprofiler:

POPULÆR STYLING: Flere moteprofiler har kombinert sine leggvarmere med miniskjørt og høye hæler.

Også kjendisene har begynt å omfavne trenden. Modellen Bella Hadid er ofte ganske tidlig ute med å teste det som er nytt, og denne gangen er selvfølgelig intet unntak.

TESTER TRENDER: Bella Hadid er ikke fremmed for å ta i bruk hotte plagg. Her har hun trukket leggvarmerne sine over et par høye hæler, og toppet det hele med en stripete kjole og smale solbriller.

Ikke lenge etter at moteuken i København var forbi, var det tid for den norske moteuken, Oslo Runway. Etter å ha gått på catwalken for Envelope1976, møtte MinMote Emma Ellingsen utenfor Moniker på Majorstuen.

Influenceren hadde for anledningen tatt på seg en svart topp og matchende skjørt, samt svarte sko og svarte leggvarmere. Antrekket fikk et «pop» av farge med den blå vesken.

TIDLIG UTE: Emma Ellingsen er blant de første moteprofilene som har testet ut leggvarmer-trenden i 2022.

Selvfølgelig har brukerne på TikTok også lagt merke til den fremadstormende trenden. Her er det dog ikke variantene med Prada-logo det befinner seg mest av.

Det har seg nemlig slik at flere har lagt ut video av hvordan de lager denim-leggvarmere av gamle bukser.

MOTEUKEN I KØBENHAVN: Denim-leggvarmere var blant statement-plaggene vi spottet under den danske moteuken.

Om du skulle være interessert i å kaste deg over et par gamle jeans og lage deg noen leggvarmere, kan du se hvordan det gjøres her:

Da gjenstår det bare å se om leggvarmerne gjør skikkelig comeback her til lands!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: