Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Maxiskjørtet: Sesongens hotteste plagg?

EN FAVORITT: Stylist og moteprofil Ingrid Fagerli Edvinsen har falt for maxiskjørtet denne sesongen.
EN FAVORITT: Stylist og moteprofil Ingrid Fagerli Edvinsen har falt for maxiskjørtet denne sesongen.Privat

Skal man tro motemagasinene, befinner vi oss i maxiskjørtets år!

På starten av nyåret var motemagasinet InStyle raskt ute med å kalle 2022 «maxiskjørtets år». Noen måneder senere mente også Vogue det var på tide at miniskjørtet tok en liten pause, og ønsket maxiskjørtet velkommen tilbake.

På catwalken så vi at designere som Chanel, Nanushka, Tory Burch og Proenza Schouler omfavnet trenden med åpne armer. Skjørtene ble stylet med alt fra gjennomsiktige topper til lag på lag med bukse under.

PÅ CATWALKEN: Tory Burch viste frem flere maxiskjørt i sin SS22-kolleksjon.
PÅ CATWALKEN: Tory Burch viste frem flere maxiskjørt i sin SS22-kolleksjon.Victor VIRGILE / Gamma-Rapho via Getty Images

Chanel, som nylig viste frem sin couture-kolleksjon, har også troen på maxiskjørtet for 2023-sesongen:

HAUTE COUTURE: Nylig presenterte Chanel sin haute couture-kolleksjon for 2023, og da var maxiskjørtet en del av kolleksjonen.
HAUTE COUTURE: Nylig presenterte Chanel sin haute couture-kolleksjon for 2023, og da var maxiskjørtet en del av kolleksjonen.CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Skjørtet har også blitt godt tatt imot av kjendiser og moteprofiler. Maxiskjørtet kan se ut til å være en favoritt i Zoe Kravitz’ garderobe. Hun har nemlig brukt skjørtet både på den røde løperen og til hverdags.

GARDEROBEFAVORITT: Zoe Kravitz har tatt i bruk maxiskjørtet ved flere anledninger, blant annet på Vanity Fair-etterfesten i 2019.
GARDEROBEFAVORITT: Zoe Kravitz har tatt i bruk maxiskjørtet ved flere anledninger, blant annet på Vanity Fair-etterfesten i 2019.Pa Photos/OConnor-Arroyo, MEGA / GC Images

Den norske influenceren og stylisten Ingrid Fagerli Edvinsen la nylig ut noen bilder på Instagram iført maxiskjørtet. Hun sier til MinMote at hun elsker plagget fordi det er komfortabelt å gå i.

– I tillegg gir det anntrekket litt «edge» uten å se for anstrengt ut, og det liker jeg!

STYLISTEN: Ingrid Fagerli Edvinsen.
STYLISTEN: Ingrid Fagerli Edvinsen.Privat

Stylisten kombinerer gjerne skjørtet med både hverdagslige og mer pyntede plagg.

– Det funker like bra med en T-skjorte til hverdags som med en litt penere topp eller et korsett til fest. Det er også superkult å style til stranden med en bikinitopp. Hvis man skulle bli kald så er det lett å bare slenge over en blazer eller en genser og man ser fortsatt kul ut, sier Fagerli Edvinsen og fortsetter:

– Alt i alt et veldig allsidig plagg, spør du meg.

ALLSIDIG PLAGG: Moteprofilen bruker gjerne maxiskjørtet til både hverdagslige og festlige anledninger.
ALLSIDIG PLAGG: Moteprofilen bruker gjerne maxiskjørtet til både hverdagslige og festlige anledninger.Privat

Stylisten tipser om å kombinere skjørtet med en bikinitopp, og det er akkurat det modell og Harper’s BAzaar-skribent Abisola Omole har gjort her:

Den fransk-engelske moteprofilen Camille Charriere har stylet sitt kremfargede maxiskjørt med en stripete genser i avslappet passform. Genseren, samt de kule sneakersene, skaper en fin kontrast til skjørtet.

Charrieres antrekk gjør seg utmerket til kaldere sommerdager, men også når høsten melder sin ankomst. Da kan du style skjørtet med boots og favorittjakken din – akkurat slik som moteprofilen Lucy Williams har gjort her:

Klar for å kaste deg på maxiskjørt-trenden? Her er noen fine varianter akkurat nå:

Hvitt med tekstur

Hvitt med tekstur

Fra designsamarbeidet mellom Molly Rustas og NA-KD.

Frynsete

Frynsete

Brunt maxiskjørt med splitt bak og frynser nederst.

SommerligLuksus

Sommerlig

Mønstrete og fargerikt etasjeskjørt fra Ulla Johnson.

Med lommer

Med lommer

Strikkeskjørt med store kontrastlommer.

Klassiker

Klassiker

Svart maxiskjørt.

Hvitt denimskjørt

Hvitt denimskjørt

90-tallsinspirert skjørt med splitt foran.

Plisséskjørt

Plisséskjørt

Skinnende skjørt i sateng. Kult å matche med overdel i samme farge!

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?