MinGravidStil: Gine Margrethe Larsen Qvale

GOD KOMBO: Mote- og skjønnhetsprofil Gine Margrethe Larsen Qvale har en mer feminin stil som gravid, men er ikke fremmed for et mer rocka eller rampete innslag.
GOD KOMBO: Mote- og skjønnhetsprofil Gine Margrethe Larsen Qvale har en mer feminin stil som gravid, men er ikke fremmed for et mer rocka eller rampete innslag. Privat

– Jeg er ikke så komfortabel med å være supersøtt antrukket eller altfor klassisk. Det må være et noe rampete innslag.

Det kan både være utfordrende, gøy, lite inspirerende og spennende å kle seg med en voksende mage. MinMote har bedt et knippe stilfulle kvinner om å dele sine beste tips og triks til å kle seg som gravid.

Her kan du lese tipsene til Marte Bratberg og Elisa Mollatt. Neste kvinne ut er mote- og skjønnhetsprofilen Gine Margrethe Larsen Qvale.

Hun og ektemannen, fotografen Thomas Qvale, venter sitt andre barn om få uker. Det avslørte hun i podcasten hun har sammen med venninnen Christina Hostad i mai.

Nå har det gått et halvt år siden den gledelige nyheten ble kjent, og Gine Margrethe, ektemannen og deres sønn gjør seg klare for å ønske familiens nye tilskudd velkommen.

– Jeg har det veldig bra om dagen, forteller hun til MinMote.

Privat

– For noen kan det kanskje virke som om hormonene mine løper løpsk, men for meg har jeg faktisk en ekstrem indre ro. Jeg er fylt med mye kjærlighet og gleder meg utrolig mye. Det er vel kanskje det som skjer når to hjerter banker i samme kropp, sier influenceren og fortsetter:

– Å være gravid igjen er like stort denne gangen som første, men med mer ro. Man er tryggere på egen kropp og jeg kjenner at jeg har gjort dette før, og føler meg sikker på både baby og meg selv. Jeg syns månedene har gått i rekordfart. Jeg har en sønn på tre år, og jobber veldig mye – så tiden flyr, mildt sagt.

I tillegg til å drive podcasten «Hei, det er meg!» med venninnen, har Gine Margrethe også en svært populær Instagram-konto. Der følges hun av over 200 000 mennesker. Der deler hun blant annet inspirerende antrekk – noe det ikke har vært mangel på under graviditeten.

– Hvordan vil du beskrive stilen din? Har den endret seg siden du ble gravid?

– Jeg vil jo si at stilen min blir mye mer feminin når jeg er gravid. Det er nok av den enkle grunnen at kjoler og skjørt er ofte redningen for å få kledd kulen. Jeg føler til vanlig at jeg er mye mer rocka, men gravidstilen setter meg nok i et litt mer feminint lys.

– Hvordan synes du det er å kle seg som gravid? Er det noen utfordringer eller fordeler?

– Jeg synes det er gøy med en utfordring – for det kan være en utfordring til tider, ja. He, he. Utfordringen er soleklart å beholde en form for silhuett. Noe jeg ALLTID tenker på – gravid eller ikke. Det er et must når man kler seg. Å få ting til å se kult og flatterende ut er viktig. Fordelene er jo at man kan alltids skylde på magen! He, he ...

– Hva er «typisk Gine Margrethe» i garderoben din?

– Jeg vil vel si at jeg sverger til det noe mer rocka eller kreative. Jeg er ikke så komfortabel med å være supersøtt antrukket eller altfor klassisk. Det må være et noe rampete innslag, om du skjønner. Et statement.

Privat

– Hvilket plagg har vært din favoritt de siste ni månedene?

– Da må jeg si skjørt og kjole for babybumpen. Det er alltid en redning, altså! Og så klart en digg gravidtights. Alltid deilig å ha på lager, sier moteprofilen og legger til at hun gjerne styler dem med et par sneakers, en oversized genser og blazer.

– Tre plagg alle gravide kvinner bør ha i klesskapet?

– Et kult skjørt eller kjole som man kan dra over magen, en oversized blazer og en fin gravidjeans- eller tights.

– Dine beste tips til gravide?

– Det er ikke så mye som skal til bestandig. Man føler seg fort fresh hvis man bare gjør en liten innsats, altså – og man kan likevel mikse det med komfortable klær. Ta en blazer over en tights, ta på deg noen kule smykker og kjøp noen fine sneakers!

– Har du oppdaget noen nye butikker eller merker som lager gravid-vennlige klær du vil tipse om?

– Jeg kjøper de fleste gravideklærne mine på Zara, Lindex og H&M. Det er litt unntakstilstand med tanke på størrelse, så jeg vil ikke investere for mye penger i det med mindre det er en blazer eller ytterjakke jeg vet jeg kan bruke både som gravid eller ikke.

Privat

– Ditt beste gravid-hack?

– Jeg var forferdelig dårlig de tre første månedene, og det eneste som fikk meg på bena var appelsinjuice. Kjøp en gravidtights – jeg lover deg, du kommer til å bo i den! Kjøp en deilig krem eller olje til kroppen. Å føle litt velvære gjør alltid susen. Og det viktigste: Nyt perioden, for man kommer til å se tilbake på den en gang og savne det litt.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?