Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
Mote

Derfor er ullundertøy din beste venn fremover

ulltopper

Winter is coming, men du trenger ikke pakke bort helårsgarderoben av den grunn. Med ullundertøy innerst vil du holde deg varm, selv under sommerkjolen. 

Sara Boquist
Publisert:
ulltopper

Ulltopp fra Calida. Foto: Produsenten.

479,-
Gå til butikk
ulltopper

T-skjorte fra Cubus. Foto: Produsenten.

Gå til butikk
ulltopper

Tynn ullgenser fra Pierre Robert. Foto: Produsenten.

337,-
Gå til butikk

Gradestokken viser snart minus flere steder i landet, og da er det godt å kunne ta frem ullundertøyet. Det er ingen hemmelighet at å ha ull innerst er den beste måten å holde seg varm på, og ullundertøy er derfor perfekt å ha under hverdagsplaggene. En tynn bluse, en kjole eller en bomullsgenser kan brukes langt utover vinteren med mykt og varmt undertøy under.

ullundertøy overdel

Genser fra Calida. Foto: Produsenten.

639,-
Gå til butikk
ullundertøy overdel

Genser fra Hanro. Foto: Produsenten.

674,-
Gå til butikk
ullundertøy overdel

Genser fra Cubus. Foto: Produsenten.

399,-
Gå til butikk

En genser eller singlet med V-hals er perfekt hvis du ønsker å ha dem under en utringet genser. Bruk gjerne en med blonder som gir antrekket en ekstra detalj. De kan også brukes under t-skjorter, kjoler eller en god kardigan.

KLÆR

10 lekre høstkjoler med lange ermer

Jukser med ullundertøy

Moteinfluencer Janka Polliani bruker sommer og vintergarderoben året rundt, og blir ofte sett i kjoler og skjørt selv i minusgrader.

– Jeg jukser med ullundertøy. Jeg kjøper tynn, tynn ull som jeg kan trikse meg til slik at det ikke syns. Man burde ikke ha en sommer og vintergarderobe, men være flink til å bruke det man har, sier hun til MinMote.

Polliani er tidlig ute med å gå til innkjøp av nytt ullundertøy, da hun opplever at det fort blir stygt.

– Det blir dessverre fort stygt når det brukes mye, så jeg går til nytt innkjøp allerede i september, før det blir utsolgt. Jeg foretrekker nøytrale farger i min basegarderobe.

ullstillongs

Strømpebukse fra Swedish Stockings hos Ellos. Foto: Produsenten.

400,-
Gå til butikk
ullstillongs

Strømpebukser fra Cubus. Foto: Produsenten.

399,-
Gå til butikk
ullstillongs

Ullstrømpebukse fra Pierre Robert. Foto: Produsenten.

199,-
Gå til butikk
ullstillongs

Stillongs fra Icebreaker. Foto: Produsenten.

656,-
Gå til butikk

Vil skjule ullundertøyet

Influenceren liker ikke at strømpebuksene og stillongsen synes. For å skjule det bruker hun lange støvletter, og lange skjørt og kjoler.

–Jeg er ikke så glad i å vise at jeg går stillongs eller strømper, hvis ikke det er helt nødvendig. Men nå har jeg funnet ut at det finnes strømpebukser med fleece inni, genialt og et godt tips! Dette kan man blant annet kjøpe på H&M, tipser hun om.

ull

Turtleneck fra & other stories. Foto: Produsenten.

590,-
Gå til butikk
ull

Turtleneck fra Gobi. Foto: Produsenten.

1049,-
Gå til butikk

Vær obs på vaskeanvisningen

Polliani legger ulltrøyene sine flatt når hun tørker dem, så de ikke skal strekke seg og miste fasong. Hun oppfordrer også til å være flink å sjekke vaskeanvisningene på ullplagg.

– Mye ullplagg er gjerne en miks av forskjellige materieller, og mange tenker kanskje at det bare er å putte det inn i vaskemaskinen, men det kan gå dårlig. Jeg fikk for noen år siden en veldig fin og shitdyr ullgenser i gave av noen venninner, som jeg klarte å krympe. Den passet ikke en gang datteren min som var fire år på den tiden, sier Polliani og ler.

– Ull er gull

Ull er et varmeregulerende stoff som holder deg varm selv om du skulle svette eller bli våt. Om vinteren er det derfor en fordel å bruke ull innerst mot huden. Om man blir svett, vil fukten flyttes bort fra huden og ut i det ytterste laget, slik at man ikke føler seg klam, og ikke fryser.

singlett

Singlet fra Femilet. Foto: Produsenten.

349,-
Gå til butikk
singlett

Singlet fra Huber. Foto: Produsenten.

550,-
Gå til butikk

Vask riktig, med måte

– Jeg liker å si at ull er gull, sier leder for DNT ung, Markus Malmin til MinMote. Han har solid erfaring med å holde seg varm i kaldt vintervær, og sverger alltid til ullundertøy. I tillegg er ull er også selvrensende og holder seg luktfritt lenge, påpeker han.

– Det trenger ikke vaskes ofte. Heng det gjerne opp til å lufte etter bruk, fremfor å vaske det. Det gjør at plagget ikke slites like fort. Her ser man stor forskjell på ull og syntetiske plagg.

KLÆR

Stor guide til vinterjakker

Ull er en god investering da det er et slitesterkt materiale som du kan ha i mange år. Den er også elastisk og holder seg fin i fasongen. Det som er viktig å være oppmerksom på når det kommer til ull er å vaske det riktig.

– Man kan vaske dem på ullprogram med vaskemiddel egnet for ull. Ullvaskprogrammene er ganske skånsomme og skader ikke ullen så mye, men det aller beste er å vaske det for hånd, sier Malmin.

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    14 gensere som holder deg varm i høst

  2. KLÆR

    10 lekre høstkjoler med lange ermer

  3. KLÆR

    Vest på budsjett: Høstens kuleste plagg for under 500 kroner

Relaterte artikler

KLÆR

MinStil: «Sommerhytta»-Sara

KLÆR

Seks antrekk til skolestart

KLÆR

8 måter å style kjolen på

KLÆR

5 moteprofiler: Slik får du orden i klesskapet

KLÆR

MinStil: Ingeborg Walther

KJENDIS

MinStil: Ada Martini Strøm

MOTE

Glam opp den lille sorte