Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Derfor er ullundertøy din beste venn fremover

Winter is coming, men du trenger ikke pakke bort helårsgarderoben av den grunn. Med ullundertøy innerst vil du holde deg varm, selv under sommerkjolen. 

ulltopper

Ulltopp fra Calida. Foto: Produsenten.

ulltopper

T-skjorte fra Cubus. Foto: Produsenten.

ulltopper

Tynn ullgenser fra Pierre Robert. Foto: Produsenten.

Gradestokken viser snart minus flere steder i landet, og da er det godt å kunne ta frem ullundertøyet. Det er ingen hemmelighet at å ha ull innerst er den beste måten å holde seg varm på, og ullundertøy er derfor perfekt å ha under hverdagsplaggene. En tynn bluse, en kjole eller en bomullsgenser kan brukes langt utover vinteren med mykt og varmt undertøy under.

ullundertøy overdel

Genser fra Calida. Foto: Produsenten.

ullundertøy overdel

Genser fra Hanro. Foto: Produsenten.

ullundertøy overdel

Genser fra Cubus. Foto: Produsenten.

En genser eller singlet med V-hals er perfekt hvis du ønsker å ha dem under en utringet genser. Bruk gjerne en med blonder som gir antrekket en ekstra detalj. De kan også brukes under t-skjorter, kjoler eller en god kardigan.

Jukser med ullundertøy

Moteinfluencer Janka Polliani bruker sommer og vintergarderoben året rundt, og blir ofte sett i kjoler og skjørt selv i minusgrader.

– Jeg jukser med ullundertøy. Jeg kjøper tynn, tynn ull som jeg kan trikse meg til slik at det ikke syns. Man burde ikke ha en sommer og vintergarderobe, men være flink til å bruke det man har, sier hun til MinMote.

Polliani er tidlig ute med å gå til innkjøp av nytt ullundertøy, da hun opplever at det fort blir stygt.

– Det blir dessverre fort stygt når det brukes mye, så jeg går til nytt innkjøp allerede i september, før det blir utsolgt. Jeg foretrekker nøytrale farger i min basegarderobe.

ullstillongs

Strømpebukse fra Swedish Stockings hos Ellos. Foto: Produsenten.

ullstillongs

Strømpebukser fra Cubus. Foto: Produsenten.

ullstillongs

Ullstrømpebukse fra Pierre Robert. Foto: Produsenten.

ullstillongs

Stillongs fra Icebreaker. Foto: Produsenten.

Vil skjule ullundertøyet

Influenceren liker ikke at strømpebuksene og stillongsen synes. For å skjule det bruker hun lange støvletter, og lange skjørt og kjoler.

–Jeg er ikke så glad i å vise at jeg går stillongs eller strømper, hvis ikke det er helt nødvendig. Men nå har jeg funnet ut at det finnes strømpebukser med fleece inni, genialt og et godt tips! Dette kan man blant annet kjøpe på H&M, tipser hun om.

ull

Turtleneck fra & other stories. Foto: Produsenten.

ull

Turtleneck fra Gobi. Foto: Produsenten.

Vær obs på vaskeanvisningen

Polliani legger ulltrøyene sine flatt når hun tørker dem, så de ikke skal strekke seg og miste fasong. Hun oppfordrer også til å være flink å sjekke vaskeanvisningene på ullplagg.

– Mye ullplagg er gjerne en miks av forskjellige materieller, og mange tenker kanskje at det bare er å putte det inn i vaskemaskinen, men det kan gå dårlig. Jeg fikk for noen år siden en veldig fin og shitdyr ullgenser i gave av noen venninner, som jeg klarte å krympe. Den passet ikke en gang datteren min som var fire år på den tiden, sier Polliani og ler.

– Ull er gull

Ull er et varmeregulerende stoff som holder deg varm selv om du skulle svette eller bli våt. Om vinteren er det derfor en fordel å bruke ull innerst mot huden. Om man blir svett, vil fukten flyttes bort fra huden og ut i det ytterste laget, slik at man ikke føler seg klam, og ikke fryser.

singlett

Singlet fra Femilet. Foto: Produsenten.

singlett

Singlet fra Huber. Foto: Produsenten.

Vask riktig, med måte

– Jeg liker å si at ull er gull, sier leder for DNT ung, Markus Malmin til MinMote. Han har solid erfaring med å holde seg varm i kaldt vintervær, og sverger alltid til ullundertøy. I tillegg er ull er også selvrensende og holder seg luktfritt lenge, påpeker han.

– Det trenger ikke vaskes ofte. Heng det gjerne opp til å lufte etter bruk, fremfor å vaske det. Det gjør at plagget ikke slites like fort. Her ser man stor forskjell på ull og syntetiske plagg.

Ull er en god investering da det er et slitesterkt materiale som du kan ha i mange år. Den er også elastisk og holder seg fin i fasongen. Det som er viktig å være oppmerksom på når det kommer til ull er å vaske det riktig.

– Man kan vaske dem på ullprogram med vaskemiddel egnet for ull. Ullvaskprogrammene er ganske skånsomme og skader ikke ullen så mye, men det aller beste er å vaske det for hånd, sier Malmin.

Hvordan var din opplevelse i dag?