5 moteprofiler: Dette er den ultimate sommer-kjolen

FAVORITTEN: Influencer Nikoline Anundsen har brukt denne kjolen mest i sommer. Hun tror også det kommer til å bli en favoritt i mange år til.

Hva er det som gjør sommerkjolen perfekt? Vi spurte moteprofilene.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det er noe med å hente frem en spesiell sommerkjole år etter år, som du aldri går lei, og som alltid føles like fin. Her er moteprofilenes favoritter:

– Mitt første designerkjøp

Moteredaktør i Elle, Caroline Skjelbred, har en helt spesiell kjole, som snart er 20 år gammel, som er den ultimate sommerfavoritten – «Scuba dress» designet av Nicolas Ghesquiere for Balenciaga.

– Denne kjøpte jeg på salg sommeren 2003 da jeg var i Cannes med en god venninne. Mitt første designerkjøp (takket være megasalget) og en kjole som jeg husker tok pusten fra meg første gang jeg så den. Selv om jeg jobber i motebransjen, der man liker å pushe nytt, så liker jeg personlig klær med historie, og å bygge en personlig garderobe, sier hun og legger til:

– Det er også ekstra fint med kjoler som har god søm og sitter bra - Det gjør denne! En skikkelig kjolefavoritt fra garderoben som jeg tar frem år etter år.

Skjelbred syns det er stas med sommerkjoler hun med glede tar frem år etter år.

– Det som går igjen er hvite kjoler, heklede sommerkjoler som jeg kan style opp og ned. Og diverse maxikjoler som jeg bruker med flate sandaler på kvelden, men min sommerkjolefavoritt er denne: En kort statementkjole. Jeg elsker plagg man kan style på forskjellige måter og denne kan jeg bruke med flate sandaler for en litt mer avslappet look, joggesko for en sporty look eller høye sandaler og en liten clutch for en litt mer pyntet kveldslook.

– Enkel å kle opp og ned

Influencer Nnenna Echem har sansen for tubekjolen ettersom den er enkel å kle både pyntet og mer avslappet.

– Jeg er veldig glad i å bruke tubekjolen om sommeren, og eier nok en i hvertfall fire forskjellige farger. Jeg er spesielt glad i maxi-tubekjoler, sier Echem og fortsetter:

– Jeg elsker å bruke tubekjole da den er enkel å både kle opp og ned.

– Fin og elegant kontrast

Journalist og modell Sara Flaaen Licius har vanskelig for å velge en enkelt favorittkjole, men kommer raskt på hvilken type sommerkjole hun liker best: Den lille sorte.

– Kjolene jeg liker best om sommeren er faktisk en eller annen form for den lille sorte! Jeg synes det er en fin og elegant kontrast å bruke svart om sommeren, jeg. I løpet av partysesongen om vinteren tar jeg heller farger og glam! På sommerstid sier jeg bare gi meg en sort minikjole, tilsittende eller rett, gjerne i sateng, og gjerne en med åpen rygg – eller en lengre variant med spagettistropper eller halterneck.

Ofte lar hun den snacksy kjolen snakke for seg.

– Elsker en helt enkel, svart kjole som er fin nok i seg selv – men som alltid enkelt kan styles med både hæler, flip flops eller sneakers. Og helst med noe diskré gull- eller perletilbehør.

– Brukt hver sommer i 6–7 år

Influencer Katarina Petrovic har lagt sin elsk på den lange kaftanen.

– Min ultimate sommerkjole er uten tvil en kaftan – en fotsid en. Jeg har en favoritt jeg har brukt hver sommer i 6-7 år, og den føles like riktig hver eneste sesong.

Også Petrovic setter pris på at kjolen er lett å kle både opp og ned til ulike anledninger.

– Den er det perfekte go-to plagget, for ikke å glemme at du slipper å tenke mye på stylingen, da den gjør mesteparten av jobben selv. I tillegg er den løs og lett og passer utmerket til varme og klamme dager når alt man egentlig velger å gå i føles feil, da den rett og slett henger løst rundt kroppen og som oftest kommer den i luftige materialer. Sist, men ikke minst elsker jeg rett og slett hvordan den ser ut. Den er uanstrengt, men likevel så elegant og mektig. Ja, faktisk litt mystisk!

– Sommerens mest brukte

Influencer Nikoline Anundsen kjøpte en kjole fra The Attico tidligere i år og den er blitt en garderobefavoritt.

– Så langt sommerens mest brukte! Og det blir en sommerfavoritt i mange år fremover.

Kjolen styler hun til både hverdag og fest.

– Jeg elsker at den er litt annerledes med knytingen foran. Den fungerer like godt som en strandkjole med flip flops og bikini under, som den gjør med høye hæler ute en kveld. Men det er også fint å bruke den med en ullgenser over på de kalde sommerkveldene.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: