MinStil: Sunniva Hartgen-Sverdrup

FORVIRRET OG UPRAKTISK: Det er ordene stylisten Sunniva Hartgen-Sverdrup bruker for å beskrive stilen sin.
FORVIRRET OG UPRAKTISK: Det er ordene stylisten Sunniva Hartgen-Sverdrup bruker for å beskrive stilen sin.Privat

Stylistens beste motetips? – Ikke hør på motetips.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zupermaria, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Ramón.

– Hvem jeg er, vet jeg ikke. Det blir for stort spørsmål i denne identitetskrisen, sier Sunniva Hartgen-Sverdrup til MinMote.

Hva hun gjør er heldigvis litt enklere å svare på. Sunniva er nemlig stylist under Pudder Agency, og jobber mye sammen med designere, magasiner og artister.

Vanligvis holder hun og mannen til i Oslo, men nå har de tatt med seg datteren på under ett år til Frankrike.

– Livet går ganske rolig for seg akkurat nå mens vi spent prøver å bli kjent med et nytt, lite menneske.

– Hvorfor valgte dere å flytte?

– Vi ønsket å få fullt ut av foreldrepermisjonen, og siden jeg jobber frilans kunne gubben ta hele kvoten og jeg jobbe over nett. Vi har bodd litt forskjellige steder, og fant ut av at livet med baby er enklest på landet, da vi er uten barnevakt og det er for mange fristelser i byen.

– Kan ikke si vi lever late dager, men vi nyter friheten uten for mye jobb og føler oss heldige som får følge kiddo så tett sammen i denne introduksjonsfasen. Det blir mye bakervarer, vin og jakt etter bruktmarked. Ellers tenker vi å bruke tiden frem til sommeren på å finne feriebolig.

Privat

På Instagram-kontoen til Sunniva får vi ikke bare se glimt fra søte bruktmarked og nystekte bagetter, men også flere inspirerende antrekk.

– Har du alltid vært interessert i klær og mote?

– 11 år. Første skoledag. Lilla slangeskinnsbukse og veske, lilla skinnjakke og buffalo-sko i bibelbeltets beltespenne ...

– Jeg er ikke så opptatt av hypede designerplagg, mer vintagekupp og gode kvaliteter. Jeg kjøper for å beholde og bruke. Med den lange erfaringen har jeg også fått et godt øye for hva som kler både meg selv og andre, og sitter inne med mye kunnskap som jeg kanskje ikke er bevisst før jeg møter både kunder og folk utenfor bransjen.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Forvirret og upraktisk.

– Hva er «typisk Sunniva» i garderoben?

– Liker generelt litt klovnete detaljer som f.eks. volum, store knapper og krager, rare sko, lag på lag og mønstermiks.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Kjøper stort sett vintage/second hand, selger og/eller gir bort det overflødige, tar vare på plaggene (henger opp, pakker ned, nuppefjerner, vasker flekker foran hele plagget, steamer, reparerer).

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg er oppvokst med at arv, loppis og Fretex er kjempestas, så bruktklær har jeg et veldig godt og langt forhold til. Synes det er synd at store deler av tidligere generasjoner fremdeles virker til å se ned på bruktklær, og er glad for at bærekraft er blitt et såpass stort og viktig tema som stadig er i utvikling.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Umulig å si.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Som stylist er jeg naturligvis glad i å finne ulike måter å bruke plaggene på. Aldri heller skjønt greia med å kjøpe noe for å kun bruke det én gang – til og med brudekjole.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– En perfekt grå eller sort ullfrakk med oversized skuldre og feminint, fitted snitt som når meg til anklene. Det må også være plass til ullgenser.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Genuin stil, gamle bilder (ja, det kan være så mangt), følelser og humør.

– Hvilke trender har du troen på?

– Har troen på at folk føler seg fri etter covid.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Vintage-kåper, jakker og frakker, særlig svarte blazere med noe ekstra. Også sko som er litt kjerring.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Lyse skinnyjeans med hull, allværsjakke, crocs, lange negler og løsvipper. Særlig kombinasjonen, og det er nok fordi jeg liker å skille meg ut.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke hør på motetips.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?