Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Vårens heteste trend: 10 ting du ikke visste om denim

De fleste har et forhold til olabuksene - denne sesongen er de også noe av det mest trendy du kan ha på deg. Her er MinMotes ultimate denim-jukselapp.

Olastoff

Jeans fra Monki. Foto: Produsenten

Olastoff

Jeans fra H&M. Foto: Produsenten

Olastoff

Denimkåpe fra Ganni. Foto: Produsenten

Olastoff

Chloé spring summer 2016. Foto: Getty Images

Olabukser, denimbukser eller jeans - de fleste har eid et par - uansett om man følger med i motebildet eller ikke.

For klassiske olabukser går aldri av moten, og har på mange måter blitt et av de mest ikoniske plaggene gjennom tidene, og passer perfekt til vårens fresheste sneakers.

Denne sesongen er denim ekstra populært, og kommer i alle varianter - snekkerbukser, kjoler, topper, sko og vesker.

Sjekk våre favorittplagg i denim akkurat nå.

Trenger du å lese deg opp på materialet? Her er ti ting du (kanskje) ikke visste om nettopp denim:

1. Navnet denim kommer fra Europa, nærmere bestemt den franske betegnelsen serge de Nîmes, som betyr stoffer fra byen Nîmes.

2. Det var den tyskfødte businessmannen Levis Strauss og skredderen Jacob Davis som lagde det første paret av blå jeans i San Francisco, California 1873.

3. Olabukser skal ha blitt popularisert over hele verden av amerikanske seilere på 40-tallet.

4. Stoffet jeans og denim var i utgangspunktet to helt forskjellige stoffer. Jeans var laget av bomull, lin og ull, mens denim var sterkere.

5. Levi's klassiske og populære modell 501 ble originalt kalt «XX pants», som er bransjeterminologi for «høyeste kvalitet».

6. Den franske, ikoniske designeren Yves Saint Laurent har tidligere uttalt at han skulle ønske at han oppfant blå jeans.

«De har uttrykk, beskjedenthet, sex-apell og enkelhet», mente den avdøde designeren.

7. Aldri bruk skyllemiddel når du vasker olabukser med strech. Fibrene i olastoffet blir svekket, og ødelagt. Og tørketrommel er en olabukses verste fiende.

8. Hvis ikke olabuksene dine er åpenbart skitne med flekker er det best å henge dem ut til lufting, istedenfor å vaske dem i maskinen.

Les også: Derfor finnes den lille lommen på jeansen din

9. Verdens dyreste olabukser er laget av merket Secret Circus og koster i underkant av 10 millioner kroner. Den ekstremt høye prisen skal komme av at baklommen er dekket av femten diamanter fra det London-baserte smykkemerket Duttson Rocks.

10. Blå olabukser ble forbudt å gå med i Nord-Korea i 2009 fordi det symboliserte fienden, USA. Loven gjelder fortsatt.

Kilder: Who What Wear, Vogue, Buzzfeed, og Wikipedia.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?