Jeg prøvde tre plus size-kjoler - dette skjedde

PÅ KJOLEJAKT: Plus size-blogger Nastaran Marie Kowkabi synes det er vanskelig å finne fine klær i store størrelser som sitter pent på kroppen. Foto: Nathalie Ekornes Brandal

– Jeg føler meg sviktet. Sviktet av egen kropp og ikke minst sviktet av kjolen. Plus size-modell Nastaran Marie Kowkabi håpet å finne den perfekte julekjolen på nett. Det viste seg å være vanskelig. 

MinMote
Publisert:

Modell Nastaran Marie Kowkabi blogger om plus size-mote. Men hvor enkelt er det egentlig å finne den perfekte julebordkjolen hvis man er plus size?

Kowkabi tok saken i egne hender, og testet ved å bestille tre ulike plus size-kjoler til festsesongen. På modellene hos de tre ulike nettbutikkene passer (så klart) kjolene perfekt, men hvordan vil de se ut på «kvinnen i gata»?

Her er bloggerens opplevelse:

Julebordsesongen er godt i gang. Med en timeplan som kun tillater meg å puste en gang i halvtimen, i tillegg til å gjøre de aller mest nødvendige gjøremålene for dagen, gruer jeg meg allerede til julebordet på jobben. Ikke fordi julebord er kjipt, men fordi det er kjipt å bruke en evighet på å lete etter noe å ha på seg. For hvor finner man egentlig en fin julebordkjole i størrelse kjempestor? På internett, vel!

NYHETER

Disse nettbutikkene bør du holde deg unna i julestria

VANSKELIG: – En lærdom har jeg dratt av dette; neste gang du er i en kleskrise og skal bestille klær på Internett - bestill flere størrelser av samme plagg. Da er du hvert fall sikker på at én av størrelsene passer! Foto: Nathalie Ekornes Brandal

Modellene er langt i fra kjempestore

Man skulle tro at shopping på nett er enklere og mer tidseffektivt enn å gå i butikken. Og på mange måter er det det, men plutselig har man et hav av muligheter. Og størrelser. Det er ikke alltid like enkelt om du er like ubesluttsom som meg. Ikke nok med det; modellene som viser frem klær i størrelse kjempestor på nett, er langt i fra kjempestore. De kan ikke engang skryte på seg 1/3 av valkene mine.

…Men må man, så må man.

NYHETER

Tidenes første «plus size»-kampanje i Sports Illustrated

I jakten på den perfekte julekjolen målte jeg hvor bred jeg er over rumpa, lårene, magen, brystene og armene (herregud, jeg har tydeligvis vokst i både høyde og bredde siden sist jeg gjorde dette). Så fant jeg frem til noen av mine favorittnettbutikker; Ellos, La Redoute, Zalando, H&M og ASOS.

Den lille røde, størrelse 50

#1: Kjole fra ASOS, 659 kroner.

Foto: Nathalie Ekornes Brandal/produsenten

Glem den lille sorte – den lille røde er alt du trenger. Spesielt denne. Blonder, strikk i ryggen (supersmart når man har store pupper), belte i livet og tyllskjørt. Herregud som jeg gledet meg til denne kjolen! Jeg hadde allerede sett for meg hvor fin jeg kom til å bli. Med rød leppestift, sorte pumps og den lange nye kåpen min. 470,- ekstra i postoppkrav for toll og moms tenkte jeg ville være verdt det, uansett. Så feil kan man altså ta. Jeg føler meg sviktet. Sviktet av egen kropp og ikke minst sviktet av kjolen. Beltet i livet havnet midt på puppen, og strikken i ryggen var lite til hjelp. Her tyter det pupp ut overalt. Både foran, på siden og bak – og det til tross for at jeg gikk opp en størrelse.

Grønne blonder, størrelse 3XL

#2: Kjole fra H&M, 499 kroner

Foto: Nathalie Ekornes Brandal/produsenten

Min magiske hold-in er plutselig ikke så magisk lenger. Hils på min «second belly» - Magen som henger under magen, og som sørger for at navlen min ser ut som en strek som går på tvers fra den ene siden til den andre. I tillegg får jeg noen ekstra gratis ryggvalker med på kjøpet da kjolen presterer å både være for stor og for liten samtidig.

Den sofistikerte sorte, størrelse 50

#3: Kjole fra LostInk Li Plus hos Zalando, 650 kroner.

Foto: Nathalie Ekornes Brandal/produsenten

Third time's a charm? Når man bestiller kjoler på nett, må man alltid ha et trygt kort å legge pengene på. I dette tilfellet er det den sofistikerte sorte, som jeg VET har masse stretch. Stretch er en av mine beste venner – Som oftest litt trangt, men helt ok. Til tross for noen valker på ryggen som jeg ikke slipper unna er denne kjolen en sterk julebordkandidat.

HÅR

Fyldigere hår? Sjekk dette enkle trikset

Den har et bånd i livet som både markerer midjen og samtidig skjuler den tydelig markerte navlen min. I tillegg liker jeg også å tro at den lurer andre til å tro at jeg er litt smalere enn det jeg egentlig er. Tommel opp!

Hva nå?

Kjære motebransje, designere og utsalgssteder; Hva er egentlig greia? Hvordan skal jeg som bruker størrelse kjempestor klare å gjette meg til hvordan et plagg ser ut på meg når modellen deres bruker størrelse liten? Gi meg ihvertfall en pekepinn. Et lite hint eller litt guidance i hvordan størrelsene deres fungerer.

Heldigvis blir det julebord i år også. Til tross for noen mislykkede forsøk har jeg klart å avverge både nervesammenbrudd og prøveromsangst. Alt blir liksom så mye bedre når man kan prøve klær som ikke passer hjemme, foran speilet, uten en ekspeditør som lurer på hvordan det går. En lærdom har jeg dratt av dette; neste gang du er i en kleskrise og skal bestille klær på Internett - bestill flere størrelser av samme plagg. Da er du hvert fall sikker på at én av størrelsene passer!

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.