MinStil: Maria Wos

ANTREKK ETTER HUMØR: Influencer og sykepleier Maria Wos velger antrekk basert på hva humøret hennes er den dagen.

Når influenceren Maria Wos ikke lager innhold til Instagram-en sin, jobber hun som sykepleier på akuttmottaket.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Andreas Kumwenda, Martine Akersveen og Ramón.

Nå har vi tatt tak i den moteinteresserte sykepleieren Maria Wos.

– Hvordan er livet ditt om dagen?

– Livet er helt rått! Jeg sitter jo her og skriver om meg selv til dere!

Når Maria ikke snakker med oss, eller lager innhold til sin egen plattform, jobber hun som sykepleier på akuttmottaket.

– Jeg er en person som er litt «all over the place». Mange baller i luften – alltid. Jeg har faktisk tre jobber, hvem skulle trodd? Kombinasjonen av sykepleier og content creator har også åpnet dørene for meg inn i markedsteamet hos Maja Resept.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– For meg er det viktig at det jeg har på reflekterer hvem jeg er som person. Antrekkene mine er som regel basert på humøret mitt den dagen. Jeg er opptatt av trender, men setter alltid personlig preg inn i det. Derfor er det å handle brukt ikke noe nytt for meg, nettopp fordi vintage-plagg ofte skiller seg ut på en egen måte.

– Har du alltid vært interessert i det?

– Jeg har alltid vært interessert i å skille meg ut på en eller annen måte. Selv om jeg ser tilbake på noen av mine looks og tenker «oi, hva skjedde her?». Dette regner jeg med at mange kan kjenne seg igjen i, hehe.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er edgy med en personlig twist. Mange timer av livet mitt går til å gå kledd i en kjedelig, hvit uniform, derfor er de timene uten uniform viktige å uttrykke for meg. Jeg har lenge trodd at jeg har en «basic» stil, men etter at jeg spurte vennene mine om de er enig, skjønte jeg at det ikke helt stemmer.

– Hva er «typisk Maria» i garderoben?

– Tank top, solbriller og skulderveske.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Som innholdsskaper kan det ofte se ut som jeg har tonnevis med klær og at det er en «bruk og kast»-stemning. Når jeg tar bilder til Instagram, liker jeg å låne klær og kombinere dette med mine plagg, slik at jeg får brukt tøyet mitt fullt ut. Til daglig hvis jeg bare skal ut å farte i byen eller på jobb, får jeg ofte «hang ups» på et antrekk. Per nå er favorittantrekket; caps, skinnjakke, cargobukse og hvite sneakers.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Når jeg handler brukt er det viktig for meg at det er god kvalitet, og at det er statement pieces jeg vet at jeg kan ha og får brukt lenge.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– En skinnjakke jeg kjøpte på en second hand butikk i Polen. Her kommer en liten funfact om meg: Jeg er faktisk polsk, og var på besøk hos bestemor da jeg fant livets jakke. Jeg tok turen til en av mine favoritt-second hand-butikker i en liten by i Polen. Mange av second hand-butikkene skjuler gjemte skatter for en billig penge. De fleste butikkene selger tøy på vekt og prisen varierer fra dag til dag. Anbefaler derfor alle å gå innom noe som ser ut som en litt «shady» klesbutikk når du reiser til Polen, plutselig finner du livets plagg!

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg har som mål å rydde i skapet minst en gang i måneden for å få en oversikt over hva jeg har. Slik finner jeg gamle plagg som jeg blir inspirert til å bruke på nytt. Litt som en gammel banger. Noen ganger må man legge den fra seg, for å så bli superglad når man kommer på at den eksisterer.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Bunaden jeg hadde på meg på 17. mai. Jeg var så heldig og fikk lov å låne bunad i år og ble helt forelsket. Denne jeg bare ha.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av å reise og utforske nye steder, mennesker og kulturer. Hver gang jeg kommer hjem fra en reise vil jeg endre hele garderoben ...

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

All-black-everything. Alltid.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Antrekkene mine er ganske like året rundt egentlig. Jeg liker å bygge opp antrekket ut ifra hvilken jakke jeg skal ha på meg, så da kommer det jo veldig an på været den dagen. Gjennom hele året går det som regel i tanktop, noen comfy bukser og et par sneakers, med mindre det regner eller snør, da blir det boots.

– Jeg vil si antrekkene mine holder seg ganske stabile gjennom hele året, utenom når jeg reiser på moteuker. Da kommer en litt vill side av meg frem. Jeg liker å være kreativ med det jeg har på og målet er alltid å gå «all in». Litt som utkledning, bare at det må være classy.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg har troen på denne litt harry 90-tallstrenden som florerer nå – jeg digger det. Vi mangler bare Ed Hardy-T-skjortene og synlige trampstamps på alle. Skal ikke se bort ifra at jeg tar en selv!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Solbriller. Det er faktisk det første jeg ser etter når jeg går inn i en butikk. Vintage eller ei, er de fete, går jeg for dem.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Figurnære, korte kjoler og kilehæl. Det bare er ikke meg på noen måter. Her mener jeg virkelig stramme kjoler som stopper rett over kneet. Jeg elsker kjoler, men sliter litt med å bruke det. Spesielt en figurnær en, nei, takk. Jeg tror kombinasjonen av at noe sitter stramt både her og der og i tillegg kan gli opp og vise litt av hvert, gjør at jeg styrer unna. Når jeg først skal ha på med en kjole, skal jeg mest sannsynlig ha det gøy den kvelden. Hvorfor skal jeg da velge å ha på meg noe som er ubehagelig? Kilehæl lar jeg stå uten kommentar. De som vet, de vet.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke vær redd for å prøve noe nytt. Hvis du ikke prøver, vet du ikke om du har feilet.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: