Isabella Löwengrip: – Man trenger ikke leve klassisk

BESØKTE OSLO: Stylein-gründer Elin Alemdar og investor Isabella Löwengrip. Foto: MinMote.

Isabella Löwengrip (27) omsetter for titalls millioner i året, og legger ikke skjul på at hun lever et liv mange liker å kritisere. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Isabella Löwengrip startet karrieren med rosabloggen «Blondinbella» som 16-åring. Nylig ble hun kåret til «mektigste kvinne i næringslivet» i Sverige.
De siste årene har hun gjort det skarpt med skjønnhetsmerket LCC, investeringsselskap og skomerket Flattered – dette samtidig som hun har fått to barn, giftet seg og gått gjennom en skilsmisse.
Onsdag besøkte hun Oslo sammen med Elin Alemdar, grunnlegger av klesmerket Stylein, som Löwengrip nå har valgt å investere igjennom selskapet Nordic Tech House.

– For meg var det selvsagt. Det var vi som kontaktet Stylein for et samarbeid. Det var til dels på grunn av at jeg elsker designet. Det må begynne der! For min del handler det om lidenskap, sier Löwengrip, men trekker også frem muligheter for vekst.
Planen er at Stylein skal vokse seg større, og Stylein-grunnlegger Alemdar er glad for å ha fått Löwengrip med på laget.

– Isabella har lidenskap for å bygge selskaper og varemerker, mens jeg har lidenskap for å kle kvinner. Det er der vi matcher. Suksessfaktoren trenger ikke alltid være så vanskelig, sier Alemdar.

BUSINESSPARTNERE: Elin Alemdar og Isabella Löwengrip. Foto: MinMote

Isabella Löwengrip interesserer seg både for beinhard business og klær, og bruker ofte sistnevnte som et virkemiddel.

– Det første man legger merke til når man møter meg på mine kanaler, på godt og vondt, er hvordan jeg ser ut. Det har jeg valgt å utnytte meg av, sier Löwengrip og utdyper:

– Business har vært en mannsdominert verden. Jeg kunne ha tatt på meg flate sko og kommet usminket med hestehale i jeans og T-skjorte, for å passe i den mannlige verden. Men jeg har valgt å holde fast ved høye hæler og leppestift. Jeg syns at jeg skal få være kvinne på min måte, selv om jeg er i en mannsdominert verden. Jeg tenker at jeg er like kompetent selv om jeg tar på lipgloss i et møte.

Isabella Löwengrip har et uttalt mål om å bli den neste Estée Lauder. Hun ler høyt, smiler og mingler blant de fremmøtte influencerne og journalistene.

NYHETER

Meghan Markle sammenlignes med Diana

Den svenske 27-åringen er ikke redd for å sette seg hårete mål, og omsetter nå for 45 millioner svenske kroner i året.

– Dette er bare starten, sier hun fornøyd til MinMote.

Hun tror grunnen til at hun ble kåret til Sveriges mektigste kvinne i næringslivet er at hun var en av de første som har bygget selskaper digitalt.

– Det har vært en lang reise. I begynnelsen var det en skepsis rundt det å bygge selskaper ut av sosiale medier. Man trodde det handlet om å ta bilder av mat eller seg selv. Nå har man forstått verdien av sosiale medier, sier hun.

Etter over 13 år som blogger har nettsiden utviklet seg til å inneholde alt fra karrieretips, luksuriøse reiser og klær til livet som småbarnsmamma.

Nylig gjestet «Blondinbella» podcasten «Schulman show» med Alex Schulman. Der avslørte hun at det har vært kidnappingstrusler mot henne og familien, og at hun stadig må gjennomføre nye sikkerhetsrutiner.

– Rådet er at jeg skal slutte å vise reiser og gjøre ting som er synlig. Men det er vanskelig når det er mitt levebrød, sier hun i podcasten.

Fikk kritikk: STILLE NAKEN PÅ FORSIDEN AV SITT EGET MAGASIN

Gjennom glimtene Löwengrip deler fra hverdagen både på nettsiden og i sosiale medier legger hun ikke skjul på at hun lever et liv som kan virke uoppnåelig for mange.

– Mitt største fokus i livet er å bygge selskaper om vi skal komme opp på en milliard i omsetning på fem år. Da kan jeg ikke ta ut av oppvasken, stå i kø på Ica eller lage mat. Jeg kan, men da tar det energi fra å bygge selskaper, så jeg har valgt å outsource alt jeg kan i mitt liv som tar energi, sier hun til Alex Schulman.

NYHETER

– Visste ikke at man kunne gjøre sånt

Hun fortalte også at hun har om lag 120.000 kroner i faste utgifter i måneden, og at hun er nødt til å ta grep om inntektene går ned.

– Jeg har et dyrt hus, jeg har to biler, en nanny-bil, mye personale og sånt, forklarer hun.

KJENDIS

– Streetstyle brukes til å promotere

Til MinMote forteller hun at det alltid kommer til å være noen som vil kritisere henne, og at hun velger å gjøre det som føles rett for henne, uavhengig av hva andre måtte mene.

– Man hadde aldri spurt om en 55 år gammel mann hadde en vaskehjelp. Jeg har ingen problemer med å si at det har gått bra og at jeg er fremgangsrik. Det inspirerer også andre kvinner, sier Löwengrip og legger til:
– Om du skiller deg og har mulighet til å få hjelp med barnepass eller å lage mat, gjør det! Man trenger ikke å leve på en klassisk måte. Det viktigste er at du lever sånn det funker for deg.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.