MinStil: Liam Vedal

Liam Vedal inspireres av 70-tallet når han skaper sin unike stil.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón.

19 år gamle Liam Vedal har drevet aktivt med sosiale medier siden begynnelsen av 2020, og har nå fått over 9000 følgere på Instagram.

Hans største interesser er mote, interiør, kunst og musikk som han deler til sine følgere. Nå jobber han også med å åpne sin egen bruktbutikk. Vi ble nødt til å høre mer om hans særegne stil.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil si at stilen min er ganske «old fashion». Jeg er selv veldig inspirert av mote fra 70-tallet hvor man ofte ser de veldig vide buksene med en cropped overdel. De to type former for proporsjoner er noe som jeg har likt å bygge stilen min ut ifra. I tillegg til hårfrisyrene som gikk igjen, lugg og en god lengde på håret.

– Hva betyr mote og stil for deg?

– Mote og stil betyr veldig mye for meg. Jeg har selv vokst opp i en veldig moteinteressert familie, noe som har gjort at interessen for klær alltid har vært der. Mote har vært mye med på å bygge kreativiteten min når det kommer til veldig mye. Det å utforske og prøve ut nye kleskombinasjoner og leke litt med proporsjonene.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Hva er «typisk Liam» i garderoben din?

– Det som er «typisk Liam» i garderoben er loafers, vide bukser, stram topp og en redesignet (klippet) overdel med genser eller hoodie.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– De tilbakemeldingene jeg oftest får på stilen min er at folk liker at jeg gjør min egen greie ut av ting jeg inspireres av.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– Mitt favoritt vintage-kjøp må være en denimjakke fra Wrangler, som jeg kjøpte når jeg var på moteuken i Milano tidligere i år.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Maison Martin Margielas «Tabi cloth trainers». Jeg kan skjønne at folk synes de ser litt rare ut, men stol på meg. Et par tabis, vide bukser og en cropped overdel er en outfit jeg kunne levd i 24/7.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Jeg blir jo spurt en del om hvor de ulike plaggene mine er fra og hva som er stilinspirasjonen min. Svaret på det er ganske enkelt, fordi jeg får inspirasjon fra alt mulig. Mennesker som går rundt i byen, kunst, interiør, spesielt når jeg er ute og reiser osv.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Mitt mest brukte klesplagg er mine loafers fra River Island. Jeg har fått så ekstremt mange spørsmål på hvor de er fra, haha.

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Jeg tror at vide bukser kommer til å bli sett mer og mer.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg tror min motesvakhet er vide bukser. Målet er å kunne ha et par vide bukser i alle mulige farger.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skal jeg være ærlig tørr jeg ikke si om det er noe dere aldri kommer til å se meg i. Jeg elsker å eksperimentere når det kommer til mote og jeg ser på det litt som kunst, så hvem vet.

A post shared by Liam Vedal (@liamvedal)

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Det må nok være et fint slips eller sløyfe og et par skinnboots. Min kjærlighet for boots er stor!

– Ditt aller beste motetips?

– Mitt beste motetips må være: Tør å eksperimentere når det kommer til mote og stil, og ikke prøv å være som alle andre.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: