Hvordan kle seg på fest når det er minusgrader?

STILSIKRE ÅRET RUNDT: Katarina Petrovic og Caroline Skjelbred deler gjerne sine beste tips. FOTO: Privat/@katarinapetrovic og @carolineskjelbred.

Motejournalistene Caroline Skjelbred og Katarina Petrovic gir sine beste tips for å se chic ut på fest i kulden.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Å kle seg til fest kan være vanskelig nok i seg selv, men når det er minusgrader ute i tillegg, kan det bli til et skikkelig prosjekt. Aller helst vil man jo se stilfull og festklar ut – uten å fryse.

Skal man på fest eller ut på byen, blir man fort stående ute litt. Køen til utestedet eller til taxien hjem, blir ofte lengre enn man skulle ønske. MinMote har tatt en prat med de alltid stilfulle Caroline Skjelbred og Katarina Petrovic om deres beste motetips for fest på vinteren.

Her får du også tips til hvordan man kan ta i bruk sommergarderoben du allerede har, på en ny måte. Stylist og ELLE-blogger Caroline Skjelbred liker å kle seg feminint og sexy på fest, og har mange gode råd til hvordan man kan holde fast på denne looken, selv når det er iskaldt ute.

– Blazeren er helt topp nå på vinteren, og en enkel måte å se litt mer polert ut. Mange av de fine «vårjakkene» mine bruker jeg nå innendørs, med og uten belte i midjen, over jeans eller kjoler.

Motejournalist Katarina Petrovic hater å fryse og merker selv at hun til en viss grad kler seg annerledes på fest i vintermånedene. Det som endrer seg er at klærne blir mer dekkende, skovalget endrer seg til høye støvletter og hun legger ofte til en mektig kåpe. Hennes beste tips er å tenke på materialene, lagene og yttertøyet. Lette materialer som ull eller kasjmir finnes ofte i dresser eller pologenser, som begge er perfekte til fest, ifølge Petrovic.

HUDPLEIE

Slik får du glød til festen

– Lag-på-lag holder deg ikke bare varm, det gjør som oftest antrekket mer levende også. Ha for eksempel en bluse med sløyfe under en ulldress, eller en sort pologenser i kasjmir under en glitrende kjole. Og sist men ikke minst, hold varmen og glammen med en stor – og gjerne fotsid – fuskepels når du må komme deg fra vors til fest!

Å ha ull innerst mot huden er det lureste du kan gjøre for å overvinne minusgradene og det finnes ullundertøy som passer fint under festklærne. En strømpebukse, body, singlet eller tynn genser i ull holder deg varm. Om du ønsker å gå med bare ben, er det jo ikke så dumt å ha med seg strømpebukse i vesken, det tar tross alt ikke så stor plass. Skjelbred mener at man kan gi nytt liv til garderoben sin kun ved hjelp av å style plaggene riktig og på en ny måte. Man kan altså uten problem bruke favorittene fra våren og sommeren også på vinteren. Lag på lag er alltid en vinner som er veldig praktisk i vinterkulden.

Fikk du med deg? Få perfekte krøller over natten

Å gå for flere lag gir antrekket et kult og personlig preg. Hva er vel bedre enn å gå med flere av favorittplaggene dine samtidig? En dressjakke oppå en skjorte eller kjole. Bruk kjolen din over et par dressbukser. Mulighetene er mange!

Skjelbred foreslår for eksempel å lete fram den lange gjennomsiktige kaftankjolen, som man gjerne har brukt som strandkjole på sommeren. Disse kan man bruke oppkneppet sammen med for eksempel en pologenser og noen lekre bukser.

untitled link

Et annet godt tips fra Skjelbred er å bruke strømpebuksen for alt den er verdt og her har hun mange gode stylingtips, som ikke koster skjorten. Strømpebukser med prikker eller vanlige svarte, gir en typisk kort sommerkjole et vinteraktig preg. Eller ønsker man å gjøre litt mer ut av det, kan man gå for strømpebukser som glitrer eller nettingstrømpebukser.

untitled link

– Eller kanskje man vil slenge seg på logotrenden ved å kjøpe en logo-strømpebukse? Det er også fint å bruke strømper under dressbukser, slik at man viser en liten kul detalj ved ankelen, sier hun. Petrovic kler seg elegant med en dash av glam på fest, men fremdeles komfortabelt.

– Jeg hater å la et ukomfortabelt og krevende antrekk ødelegge en god fest, enten det er en kjole som sklir opp eller hæler man ikke kan danse i.

Selv er hun stor fan av en fin dress.

– Den får meg alltid til å føle meg bra, samtidig som den holder varmen mye mer enn en kjole og strømper. I tillegg kan man alltid gjøre den varmere eller kaldere ved å legge til lag under eller bare droppe å ha noe som helst under, sier hun.

Tilbehør som lue, skjerf og skinnhansker ser bra ut også på fest. Går du for nøytrale farger som for eksempel sort, beige, hvitt eller grått, så passer det til det meste. For å holde beina varme, gir et par lekre skinnstøvletter deg en pyntet look, samtidig som det er praktisk i snø og minusgrader.

KLÆR

Kongen stilte i moonboots

Skjelbred poengterer at man faktisk fint kan trylle frem en festlook, selv om man har varme hverdagsklær på seg. Det trenger ikke alltid å være så komplisert.

– Det å se litt mer stelt ut er vel hele poenget med en festlook, så det å stelle håret sitt, være litt mer flid med sminken og slenge på seg noen statementøredobber kan gjøre susen. Og så er det viktig at man har det gøy med klær, vil du gå med en strikkegenser over et tyllskjørt, så gjør det. Klær skal holde deg varm, og styling skal være en forlengelse av personligheten du vil vise frem, hva du føler den dagen eller hva du trenger å føle, poengterer hun.

Publisert: