Trendene du bør se opp for i 2022

TRENDY NÅ: Fargerike antrekk er blant det du kan være på utkikk etter i 2022.

Finner du noe som skal rett inn på ønskelisten?

Malin Gaden
Publisert:

«Nytt år, nye muligheter», sier man. Muligheter for å starte med blanke ark, men også muligheter for å utforske både gamle og nye trender. Hvert eneste år presenterer designerne nye kolleksjoner, og ofte lar de seg inspirere av tidligere tiår.

Både 60, 70- og 80-tallet har vært sentrale inspirasjonskilder i lang tid, men de siste årene har både 90-tallet og tidlig 2000-tallet funnet sin plass tilbake i motebildet.

Men hva er det som gjelder for 2022? Hvilke trender bør vi se opp for den kommende vår- og sommersesongen? Her er noen av dem:

Miniskjørt

Etter en lang og høst og vinter er det nok mange designere som har tenkt at mange lengter etter å gå med noe lettere – og kortere. Miniskjørtet var nemlig å se på flere catwalker under moteukene i høst. Kjente navn som Chanel, Versace og svenske Acne Studios viste alle frem sine varianter av miniskjørtet.

Chanel
Versace
Michael Kors
Acne Studios
Hermes
KLÆR

Mini-moment: Snerten med miniskjørt

Lavt liv

Men miniskjørt-trenden stopper faktisk ikke der. Under moteuken i Paris fikk vi et hyggelig (?) gjensyn med en trend vi ikke hadde sett for oss skulle komme tilbake med det første.

Du husker kanskje skjørtet med lavt liv og superkort lengde? Det vi gjerne så på stjerner som både Christina Aguilera og Britney Spears på tidlig 2000-tallet? Skal vi tro designere som Miu Miu er det på tide å grave dypt i klesskapet.

PÅ DEN RØDE LØPEREN: I november 2021 brukte Zendaya denne kreasjonen med lavt liv fra Vera Wang.

Men det var ikke bare korte skjørt som var plassert lav på kroppen. Flere motehus har for vår- og sommersesongen fokusert på lavt liv når det gjelder både bukser og skjørt. Nok et bevis på at trender fra det gode, «gamle» 90- og 2000-tall er kommet for å bli. Hvert fall i en liten stund.

Kommer du til å hente frem low rise jeans?

Versace
Blumarine
MOTE

Nå er lave bukser tilbake for fullt

To ender av skalaen

En tydelig trend fra moteukene var uten tvil den fargerike paletten. Men det var jo ikke bare dét som var å se på catwalken! Flere designere har nemlig tonet ned fargene i kolleksjonene sine betraktelig også. I år kan du forvente deg alt fra sterk neon til antrekk i svart, hvitt og beige fra topp til tå.

Versace
MSGM
Dior
Saint Laurent
Jil Sander
Fendi
Prada
Ermanno Scervino
KLÆR

Blusene som løfter ethvert antrekk

Gladiatorsandalens comeback

Da MinMote-redaksjonen så at denne skoen var en del av visningene til blant andre Valentino og Dior, gikk det et slags grøss igjennom flere av oss. På et tidspunkt i livet var gladiatorsandaler øverst på ønskelisten, for så å senere bli noe vi aldri skulle ha på oss igjen.

Men man skal vel aldri si aldri? Flere store motehus ønsker nemlig at gladiatorsandalen skal bli en vesentlig del av våre vår- og sommerantrekk for 2022. Er du klar for gladiatorsandalens comeback?

Valentino
Dior
Alberta Ferretti
MANN

Fem sokker og sandaler-komboer du ikke skal kimse av

Klar for disco

2022 er året vi er tilbake for fullt. Nå er vi (forhåpentligvis) back on track, og vi er klare for å gå inn i det nye året med et brak. Det har nok designere som Dolce & Gabbana, Fendi og Balmain også tenkt til å gjøre. De har nemlig omfavnet den feststemte moten, og har blant annet latt seg inspirere av den gode, gamle disco-looken.

Bare se på Fendi sitt 70-tallsinspirerte antrekk! Håret, kjolen og alt skriker Studio 54 på 70-tallet.

Fendi
Versace
Balmain
KLÆR

Pysjen du kan bruke på fest

Gjennomsiktig

Gjør deg klar for et supersexy år! I 2022 er nemlig gjennomsiktige plagg å spotte i motebildet. Lacoste har vist oss en sporty versjon av trenden, mens Zoe Kravitz og Kendall Jenner har tatt den i bruk på en av verdens mest kjente røde løpere, nemlig Met-gallaen.

Zoe Kravitz
Kendall Jenner
A post shared by The Feminine Unique (@khaite_ny)
Lacoste
Ester Manas
NYHETER

Dronning Maxima imponerte i trendy kjole

Jakker med det lille ekstra

En deilig jakke er «et must» om våren. Det setter virkelig prikken over i-en på et antrekk. Denne sesongen er det jakker med kule detaljer som gjelder.

Det kan gjerne være i form av store ermer og litt pynt, som vi så hos Lanvin, eller i en frisk farge med noen interessante detaljer som hos Hermes.

Louis Vuitton
Lanvin
Hermes
Balenciaga
KLÆR

Stor guide: Jakker for enhver smak

BH som topp

Designerne har virkelig troen på BH som overdel mot våren og sommeren. Hermes og Ermanno Scervino har begge stylet sine BH-er på catwalk med en jakke over seg, samt en underdel med høyt liv. På den andre siden har du Balmain som ønsker at du skal ta i bruk cut out-trenden, lavt liv og BH-en i ett og samme antrekk.

Balmain
Hermes
Coperni
Ermanno Scervino
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: