Sniktitt på høstens trender

TRENDER FOR HØSTEN 2022: Blant høsttrendene finner vi klassiske business-klær.

Selv om vi gjerne tviholder på sommeren, er det noe helt spesielt med høstmoten.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Her er fem trender som vil gjøre seg gjeldende i høst.

Motorsykkel-chic

Skinn, svart og chunky er tre ting som alltid gjør seg gjeldende om høsten. En jakke mange av oss har i skapet er den klassiske bikerjakken. Denne høsten får den en ny trend-topp. Men biker-trenden stopper ikke der. Også tykke boots, racingjakker, skinnbukser og kraftige sølvdetaljer kommer inn i motebildet.

Khaite AW 22.
Saint Laurent Womenswear Fall/Winter 2022-2023.
Dior fall/winter 2022/2023.

Knallfarger

I kontrast til biker-trenden står knallfargene. Her snakker vi topp til tå i juveltoner som grønt, rødt og blått, men også farger som ligger nærmere neon som rosa, oransje og grønt. Om ikke helfargede antrekk er noe for deg, kan også detaljer som vesker eller andre accessories være med på sprite opp. Om det er en knallfarge du skal satse på i høst, er den den knæsje Barbie-rosa.

Prada AW 22.

Klar for business

Etter covid og en sommer i dvale er moten igjen klar for business – og den kan gjerne være herreinspirert og skreddersydd. Blazere, markerte skuldre, dressbukser og skjorter kommer inn og topper jobbmoten i høst. Den ribbestrikkede singletten blir også et baseplagg som virkelig er verdt å markere seg. Pynte deg litt ekstra? Hva med et sett med matchende jakke og skjørt?

Jil Sander AW 2022/2023.
Stella McCartney AW 2022/2023.
Gucci fall/winter 2022/2023.

Heftig party

Vi kommer ikke unna partymoten mot høsten heller. Og nå skal det både skinne, glitre og være riktig så feststemt. Det er nærmest som the roaring twenties kommer over oss, med slipkjoler, paljetter, fjær og strass.

Bottega Veneta AW 22.
Chanel AW 2022/2023.
Isabel Marant AW 2022/2023.

Store jakker

Høst er også tid for å pakke seg inn, og i høst vil vi gjerne gjøre det i store jakker. Morgenkåpe-jakken, den store blazeren, bomberjakken, kåpen du kan brette rundt deg – mulighetene er mange. Jakken kan også gjerne være lang.

Louis Vuitton Womenswear Fall/Winter 2022/2023
Givenchy Fall/Winter 2022-2023.
Chanel fall/winter 2022/2023.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: