Melanias jakkevalg på vei til senter for barn ved grensen vekker oppsikt

SPLITTET BUDSKAP?: USAs førstedame Melania Trump gikk torsdag ombord på et fly på vei til et senter for barn som er skilt fra sine foreldre ved grensen til Mexico med denne regnjakken. Flere reagerer på jakkevalget.

Førstedame Melania Trump gikk torsdag på flyet i en grønn jakke med påskriften «I really don't care do u?».

Publisert:

Den noe uventede reisen torsdag gikk til McAllen i Texas, der Melania Trump blant annet skulle besøke et senter for barn som har kommet til landet ulovlig, samt en annen interneringsleir for barn.

Ifølge Stephanie Grisham, talsperson fra Det hvite hus, var Melania i Texas for å få «et realistisk bilde» av situasjonen for barna som er skilt fra sine familier grunnet ektemannens «nulltoleranse»-lov.

– Jakken har ikke et hemmelig budskap

Førstedamens jakkevalg ved takeoff har derimot vekket oppsikt. 48-åringen var ikledd en kakigrønn regnjakke fra kleskjeden Zara, med påskriften «I really don't care do u?».

KJENDIS

Alt om Melania Trumps luksusstil

Jakken koster 39 dollar, drøye 319 norske kroner, men selv om prislappen ikke var noe å heve øyenbrynene av, har mange derimot skjært grimaser av dens budskap.

På Twitter raser nå flere over klesvalget under emneknaggen #jacketgate.

untitled link

Da Melania landet i Texas, hadde hun derimot skiftet til en hvit jakke. Talsperson for Det hvite hus, Stephanie Grisham, sier at jakkevalget ikke var bevisst.

– Det er en jakke. Den har ikke et hemmelig budskap. Etter dagens viktige besøk i Texas, håper jeg ikke at det er dette mediene kommer til å fokusere på, sier hun ifølge BBC.

BYTTET JAKKET: Da Melania Trump ankom McAllen i Texas torsdag hadde hun byttet jakke.

President Donald Trump har også kommentert saken.

Twitterskriver han at påskriften referer til «Fake News Media», og at Melania har funnet ut hvor falske de er og at hun ikke lenger bryr seg.

Første besøk fra Trump-familien

Minst 2700 barn er skilt fra foreldre og foresatte ved grensen mellom USA og Mexico siden oktober i fjor, og har i ettertid blitt plassert i interneringsleirer.

Over 100 av dem er under fire år gamle.

Ved besøket ble presidentfruen den første fra Trump-familien som personlig reiser til grensen for å bevitne hvordan Trumps «nulltoleranse»-lov påvirker menneskene som ønsker innpass i USA.

– Jeg vil spørre dem som jobber her om hvordan jeg kan hjelpe barna med å bli gjenforent med sine familier så fort som mulig, sier Melania ifølge CBS News.

Hun stilte torsdag også spørsmål ved hvordan barnas psykiske, fysiske og mentale tilstand er når de ankommer grensen.

På tross av bråket jakkevalget vekket hadde Melania på ny skiftet til den kakigrønne jakken da hun igjen satte føttene på jorden i Washington - etter besøket i Texas.

BYTTET IGJEN: Da Melania Trump kom hjem igjen fra turen til Texas hadde hun på ny tatt på seg den omstridte jakken.
Publisert:

Finn mer innhold om: