Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Trendalarm: Gå for grønt

HOT NÅ: Eplegrønt er en av sesongens mest trendy farger.
HOT NÅ: Eplegrønt er en av sesongens mest trendy farger. Christian Vierig / Getty Images Europe

Farger er blant trendene som er verdt å notere seg denne sesongen. Akkurat nå er vi, samt designerne og moteprofiler, ekstra interessert i grønne toner.

En av høstens store trender er sterke farger. Grønt er blant dem. Dette er blant fargene vi så spesielt mye av under moteuken i København – både under den for sesongen vår/sommer 2022, samt høst/vinter 2021.

HØSTEN 2021: Det danske merket Ganni var blant dem som viste grønt under moteuken i København for høsten 2021. Her et helgrønt antrekk fra deres AW21-kolleksjon.
HØSTEN 2021: Det danske merket Ganni var blant dem som viste grønt under moteuken i København for høsten 2021. Her et helgrønt antrekk fra deres AW21-kolleksjon.LANA OHRIMENKO / Ganni
TYDELIG TREND: Baum und Pferdgarten viste også grønt under moteuken i København. Deres høstkolleksjon for 2021 besto blant annet av dette grønne skjørtet med matchende veske.
TYDELIG TREND: Baum und Pferdgarten viste også grønt under moteuken i København. Deres høstkolleksjon for 2021 besto blant annet av dette grønne skjørtet med matchende veske.Copenhagen Fashion Week

Selvfølgelig er det også blitt delt en rekke bilder på Instagram den siste tiden av flere grønne antrekk. Noen velger å gå med den spreke fargen fra topp til tå, mens andre tilfører antrekket litt farge gjennom grønt tilbehør.

Nederst i saken finner du flere grønne shoppingtips!

De norske moteprofilene Marianne Theodorsen og Tine Andrea Lauvli har begge omfavnet den grønne trenden. Her ser vi et par gode eksempler på hvordan man kan ta i bruk den spreke fargen til to ganske forskjellige antrekk.

Den grønne tendensen var noe vi allerede så under moteukene for våren/sommeren 2021. Designere som Bottega Veneta, Marni og Miu Miu viste alle antrekk i grønt på catwalken, og denne sesongen fortsetter den grønne trenden å vokse.

– Sterke farger dominerer både på catwalken og i gatemotebildet. Det er en langfinger til korona, lockdown og sosial distansering og et «hei» til selve livet. Optimisme, farger og fest er et velkomment innslag nå når ting sakte, men sikkert åpner opp igjen, sier Ida Elise Eide Einarsdottir, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, til MinMote.

– Her øyner selvsagt motebransjen en mulighet, og jeg er helt sikker på at sterke farger vil dominere trendbildet en god stund fremover. Under moteuken i København for et par uker siden var nettopp sterke farger en av hovedtendensene både på og utenfor catwalken, så det er tydelig at trenden vil vare godt utover neste vår og sommer også.

SS22: Søren Le Schmidt er bare en av designerne som mener sterke farger også vil være hot til våren 2022 også.
SS22: Søren Le Schmidt er bare en av designerne som mener sterke farger også vil være hot til våren 2022 også.James Cochrane / Copenhagen Fashion Week

Kule kombinasjoner

Det finnes mange måter man kan style grønne plagg på, men siden sterke farger er i fokus denne sesongen er det jo på sin plass å kombinere de grønne tonene med andre friske innslag.

De norske moteprofilene Petra Henriette Rufi og Janka Polliani har begge brukt sine grønne plagg sammen med rosa. Førstnevnte toppet sin grønne kåpe med et par rosa solbriller, mens Polliani fikk oss til å drømme om en eviglang sommer med denne shorts og skjorte-looken.

Det er selvfølgelig ikke bare på Instagram fargen har vært å se. Den begynner nemlig å befinne seg blant ganske mange merker om dagen. Så dersom du er på utkikk etter litt grønn inspirasjon, har du kommet til rett sted!

Vattert veske med lenke

Vattert veske med lenke

Veske fra Zara.

Grønn vest med detaljer på skulderen

Grønn vest med detaljer på skulderen

Vest fra Ganni.

Joggesko med kontrastfarge

Joggesko med kontrastfarge

Sneakers fra Zara.

Flettet, tykk hårbøyle

Flettet, tykk hårbøyle

Hårbøyle fra Arket.

High waist-bukse med rette ben

High waist-bukse med rette ben

Bukse fra & Other Stories.

Høye hæler fra designsamarbeid

Høye hæler fra designsamarbeid

Sko fra Gia x Pernille Teisbæk.

Overdel med voluminøse ermer

Overdel med voluminøse ermer

Kommer med matchende bukse. Fra Zara.

Maxikjole med vaffelsøm

Maxikjole med vaffelsøm

Kjole fra & Other Stories.

Eplegrønn klype med krystallstener

Eplegrønn klype med krystallstener

Sui Ava klype fra Melk og Kawa.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?