Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Trendalarm: Gå for grønt

HOT NÅ: Eplegrønt er en av sesongens mest trendy farger.

Farger er blant trendene som er verdt å notere seg denne sesongen. Akkurat nå er vi, samt designerne og moteprofiler, ekstra interessert i grønne toner.

Malin Gaden
Publisert:

En av høstens store trender er sterke farger. Grønt er blant dem. Dette er blant fargene vi så spesielt mye av under moteuken i København – både under den for sesongen vår/sommer 2022, samt høst/vinter 2021.

KLÆR

Fargeanalyse: Slik finner du fargene du kler

HØSTEN 2021: Det danske merket Ganni var blant dem som viste grønt under moteuken i København for høsten 2021. Her et helgrønt antrekk fra deres AW21-kolleksjon.
TYDELIG TREND: Baum und Pferdgarten viste også grønt under moteuken i København. Deres høstkolleksjon for 2021 besto blant annet av dette grønne skjørtet med matchende veske.
NYHETER

5 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Selvfølgelig er det også blitt delt en rekke bilder på Instagram den siste tiden av flere grønne antrekk. Noen velger å gå med den spreke fargen fra topp til tå, mens andre tilfører antrekket litt farge gjennom grønt tilbehør.

Nederst i saken finner du flere grønne shoppingtips!

De norske moteprofilene Marianne Theodorsen og Tine Andrea Lauvli har begge omfavnet den grønne trenden. Her ser vi et par gode eksempler på hvordan man kan ta i bruk den spreke fargen til to ganske forskjellige antrekk.

KLÆR

MinStil: Malina Kragmann

Den grønne tendensen var noe vi allerede så under moteukene for våren/sommeren 2021. Designere som Bottega Veneta, Marni og Miu Miu viste alle antrekk i grønt på catwalken, og denne sesongen fortsetter den grønne trenden å vokse.

– Sterke farger dominerer både på catwalken og i gatemotebildet. Det er en langfinger til korona, lockdown og sosial distansering og et «hei» til selve livet. Optimisme, farger og fest er et velkomment innslag nå når ting sakte, men sikkert åpner opp igjen, sier Ida Elise Eide Einarsdottir, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, til MinMote.

– Her øyner selvsagt motebransjen en mulighet, og jeg er helt sikker på at sterke farger vil dominere trendbildet en god stund fremover. Under moteuken i København for et par uker siden var nettopp sterke farger en av hovedtendensene både på og utenfor catwalken, så det er tydelig at trenden vil vare godt utover neste vår og sommer også.

SS22: Søren Le Schmidt er bare en av designerne som mener sterke farger også vil være hot til våren 2022 også.
KLÆR

10 antrekk vi vil kopiere rett fra CPHFW

Kule kombinasjoner

Det finnes mange måter man kan style grønne plagg på, men siden sterke farger er i fokus denne sesongen er det jo på sin plass å kombinere de grønne tonene med andre friske innslag.

KLÆR

Moteuken i København: Et delt Skandinavia

De norske moteprofilene Petra Henriette Rufi og Janka Polliani har begge brukt sine grønne plagg sammen med rosa. Førstnevnte toppet sin grønne kåpe med et par rosa solbriller, mens Polliani fikk oss til å drømme om en eviglang sommer med denne shorts og skjorte-looken.

Det er selvfølgelig ikke bare på Instagram fargen har vært å se. Den begynner nemlig å befinne seg blant ganske mange merker om dagen. Så dersom du er på utkikk etter litt grønn inspirasjon, har du kommet til rett sted!

Vattert veske med lenke

Vattert veske med lenke

Veske fra Zara.

299,-
Gå til butikk
Grønn vest med detaljer på skulderen

Grønn vest med detaljer på skulderen

Vest fra Ganni.

1695,-
Gå til butikk
Joggesko med kontrastfarge

Joggesko med kontrastfarge

Sneakers fra Zara.

449,-
Gå til butikk
Flettet, tykk hårbøyle

Flettet, tykk hårbøyle

Hårbøyle fra Arket.

450,-
Gå til butikk
High waist-bukse med rette ben

High waist-bukse med rette ben

Bukse fra & Other Stories.

790,-
Gå til butikk
Høye hæler fra designsamarbeid

Høye hæler fra designsamarbeid

Sko fra Gia x Pernille Teisbæk.

4199,-
Gå til butikk
Overdel med voluminøse ermer

Overdel med voluminøse ermer

Kommer med matchende bukse. Fra Zara.

279,-
Gå til butikk
Maxikjole med vaffelsøm

Maxikjole med vaffelsøm

Kjole fra & Other Stories.

1300,-
Gå til butikk
Eplegrønn klype med krystallstener

Eplegrønn klype med krystallstener

Sui Ava klype fra Melk og Kawa.

249,-
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: