MinStil: Hanna Lauridsen

TYPISK HANNA: Statementjakker er det mange av i skapet til Hanna Lauridsen.

Helt siden hun var et barn har Hanna skilt seg ut med stilen sin: – Alt er så mye morsommere i et gøyalt og kult antrekk!

Malin Gaden
Publisert:

Det dukker stadig vekk flere inspirerende folk opp på Instagram. Hanna Lauridsen (26) er blant dem. Hun jobber med innholdsproduksjon, samt frilanser som fotograf.

– Livet er ganske ok, forteller hun til MinMote.

– 2022 var litt brutal. Jeg har vært syk med ME, som jeg har hatt siden jeg var 12–13 år, så heldigvis er det noe jeg takler relativt godt. Men jeg går inn i 2023 med nytt pågangsmot og håp om mange gode og friske stunder fremover! Så lenge jeg kan jobbe og ha et sosialt liv ved siden av, er jeg egentlig ganske happy.

26-åringen har også sitt eget merke, Laulau Studio, som består av heklede og strikkede plagg. På sin private Instagram-konto deler hun også bilder av kule antrekk.

– Jeg har vært interessert i klær så lenge jeg kan huske. Som barn eksperimenterte jeg mye på godt og vondt, og har aldri hatt trøbbel med å skille meg ut – og det har jeg tatt med meg inn i voksenlivet. Alt er så mye morsommere i et gøyalt og kult antrekk!

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er maksimalistisk og bærer preg av at jeg er et vimsehue. Mye farger, teksturer og dill dall blandet sammen, er kanskje det som beskriver det mest. Søsteren min synes jeg kler meg som en kunst- og håndverkslærer, haha.

– Hva er «typisk Hanna» i garderoben?

– Mønstrete skjørt og statementjakker!

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg kjøper så å si ingenting på nett. Dermed vet jeg at alt faktisk passer og dropper hele «levere tilbake-prosessen». Ellers er jeg fan av å selge klær jeg ikke bruker lenger på markeder og loppis, for det er så sykt mye hyggeligere å møte klærne sine nye eiere enn å snakke med folk via Tise. Jeg er kanskje litt sær der, haha.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– De siste ti årene har cirka 95 prosent av garderoben min bestått av vintage og brukt. Det har egentlig bare alltid vært mye mer attraktivt for meg, så jeg føler ikke lenger at jeg tar noen aktive valg ved kjøp av brukttøy. Ærlig talt kvier jeg meg ofte for å kjøpe nytt, og det gjør jeg kun om det er noe jeg absolutt behøver, som undertøy eller treningstøy.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Å, dette er vanskelig, for jeg har så mye fint. Men kanskje det må bli «Noé»-vesken min fra Louis Vuitton, som jeg fikk for en slikk og ingenting og som har perfekt patina og look.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg har så mange gøyale plagg at jeg av og til føler jeg eier et kostymelager. Derfor er jeg også god på å bruke ting igjen, og igjen, og igjen, til det faller fra hverandre. Alle plagg har jo så mange ulike bruksområder!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Folk på gaten, kule jenter og gutter på Instagram og TikTok, og alle boardene mine på Pinterest. Jeg er også en av dem som er opphengt i Bella Hadid og stilen hennes, så hun havner høyt oppe på listen over inspirasjonskilder.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Ønsker meg veldig å finne et par Mary Jane-sko. Men det er ganske vanskelig å finne brukt, og siden jeg ikke MÅ ha det, så lar jeg det stå på vent til det plutselig dukker opp.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Et svrt miniskjørt, høye boots, en gøyal topp, samt en dressjakke eller bolero. Jeg er ofte ganske nedtonet i fargene på fest og tar det heller litt ut med en morsom leppestift eller sterk farge på øynene!

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Om våren er jeg så giret på å gi slipp på de aller tykkeste jakkene, så da prøver jeg alt jeg kan å ta frem skinnjakkene mine og bruke dem til alt. Typisk er nok store boots, et mer feminint skjørt, samt en statementskinnjakke.

– Jeg er ganske dårlig på sommermote, så da prøver jeg egentlig kun å overleve uten å bli for varm. Et lett skjørt, cowboyboots og en liten topp. Ikke så spennende, hehe.

– Om høsten er jeg i mitt ess igjen og nyter å kle meg i mange lag. Litt mer nedtonet enn på våren, men gjerne i ullkåper, tykke skinnjakker og boots med hæl. På vinteren er det fuskpelser i alle farger og mønstre som gjelder! Alt i alt styres stilen min av jakker i tre av fire årstider.

– Hvilke trender har du troen på?

– Fargerike strømpebukser!!!

– Husker jeg hadde en periode for fem år siden hvor jeg brukte i hjel en rosa strømpebukse, og det gjorde jo alle antrekk gøy! Jeg er så glad for at det er tilbake, og har selv nettopp kjøpt både en rosa og en rødfarget strømpebukse.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jakker! Jeg elsker statementjakker og synes de kan gjøre ethvert antrekk ti ganger kulere.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Det frister å si et antrekk fra Zara. Jeg har hatt et par nyttårsaftener tidligere hvor jeg ikke har hatt en plan for antrekket og endte opp med kjole kjøpt på salg fra Zara. Det har både gitt meg en bismak med tanke på bærekraft, men jeg har også endt opp i samme antrekk som andre på festen, og det er jo litt kjedelig. Ellers sliter jeg veldig med størrelsene deres og er ærlig talt ofte for stor for mange av klærne der. Kom igjen, vi er i 2023, så vær så snill og lag klær som passer folk flest.

– Ditt aller beste motetips?

– Kle deg i det som gjør deg glad. Da vil hver dag ligne litt mer på en fest!

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: