3 jakketrender du enkelt kan kjøpe brukt

HØSTENS FAVORITT: Topp til tå i gjenbruk! Denne ullblazeren kjøpte MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen på posesalg på et loppemarked.
HØSTENS FAVORITT: Topp til tå i gjenbruk! Denne ullblazeren kjøpte MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen på posesalg på et loppemarked. MinMote

Høstjakkene er minst like fine brukt.

Både på catwalken og i gatemotebildet ser vi store jakker, med alt fra kåper og trenchcoats til blazere, bomber- og bikerjakker.

Kjenner du at du blir svett på ryggen bare du hører ordet «bruktbutikk» eller «loppemarked»? For å bevise at det er både enkelt å rimelig å finne frem til trendene, tok jeg turen til bruktbutikkene Uff og Fretex i Oslo sentrum for å jakte jakketrender.

I høst kan jakken gjerne være skikkelig oversized. Om du skal handle en jakke i høst, ikke se så mye på størrelsen i nakken. En annen viktig ting er å ikke tenke så mye på hvilken avdeling du handler i. Første bud er å prøve på, for å finne frem til passformen du liker best. Alle jakkene i denne saken er funnet i butikkens herreavdelinger.

KAN DU SE GULLET? På bakerste stativ fant jeg en skrukkete og god blazer i ull og kasjmir.
KAN DU SE GULLET? På bakerste stativ fant jeg en skrukkete og god blazer i ull og kasjmir. MinMote

Blazere

En ting det ofte bugner av på både loppemarkeder og bruktbutikker er blazere. Her kan man ofte finne kupp i gode kvaliteter som ull, silke, kasjmir og lin. Denne blazeren i ull og kasjmir kostet 275 kroner, og etter en liten runde med en steamer ville den vært god som ny.

GOD KVALITET: Ull og kasjmir-blazer for under 300 kroner? Det må kunne kalles et godt kjøp.
GOD KVALITET: Ull og kasjmir-blazer for under 300 kroner? Det må kunne kalles et godt kjøp. MinMote
NYTTIG: Det viktigste du gjør når du handler, er å se på hva plagget inneholder. Denne blazeren er laget i ull og kasjmir.
NYTTIG: Det viktigste du gjør når du handler, er å se på hva plagget inneholder. Denne blazeren er laget i ull og kasjmir. MinMote
ULL OG SILKE: Denne blazeren fra Corneliani var laget i et deilig materiale, og kostet 349 kroner.
ULL OG SILKE: Denne blazeren fra Corneliani var laget i et deilig materiale, og kostet 349 kroner. MinMote
DOBBELTSPENT: En klassisk dressjakke i ull kan brukes til de fleste anledninger.
DOBBELTSPENT: En klassisk dressjakke i ull kan brukes til de fleste anledninger. MinMote
LUKSUS PÅ CATWALKEN: Louis Vuitton var blant merkene som viste oversizede jakker på sin catwalk for høsten og vinteren.
LUKSUS PÅ CATWALKEN: Louis Vuitton var blant merkene som viste oversizede jakker på sin catwalk for høsten og vinteren. Kristy Sparow / Getty Images
GATEMOTE: Den store blazeren har også markert seg i gatemotebildet i under moteuken i New York.
GATEMOTE: Den store blazeren har også markert seg i gatemotebildet i under moteuken i New York. Edward Berthelot / Getty Images

Skinnjakke

Skinn blir bare mykere og bedre når du får brukt det. Og det er en av grunnene til at det er helt ypperlig å kjøpe brukt.

Trenchcoats, bikerjakker og bomberjakker i skinn har markert seg i motebildet denne høsten. På bruktbutikken falt vi raskt for denne jakken i mørkeblått skinn med detaljer i kordfløyel og hemper i sølv.

KULE DETALJER: Prisen for skinnjakken var 595 kroner.
KULE DETALJER: Prisen for skinnjakken var 595 kroner.MinMote
Prisen for skinnfrakken var 795 kroner.
Prisen for skinnfrakken var 795 kroner.
INSPIRASJON: Den norske moteprofilen Annabel Rosendahl valgte en oversized skinnjakke under moteuken i New York.
INSPIRASJON: Den norske moteprofilen Annabel Rosendahl valgte en oversized skinnjakke under moteuken i New York. Edward Berthelot / Getty Images

Trenchcoat og kåpe

Trenchcoaten er en ekte garderobeklassiker, og derfor har den heller ikke forandret seg så mye de siste årene. Denne mørkegrønne trenchcoaten i bomull var rett i fasongen, og ville sklidd rett inn i motebildet. En lang kåpe i kamelfarget ull er allerede en favoritt i garderoben, og denne varianten var heller ikke feil.

Prisen for trenchcoaten var 395 kroner.
Prisen for trenchcoaten var 395 kroner. MinMote
Prisen for ullkåpen var 799 kroner.
Prisen for ullkåpen var 799 kroner. MinMote
KLASSIKER: En trenchcoat vil alltid holde seg relevant i motebildet. I høst kombinerer jeg den gjerne med loafers på føttene. Her er Tamara Kalinic under moteuken i New York.
KLASSIKER: En trenchcoat vil alltid holde seg relevant i motebildet. I høst kombinerer jeg den gjerne med loafers på føttene. Her er Tamara Kalinic under moteuken i New York. Christian Vierig / Getty Images

Har du ingen bruktbutikk i nærheten? Sjekk om det lokale idretts- eller frivillighetslaget skal ha loppemarked. Det finnes også gode alternativer på gjenbrukssider. Søker du på ordet «blazer» på Finn, som i likhet med MinMote er eid av Schibsted, får du over 5600 treff, og det bugner også på gjenbruksappen Tise.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?