3 jakketrender du enkelt kan kjøpe brukt

HØSTENS FAVORITT: Topp til tå i gjenbruk! Denne ullblazeren kjøpte MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen på posesalg på et loppemarked.

Høstjakkene er minst like fine brukt.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Både på catwalken og i gatemotebildet ser vi store jakker, med alt fra kåper og trenchcoats til blazere, bomber- og bikerjakker.

Kjenner du at du blir svett på ryggen bare du hører ordet «bruktbutikk» eller «loppemarked»? For å bevise at det er både enkelt å rimelig å finne frem til trendene, tok jeg turen til bruktbutikkene Uff og Fretex i Oslo sentrum for å jakte jakketrender.

I høst kan jakken gjerne være skikkelig oversized. Om du skal handle en jakke i høst, ikke se så mye på størrelsen i nakken. En annen viktig ting er å ikke tenke så mye på hvilken avdeling du handler i. Første bud er å prøve på, for å finne frem til passformen du liker best. Alle jakkene i denne saken er funnet i butikkens herreavdelinger.

KAN DU SE GULLET? På bakerste stativ fant jeg en skrukkete og god blazer i ull og kasjmir.

Blazere

En ting det ofte bugner av på både loppemarkeder og bruktbutikker er blazere. Her kan man ofte finne kupp i gode kvaliteter som ull, silke, kasjmir og lin. Denne blazeren i ull og kasjmir kostet 275 kroner, og etter en liten runde med en steamer ville den vært god som ny.

GOD KVALITET: Ull og kasjmir-blazer for under 300 kroner? Det må kunne kalles et godt kjøp.
NYTTIG: Det viktigste du gjør når du handler, er å se på hva plagget inneholder. Denne blazeren er laget i ull og kasjmir.
ULL OG SILKE: Denne blazeren fra Corneliani var laget i et deilig materiale, og kostet 349 kroner.
DOBBELTSPENT: En klassisk dressjakke i ull kan brukes til de fleste anledninger.
LUKSUS PÅ CATWALKEN: Louis Vuitton var blant merkene som viste oversizede jakker på sin catwalk for høsten og vinteren.
GATEMOTE: Den store blazeren har også markert seg i gatemotebildet i under moteuken i New York.

Skinnjakke

Skinn blir bare mykere og bedre når du får brukt det. Og det er en av grunnene til at det er helt ypperlig å kjøpe brukt.

Trenchcoats, bikerjakker og bomberjakker i skinn har markert seg i motebildet denne høsten. På bruktbutikken falt vi raskt for denne jakken i mørkeblått skinn med detaljer i kordfløyel og hemper i sølv.

KULE DETALJER: Prisen for skinnjakken var 595 kroner.
Prisen for skinnfrakken var 795 kroner.
INSPIRASJON: Den norske moteprofilen Annabel Rosendahl valgte en oversized skinnjakke under moteuken i New York.

Trenchcoat og kåpe

Trenchcoaten er en ekte garderobeklassiker, og derfor har den heller ikke forandret seg så mye de siste årene. Denne mørkegrønne trenchcoaten i bomull var rett i fasongen, og ville sklidd rett inn i motebildet. En lang kåpe i kamelfarget ull er allerede en favoritt i garderoben, og denne varianten var heller ikke feil.

Prisen for trenchcoaten var 395 kroner.
Prisen for ullkåpen var 799 kroner.
KLASSIKER: En trenchcoat vil alltid holde seg relevant i motebildet. I høst kombinerer jeg den gjerne med loafers på føttene. Her er Tamara Kalinic under moteuken i New York.

Har du ingen bruktbutikk i nærheten? Sjekk om det lokale idretts- eller frivillighetslaget skal ha loppemarked. Det finnes også gode alternativer på gjenbrukssider. Søker du på ordet «blazer» på Finn, som i likhet med MinMote er eid av Schibsted, får du over 5600 treff, og det bugner også på gjenbruksappen Tise.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: