Mote

Stilutvikling: Priscilla Presley

STILSIKRE: Både Elvis og Priscilla Presley var opptatt av mote og hva de hadde på seg.

Slik har stilen hennes forandret seg fra 60-tallet og frem til i dag.

Malin Gaden
Publisert:

I juni hadde spillefilmen «Elvis» premiere. Og selv om musikken og de uforglemmelige hoftebevegelsene til «the King of Rock and Roll» selvsagt tar stor plass i filmen, er det ikke til å stikke under stol at også moten får en velfortjent bit av kaken.

– Jeg tror det er 93, definitivt over 90, sier kostymedesigner og co-produsent Catherine Martin til Financial Times, om antall antrekk Butler bærer i rollen som ikonet Elvis. Filmen skal totalt ha ca. 9000 antrekk.

I filmen får vi også se noen av Priscilla Presleys (77) ikoniske looks gjenskapt. Selveste Priscilla stilte også nylig opp i et intervju med Vogue, hvor hun tok oss med på en aldri så liten stilreise.

KLAR FOR TAKE OFF: Ifølge Priscilla Presley var det ingen som kom avslappet kledd når de skulle fly. Her er hun på flyplassen i Memphis i 1963 sammen med hunden Honey. Hunden fikk hun av Elvis i julegave i 1962. Til Vogue forteller Priscilla at hun var veldig glad i kapper på denne tiden, noe hun også hadde på seg her. Antrekket ble toppet med hansker og veske i skinn, samt stort og voluminøst hår.

Hun møtte Elvis i Tyskland på slutten av 50-tallet. Hun var bare i tenårene da de forelsket seg, og Priscilla ble senere med til USA hvor de ble gift i 1967. Brudekjolen hennes er blant stiløyeblikkene hennes det fremdeles snakkes om den dag i dag.

LYKKELIG GIFT: Paret giftet seg i 1967, men skilte seg i 1973.

Priscilla forteller til Vogue at det ikke var så lett å finne den rette brudekjolen. De fleste kjente henne igjen på gaten, så det var ikke bare å tusle inn i en butikk og kjøpe. Hun tok med seg Charlie Hodge, som jobbet sammen med Elvis på denne tiden. De i butikken trodde derfor at det var de to som skulle gifte seg. Hun prøvde flere kjoler før valget endte på en lang, hvit kjole med perlebesatte ermer, og en tiara på hodet som plukket opp de glitrende elementene i kjolen.

– Jeg likte den fordi den var feminin, lett, ikke for tung, og så matchet den dressen til Elvis veldig godt. Det var flotte dager, minnes Priscilla i Vogue-intervjuet.

STOR DAG: I Vogue-intervjuet sier Priscilla at de ønsket å holde bryllupet privat og kun for seg selv, familie og venner. Det var også derfor hun ba en av kollegaene til Elvis om å bli med henne og finne brudekjolen. Elvis og Priscilla skilte lag i 1973, fire år senere døde han 42 år gammel. I 2022 er det 45 år siden Elvis gikk bort.

Etter bryllupet dro paret av gårde på bryllupsreise. De ønsket å holde både bryllupet og reisen etterpå så privat som mulig, og det var da Frank Sinatra kom på banen. Han lot det nygifte paret låne flyet hans til Palm Springs.

På flyplassen hadde Priscilla på seg en hvit kjole med en svart sløyfe foran. Sko og veske matchet fargen på sløyfen, og håret var stort og høyt. Ifølge Priscilla var det dét som var trendy da.

– Det var veldig naturlig at Elvis og jeg smeltet litt sammen. Jeg valgte alltid antrekk som var veldig pyntet, og det passet alltid med det Elvis skulle ha på seg.

PAPARAZZI-JAKT: Etter bryllupet var det flere fotografer som ville få tatt bilde av det nygifte paret. Her er de på vei inn i flyet til Frank Sinatra.

Ifølge Priscilla likte Elvis alltid å pynte seg – og det samme gjorde hun. I intervjuet med Vogue forteller hun at Elvis synes de alltid skulle se bra ut for hverandre.

NYBAKTE FORELDRE: Lisa Marie Presley ble født i 1968. Ikke lenge etter fødselen ble disse bildene sluppet. Her har Priscilla på seg en kjole fra Neiman Marcus – en kjole som ble gjenskapt til Elvis-filmen som er ute nå.

70-tallet var tiden hvor Priscilla begynte å «free up a little bit», som hun sier til Vogue. Det var på denne tiden hun ble mer selvsikker, og begynte også å eksperimentere litt mot stilen sin.

TRENDY: Priscilla var tidlig ute med å omfavne denimtrenden. Hun eide også en butikk ved navn Bis & Beau med samarbeidspartneren sin Olivia Bis. Der handlet store stjerner som Cher og Barbra Streisand.
SAMKJØRTE: Ifølge Priscilla skal antrekkene til hun og Elvis ofte ha passet sammen, selv om hun ikke visste helt hva han skulle ha på seg.
80-TALLET: Den avslappede jumpsuiten får et kult uttrykk med de høye, hvite hælene og den røde capsen.

Noen tiår senere faller stjernen pladask for svarte antrekk. Helt fra 90-tallet og frem til i dag har man sett Priscilla Presley i en rekke helsvarte looks.

HELSVART: Priscilla Presley drar fra flyplassen i Los Angeles i 1993 iført et lag på lag-antrekk bestående av svarte plagg.
KUL LOOK: Da stjernen skulle delta på galla i 1997 falt valget på nok et helsvart antrekk. Legg spesielt merke til den sylskarpe jakken som gir antrekket det lille ekstra.
PRIKKEN OVER I-EN: Priscilla toppet gjerne sine svarte antrekk med et par knallrøde lepper. Her er hun på jubileumskonsert for Elvis i 2002.
KONTRASTER: Denne sveisen sverget Priscilla til i lang tid.
MOTEFAMILIE: Priscilla Presley poserer sammen med datteren Lisa Marie Presley og Riley Keough (i midten) og Dolce & Gabbana-designerne Stefano Gabbana (t.v.) og Domenico Dolce (t.h.) i 2005.
MOR OG DATTER: Lisa Marie Presley (t.v.) og Priscilla Presley (t.h.) venter på president George W. Bush på Graceland i 2006.
FAVORITTFARGEN: Priscilla Presley poserer på før-festen til Grammy Awards i 2007 – nok en gang kledd i en helsvart look.
GLAD I RØDT: Det er ikke bare leppene til Priscilla som ofte er røde, hun velger gjerne også rødtoner i håret sitt.
TYPISK PRISCILLA: Røde lepper, svarte kjoler og pynt i halsen er noe du ofte ser på stjernen.
GLAD I SKJORTER: Stjernen velger gjerne en hvit skjorte med noen gøyale detaljer.
PREMIERE: På premieren av den nye Elvis-filmen i Cannes. Presley lot den svarte kjolen ligge igjen til fordel for denne brune Prada-kjolen som sto i stil til håret hennes.
LUKSUSGARDEROBE: Cannes-antrekkene til Priscilla besto blant annet av denne skjorten fra Versace. Legg også merke til sløyfen hun har i halsen.
MET-GALLAEN: Nok en Prada-look på Priscilla. Denne gangen er hun tilbake i sin favorittfarge, men har toppet det hele med cuffs og sko i gull og en hårbøyle.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Les også

 1. KJENDIS

  Se Harry Styles' ville stilutvikling

 2. MOTE

  I Elvis sine nye klær

 3. KLÆR

  MinStil: «Sommerhytta»-Sara

Finn mer innhold om:

 1. Elvis Presley
 2. Stil

Relaterte artikler

MOTE

I Elvis sine nye klær

NYHETER

Alt om Kardashians Dolce & Gabbana-bryllup

KJENDIS

Brad Pitt fikk skjørte­drømmen oppfylt

MOTE

Stilutvikling: Brad Pitt

MANN

Sjekk Johnny Depps stilutvikling

NYHETER

Jenny Spetalen på rød løper i Cannes

BRUD

Floristene tipser: Vakre blomster til bryllupet