Nå skal du ha sokker i høye hæler

TRENDY: Sokker i høyhælte sko er anti fashion, og derfor fashion, sier moteekspert Celine Aagaard. Foto: Getty Images
TRENDY: Sokker i høyhælte sko er anti fashion, og derfor fashion, sier moteekspert Celine Aagaard. Foto: Getty Images

Sokker eller strømpebukser i høyhælte sko er en av sesongens mest markante partytrender.

Du leste riktig. Ifølge store motehus, stylister og moteeksperter er «fashion faux» nummer én nå plutselig innafor. Sesongens kuleste partysko har platå og åpen tå, og sjansen er stor for at du allerede kjøpte disse skoene i sommer, men da brukte du kanskje ikke glitterstrømpebukse eller ankelstokker i?

A post shared by Topshop (@topshop)

Celine Aagaard moteprofil bak envelope.no, forteller til MinMote at sokker i høyhælte sko, spesielt sandaler er en av partysesongens mest markante trender.

– Anti fashion er fashion, sier Aagaard og fortsetter:

– Sokker i sandaler har vært tabubelagt lenge, men trenden har endret seg over tid. Til og med raggsokker i Birkenstock-sandaler ble trend for et par år tilbake, men nå er det altså glitterstrømper i platåsandalene som gjelder, og gjerne knestrømper og ankelsokker- inspirert av motehus som Gucci, sier Aagaard.

– Fordelen er at sandaler vi har brukt i sommer kan brukes gjennom hele sesongen. Danske Pernille Teisbæk har vært en av dem som har frontet denne trenden, men også den norske bloggeren Tine Andrea, sier Agaard og legger til:

– Til våren 2017 fortsetter sokketrenden, også for herrer, sett på catwalken hos Prada og Versace, med en litt mer sporty touch.

Hvordan var din opplevelse i dag?