Slik finner du den perfekte vintage-jeansen

Elise jeans-sak

Fashionista Marianne Theodorsen gir sine beste tips til hvordan du kan finne perfekte vintage-jeans.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
Elise jeans-sak

Foto: Marianne Theodorsen

Elise jeans-sak

Foto: Marianne Theodorsen

Elise jeans-sak

Foto: Marianne Theodorsen

Elise jeans-sak

Foto: Marianne Theodorsen

At vintage-jeans og såkalte «mom-jeans» har herjet i motebildet den siste tiden er det liten tvil om. Og skal vi tro den tidligere bloggeren Marianne «Style Devil» Theodorsen, er det ingen grunn til å legge disse buksene på hyllen riktig enda.
– Nå har vel Levis' 501 vært på banen siden slutten av 1800 tallet, så jeg vil trygt påstå at de tåler dagslys en stund framover også. Det som er gøy med vintagebuksene er jo at de ofte har så mye personlighet og dermed kan leve helt uavhengig av trender også, sier hun til MinMote.

MOTE

DERFOR FINNES DEN LILLE LOMMEN PÅ JEANSEN DIN

Nytt it-merke

Øverst på ønskelisten til enhver denimfrelst fashionista står antageligvis luksus-buksene fra Re/Done akkurat nå - et merke som har spesialisert seg på å gi vintagejeans en ny og moderne passform. Men over 3000 kroner er en stiv pris å betale for de fleste - nettopp derfor er bruktshopping et strålende alternativ, forklarer Theodorsen.

MOTE

Disse jeansene tar av i motebildet akkurat nå

Eks-motebloggeren har fått stor oppmerksomhet fra street style-fotografer rundt i verden på grunn av sin lekne, fargerike og rocka stil - og ikke minst er Theodorsen god på å bruke jeans på en kul måte.

Her deler hun sine beste tips til å finne trendjeans uten å blakke deg:

♥ Vit hvor du skal lete. Theodorsen leter i vintagebutikker når hun er ute og reiser - særlig i København. Favorittene der er Episode og København K.

Se flere vintage-butikker i København her!

♥ Ta en kvalitetssjekk. Se etter at stoffet i buksen ikke er morkent og at buksen ikke lukter av kjeller.
♥ Du må ikke handle brukt eller vintage.
– Jeg synes også det er en vel så god idé å kjøpe nye Levis' 501, og heller jobbe dem skikkelig inn. Det finnes masse man kan gjøre for å sette et mer personlig preg på buksene sine, sier Theodorsen til MinMote.

♥ Se etter noe unikt.

– Det finnes det ingen fasit på hva man skal se etter - det kommer helt an på hva man liker. Selv går jeg gjerne for bukser som har en vask det kan være vanskelig å få tak i ny eller bukser som har en spesiell detalj, forteller Theodorsen.

♥ Du må prøve.

– Når det kommer til vintagejeans er det ingen vei utenom å faktisk prøve de på. Vintage-jeans tror jeg faktisk aldri jeg har kjøpt på nett, men om man skulle ramle over det perfekte paret ville jeg bedt om å få tilsendt mål over liv, hofte og lår og sammenligner det med en bukse jeg allerede har., sier hun og legger til:

– Ikke glem at gamle jeans ofte ikke har stretch i seg.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: