5 om herremote: Plagget vi aldri kvitter oss med

TRENCH-FAVORITT: André Rønning mener en jakke som denne er et baseplagg alle bør ha i garderoben.

Her deler fem moteprofiler historien om sitt aller kjæreste plagg.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi har alle noen klesplagg vi blir ekstra glade i, som vi enten bruker ekstra mye og tar ekstra godt vare på slik at de vil vare lenge. For mange av oss kommer klærne med historier som gjør dem ekstra kjære.

Fredrik Josefsson, innkjøper hos Yme Universe, sikret seg et plagg fra den legendariske Paris-butikken Colette før den lukket dørene.

– Jeg prøver å tenke at det kun er klær. Men en T-skjorte jeg fikk laget når Balenciaga hadde pop up på Colette noen få uker før det stengte, kommer jeg nok ikke til å kvitte meg med. Den er som et personlig minne av Colette, sier han.

Fredrik Josefsson i T-skjorten fra butikken Colette.

Influencer Farhad Latif prøver å gjøre smarte kleskjøp ved å handle brukt, og har på den måten sikret seg noen evige favoritter i klesskapet han vil bruke til alt.

– I fjor solgte jeg en del klær, som jeg angrer på nå fordi jeg blir så glad i klærne mine.

Er det noe han aldri vil kvitte seg med, er det skjortene han har fra merket Our Legacy.

– Det er ingen spesiell historie bak skjortene, utenom at jeg aldri kjøper de på fullpris. Alle skjortene jeg har kjøpt, har jeg enten kjøpt brukt på Tise, i vintagebutikker eller på salg. Jeg har nevnt det tidligere, men skjortene fra Our Legacy kan du bruke på kontoret, på en fest, eller et chill kafébesøk på en søndag.

A post shared by فرہاد (@iamfarhadlatif)

Influencer Rune J’Atoche husker særlig tilbake til et plagg han har hatt glede av i årevis, og som han syns er tidløst og passer til alle sesonger.

– Jeg vil aldri kvitte meg med mitt første «voksenkjøp», som er en Filippa K-frakk. Jeg kjøpte den da jeg var 18 år gammel, og visste jeg ville ha den når jeg så den hengende i butikken. Jeg tenkte meg om litt, men fant ut at det er en tidløs jakke jeg kunne få brukt til mange anledninger.

For å style den klassiske jakken ville han brukt spenstige plagg for å gjøre det klassiske mer lekent.

– Nå ville jeg gått for noen cargo-jeans, en kul T-skjorte og en kanskje caps eller lue, sier J’Atoche.

Rune J’Atoche i jakken fra Filippa K.

Andreas Feet, designer og spaltist hos MinMote, har funnet frem til en skikkelig favoritt han nekter å gi slipp på.

– Jeg er utrolig glad i min blå ullfrakk og den er helt utenkelig å gi slipp på! Det beste ved den, rent teknisk, er snittet, som er nok så innsvinget i livet og rekker meg over knærne. Slik lengde på frakker i dag er svært vanskelig å finne, noe som er trist ettersom det er utrolig flatterende og er mer POW.

– Frakken er fra Richard James i London, som jeg fikk da jeg jobbet der, og har vært med meg overalt siden. Derfor har den også en sterk sentimental verdi, nå, med så mange minner og opplevelser med den.

A post shared by Andreas Feet (@andreasfeet)

André Rønning, journalist i Konkret og PR-ansvarlig, har en frakk som sin absolutte favoritt.

– Denne trenchen kjøpte jeg på en vintage butikk i København for mange år siden og den kommer jeg aldri til å kvitte meg med. Det er en favoritt siden den kan styles til så mange forskjellige antrekk og er et basisplagg alle burde ha i garderoben. Det er ekstra gøy siden den er fra 80-tallet og ingen har helt lik.

André Rønning i vintage-frakken.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: