Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Åtte fine gensere til julefeiringen

fingenser1

Julen byr på mange anledninger til å pynte seg, men det er ikke alltid man orker å dra på seg finstasen. Disse genserne passer fint når du bare vil pynte deg litt.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
fingenser1

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
fingenser1

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk

Tidligere i vinter skrev vi om sesongens fineste antrekk til julebord og andre festligheter. Det er imidlertid ikke alltid man ønsker å gå med dress og slips – noen ganger trenger man bare å pynte seg litt mer enn til hverdags.

En fin strikkegenser gjør ethvert antrekk en smule mer formelt, spesielt over en nystrøket skjorte. Vi har valgt ut åtte flotte gensere i butikk nå.

Man trenger ikke betale dyre dommer for ull. Store kjeder som Zara og H&M har mange fine ullgensere i hyllene, spesielt om man leter blant kolleksjoner som «Premium Quality» og «H&M Edition» (se toppbildet). Mens modellen fra Zara er laget i en ullblanding, er varianten fra H&M laget av hundre prosent lammeull. Det er ikke verst til godt under tusenlappen.

fingenser2

Genser fra Samsøe & Samsøe. Foto: Produsenten

1499,-
Gå til butikk
fingenser2

Genser fra AMI. Foto: Produsenten

3999,-
Gå til butikk

En ullgenser trenger ikke være marineblå eller lysegrå. Knallblått og babyrosa – eller burgunder som modellen fra Altea lenger ned i artikkelen – kan være vel så fint, gjerne kombinert med andre sterke farger. Den blå modellen fra Samsøe ville eksempelvis sett strålende ut under en kamelhårsfrakk, mens den rosa varianten fra AMI ville gått godt til et par olivengrønne chinos.

fingenser3

Genser fra Acne Studios. Foto: Produsenten

2600,-
Gå til butikk
fingenser3

Genser fra Altea. Foto: Produsenten

2199,-
Gå til butikk

Ikke vær redd for å leke med mønster heller. Svenske Acne Studios har levert spennende strikkegensere i mange år nå, og årets modeller er ikke noe unntak. Vi liker spesielt de rosa stripene kombinert med klassiske farger som brunt og blått, men genseren finnes også i en rekke andre fargekombinasjoner.

fingenser4

Genser fra COS. Foto: Produsenten

1750,-
Gå til butikk
fingenser4

Genser fra Hunting Lodge. Foto: Produsenten

1495,-
Gå til butikk

Er du på utkikk etter noe litt mer grunnleggende, er det lite som er like anvendelig som en enkel, grå strikkegenser. Kombinert med en hvit skjorte og et par mørke jeans har du et klassisk antrekk som passer like fint til både hverdag og fest. En mer moderne vri finner vi hos COS, som har laget en hettegenser i kasjmir. Dette er det perfekte plagget for reisen hjem til mor og far, eller til late dager på sofaen i romjulen, når du vet at en familiemiddag lusker rett rundt hjørnet.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: