Treningsklær for menn: Slik blir du best kledd på gymstudioet

treningsbilde sverre

Uansett om du velger billig treningstøy eller dyre merkeplagg, er det visse ting enhver moteriktig mann bør ha i sin treningbag. Få tips til de beste kjøpene på nett og i butikk, og se hva du bør droppe.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
treningsbilde sverre

Treningstrøye fra H&M, 129 kroner. Foto: Produsenten

treningsbilde sverre

Løpeshorts fra Nike hos XXL, 249 kroner. Foto: Produsenten

treningsbilde sverre

Nike Air Pegasus hos MrPorter.com, 1305 kroner. Foto: Produsenten

Mange av oss har en eller annen form for treningsrutine, enten det er en halvtime på gymstudio før jobb, eller en joggetur etter skoletid. Én ting har vi imidlertid alle til felles: Gymklærne våre slites ut av gjentatte runder i vaskemaskinen, og påkjenning under øktene. Er du på utkikk etter å oppgradere treningsgarderoben før høsten? Følg med!

De siste sesongene har flere av de store billigkjedene kastet seg på treningstrender fra tradisjonelle leverandører som Nike og Adidas. Dette har ført til et utvalg større enn noen gang, og priser vi alle har råd til å leve med.

Her er fem ting du bør ha i treningsgarderoben, om du er opptatt av å se bra ut:

1. T-skjorte i sprek farge

Treningstøy for menn

Treningstrøye fra H&M, 129 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn

Puma løpetrøye hos XXL, 149 kroner. Foto: Produsenten

Klikk på bildene for å se merke og pris!

Om det er én gang i livet du ikke skal være redd for å bruke farger er det som joggende langs veien. En sjokkfarget treningstrøye er lett å få øye på for bilister, og du skiller deg ut i et hav av hvite, utvaskede bomullstrøyer inne på treningsstudioet. Velg gjerne en tettsittende variant om du føler deg komfortabel i det, for hei: Du har vel lyst til å vise fram den brystkassen du har jobbet med de siste månedene?

2. Grå hettejakke

Treningstøy for menn 2

Hettejakke fra Lacoste hos Zalando.no, 1095 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 2

Hettejakke fra Acne, 1400 kroner. Foto: Produsenten

Det finnes utallige treningsjakker i vannavstøtende materialer som puster i alle retninger, men noen ganger er det enkle det beste. En lysegrå hettejakke i bomull er det perfekte plagget å kaste over en tynn treningstrøye en kjølig morgen, og om du holder den ren kan den fint brukes med en olabukse resten av dagen. Så slipper du å pakke med en ekstra genser i bagen.

3. Smal joggebukse

Treningstøy for menn 4

Nike treningsbukse hos MrPorter.com, 927 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 4

Treningsbukse fra H&M, 199 kroner. Foto: Produsenten

Er du ikke komfortabel med supertettsittende treningstights? Ikke noe problem! Etter at designer Alexander Wang gjorde den klassiske joggebuksen smalere og mer moderne for noen år tilbake, har vi fått et alternativ til de som trenger litt luft rundt «utstyret». En tettsittende, ikke stram, joggebukse passer perfekt til en hard styrkeøkt, eller som et varmende lag ytterst på vei til og fra trening. Buksen kan gjerne være litt kortere enn normalt i beina, slik at du ikke risikerer å tråkke den i stykker.

4. Kort shorts

Treningstøy for menn 6

Løpeshorts fra Nike hos XXL, 249 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 6

Løpeshorts fra Siksilk hos Asos.com, 414 kroner. Foto: Produsenten

Et annet alternativ til den meget populære løpetightsen, som det i og for seg ikke er noe galt med, er den korte løpeshortsen. Disse er kortere enn fotballshortsen du fikk utdelt i åttendeklasse, og har ofte en splitt på utsiden av lårene for ekstra lufting på varme sommerdager. I motsetning til tettsittende tights, eller sykkeshorts, etterlater ikke denne shortsen noe stramt skille når du jogger i sola, og når den kjølige høsten kommer kan du fint bruke den med superundertøy under, for et ekstra varmende lag.

5. Musikk som sitter

Treningstøy for menn 3

Hodetelefoner fra Philips hos Komplett.no, 299 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 3

Ørepropper fra Bang&Olufsen, 1300 kroner. Foto: Produsenten

Det er lite som er mer irriterende enn ørepropper som faller ut når du løper på tredemøllen, og utstyrsprodusentene er selvfølgelig klare over det. I alle prisklasser finnes ørepropper og hodetelefoner spesielt beregnet på trening, med mulighet for bedre feste rundt og i ørene. Trådløse varianter er av og til det aller beste, men på lange løpeturer er det kjedelig å gå tom for batteri halvveis. Om du, som undertegnede, hater ledningsrot, kan du velge en variant med kort kabel - spesielt beregnet på mobiler eller musikkspillere festet rundt overarmen.

6. Sjokksko – ikke Shox

Treningstøy for menn 5

Nike Air Pegasus hos MrPorter.com, 1305 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 5

Treningssko fra New Balance hos Zalando.no, 619 kroner. Foto: Produsenten

Der nittitallet bød på hvitt, hvitt og atter hvitt produserer nå nesten alle leverandører mønstrete og spreke sko i alle verdens farger. Her er det bare fantasien som setter grenser, men du kommer ofte best ut av det dersom du velger en modell med én signalfarge, kombinert med nøytrale farger som hvitt og mørkegrått. Styr unna modeller med overdrevne såler eller superteknologiske detaljer, som for eksempel Nike Shox - den klumpete skoen med springfjærer ser ut som den er beregnet på månelandinger, ikke markløft og knebøy.

7. Såpe og krem

Treningstøy for menn 7

Kropps- og hårvask fra Kiehls hos Kicks.no, 150 kroner. Foto: Produsenten

Treningstøy for menn 7

Hudkrem fra Ole Henriksen hos Blush.no, 199 kroner. Foto: Produsenten

En lang treningsøkt kan gjøre deg både støl og sår. En god dusjsåpe eller hudkrem med kjølende ingredienser som peppermynte etterlater deg med en frisk følelse idet du forlater gymstudioet. Trening og svette tørker sliter på huden – ikke minst føttene – så sørg for alltid å ha en god fuktighetskrem i bagen.

Lurer du på noe relatert til denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: