Sjekk Johnny Depps stilutvikling

SÆREGEN STIL: Mange stjerner endrer stil i løpet av sine mange år i rampelyset, men Johnny Depp har vært trofast mot sin look flere tiår.

Helt siden 80-tallet har skuespilleren vært tro mot én spesiell look.

Malin Gaden
Publisert:

Etter flere uker med rettssak i Virginia ble det 1. juni kjent at Johnny Depp (58) fikk medhold i sitt søksmål mot ekskona Amber Heard (36). Depps fulle erstatningsbeløp bli 10,35 millioner dollar. Heard fikk også medhold i at hun ble utsatt for ærekrenkelser fra Depps advokat.

LES OGSÅ: Depp og Heard - slik er deres historie

Rettssaken, som er blitt sendt verden over, har fått oppmerksomhet for både det ene og det andre. I løpet av disse ukene har det meste blitt kommentert. Deriblant valg av antrekk for både Amber Heard og Johnny Depp. The Guardian har til og med funnet et budskap bak antrekket til vitnet Kate Moss.

Hverken Heard eller Depp er fremmed for å ta i bruk garderoben sin for å skape et visst uttrykk. Og selv om dette kanskje ikke har vært deres viktigste fokus i løpet av rettssaken, har det vært en stor del av både karriere og liv tidligere – og det må vi ta en titt på.

NYHETER

Lily-Rose Depp lander sin første modellkampanje

I løpet av sin lange karriere har Depp havnet på «best kledd-lister» en rekke ganger. I 2010 utnevnte også magasinet GQ skuespilleren til verdens best kledde mann. Glamour var blant magasinene som omtalte seieren. Men folk har også stilt spørsmål ved stilen til skuespilleren.

Ifølge Vanity Fair har Depp «brukt flere tiår på å nøye utvikle sin personlige stil». I samme artikkel kommer det også frem at flere har brukt ordet «hobo» til å beskrive stilen til stjernen. Ifølge Vanity Fair skal Depp ha sagt til US Weekly at fans kommer opp til ham og sier: «Du ser ut som en «hobo», men du lukter veldig godt!»

FRA 1988 TIL 2011: Skuespilleren elsker å ta i bruk skjerf og hatt. Det har han gjort siden vi så de første bildene av ham på 80-tallet og frem til i dag.

Utenom skuespillerkarrieren landet også Depp en stor avtale med Dior. Han er ansikt utad for parfymen «Sauvage». Det er kanskje derfor mange fans kommenterte den gode lukten?

Mens rettssaken til Heard og Depp pågikk, opplevde også den franske mote- og skjønnhetsgiganten en massiv økning i salg. Les mer her.

Sjekk stilutviklingen

Stilen til Johnny Depp har bestått av mye forskjellige de siste tiårene, men det er et par elementer han har beholdt i lang, lang tid. Se stilutviklingen til stjernen her:

1987: Depp har vært trofast mot sine kjære hatter i mange år.
BLING BLING: Legg merke til de kule øredobbene til skuespilleren. Og som alltid er hatten med.
FAVORITTANTREKK: Hatt, armbånd, solbriller og en skjorte knytt rundt livet må være Depps favorittlook. Han har vært trofast mot denne stilen i alle år. Her er han i California i 1988.
KLASSISK: På 90-tallet datet Johnny Depp (t.h) supermodellen Kate Moss (t.v.). Her er de sammen på premieren av «Don Juan DeMarco» i 1995.
TILBEHØRSFAVORITTER: Ringer og solbriller er ofte en del av antrekket til Depp.
KONTRASTER: Rød løper-antrekket til Johnny Depp i 1998 besto av en dress i svart med skinnende kontrastmateriale i brunt.
AVSLAPPET: Depp tok i bruk hvit bukse, rød T-skjorte og en brun jakke for å promotere filmen «The Ninth Gate».
LANGE LOKKER: Skuespilleren har sverget til lengre hår i lang tid. Her mottar han en pris for rollen sin i filmen «Sleepy Hollow» i 2000.
MANGE DETALJER: Camo-bukse, semsket, brun skinnjakke, mønstrete skjerf og hatt. Både hatt og skjerf er ofte å se på Depp.
2003: Skuespilleren deltar på filmfestivalen i Venice iført en løs, hvit skjorte, briller, hatt og jeans.
GJENBRUK: Depp bruker gjerne hatt – og poseringer – flere ganger.
SPESIELL SLØYFE: Den klassiske rød løper-looken fikk det lille ekstra med denne iøynefallende sløyfen i 2004. Han hadde også på seg noe lignende i 2008 (scroll nedover i saken for å se bilde).
STRIPER: I 2004 stylet Depp sin hvite bukse med en stripete T-skjorte. Skoene du ser på bildet er et par han har brukt flere ganger.
GJENGANGER: Johnny Depp tar gjerne i bruk stripete dress på den røde løperen. Her er han sammen med ekskjæresten Vanessa Paradis på «Critics Choice Awards» i 2004.
2005: Valget falt på en lys, brun dress med en rødlig skjorte da Depp skulle på premiere for filmen sin «The Libertine».
STORT ØYEBLIKK: I 2005 etterlot Depp avtrykk av både hender og føtter i sement i «Grauman’s Chinese Theatre» i Los Angeles.
KJEDER: Depp toppet sin grå dress med kjeder både rundt halsen og på buksen.
RØD BLAZER: Med briller, kjeder og hatt ble Depp klar for premieren av «Charlie og sjokoladefabrikken» i 2005.
PASTELLER: Det tidligere stjerneparet Depp og Paradis matchet hverandre i sommerlige farger på den røde løperen i 2006.
TRO TIL SIN STIL: Du kommer til å se kjededetaljene på Depps belte på flere av bildene i denne saken. Det samme gjelder hatten.
MORE IS MORE: Når Johnny Depp skal kle seg for et event, kjører han gjerne på med en rekke plagg og tilbehør i lag på lag.
2007: På Tokyo-premieren av «Pirates of the Caribbean: At World’s End».
DEPPS STYLINGTRIKS: Skuespiller knyter ofte en skjorte rundt livet.
FILMFESTIVAL-KLAR: Depp valgte en langt mer klassikk rød løper-look til filmfestivalen i Venezia i 2007.
TRENDY: I 2008 tok skuespilleren i bruk både bukse med høyt liv og en kul lugg – to trender vi ser mye til i dag.
2008: Depp velger gjerne en dress til filmpremierer, men noen ganger går han også får en mer avslappet look.
OSCAR-UTDELINGEN: Johnny Depp og Vanessa Paradis på den røde løperen i 2008.
PRISVINNER: Depp har vunnet flere priser. Her mottar han en under MTV Movie Awards for rollen som «Jack Sparrow».
MATCHY MATCHY: Skuespilleren stylet sin blå skjorte med solbriller i samme farge. Også presseveggen til premieren av «Public Enemies» i 2009 var blå. Disse solbrillene har blitt en av hans signaturer.
VINTERANTREKK: Depp gikk for lag for lag-styling da han skulle møte fansen i februar 2010.
GARDEROBEFAVORITT: Denne jakken har Depp brukt ved flere anledninger. Her er han på premieren av «Alice in Wonderland» i 2010.
BRUN SKINNJAKKE: Et plagg som går igjen i Depps antrekk.
TYNNE SKJERF: I lang tid har dette vært en viktig del av Depps antrekk. Her tar han det i bruk under filmfestivalen i Cannes i 2011.
2013: Tynne skjerf er fremdeles en garderobefavoritt.
MOTEFEST: Johnny Depp deltok på den prestisjefylte Met-gallaen i 2014 med ekskona Amber Heard.
IKONISK: Skuespillerens beste antrekk noensinne? Det ble riktignok brukt i de berømte «Pirates of the Caribbean»-filmene som karakteren «Jack Sparrow», men det er nok det antrekket fansen har kopiert mest.
GLAD I SKO: Skuespilleren gir antrekkene sine gjerne det lille ekstra med sko som skiller seg ut.
SKJERF-DETALJ: Legg merke til skjerfet som stikker frem under blazeren til Depp. Her på premieren av «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» i 2017.
LAG PÅ LAG: På premieren av «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» toppet Depp sitt svarte antrekk med en rekke kjeder.
PREMIEREKLAR: Fargen i den mønstrete jakken ble plukket opp i skuespillerens solbriller.
2020: Depp deltok på filmfestivalen i San Sebastian.
I ROMA: Johnny Depps helsvarte look besto blant annet av en jakke med kule detaljer.
2021: Johnny Depp møtte opp på premieren av «Puffins» iført lysebrun jakke og svart bukse. Han toppet premiere-looken med sine gode, gamle tilbehørsfavoritter: hatt, kjeder og skjerf.
Den siste tiden har ikke den røde løperen vært en prioritet for skuespilleren. Han har tilbrakt flere uker i retten.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: