Louis Vuitton hyllet Michael Jackson

MOTEVISNING: Selv om visningen foregikk i Paris, var catwalken gjort om til en gate i New York inspirert av musikkvideoen til Michael Jackson «Billie Jean». Foto: Reuters

Virgil Abloh (38), herredesigner hos det franske motehuset Louis Vuitton, får ros for den «vanskelige» andrekolleksjonen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Virgil Abloh viste sin debutkolleksjon for Louis Vuitton i fjor sommer, hvor han fikk blant annet Kanye West til å gråte.

Det var derfor høye forventninger til hans andre kolleksjon for det franske luksusmerket. Men Abloh, som også er designer for Off-White som er en av de mest populære merkene akkurat nå, skuffet ikke.

Hovedinspirasjonen for kolleksjonen var popikonet Michael Jackson som også er kjent for sine ikoniske sceneantrekk. Nedover catwalken under Paris Fashion Week Mens gikk modellene med blazere med brede skuldre, glitrende hansker, loafers og krystallbroderte jakker. Catwalken var også inspirert av musikkvideoen til «Billie Jean».

DESIGNER: Virgil Abloh gikk på catwalken etter showet og takket for applausen. Foto: AP

Ifølge Vogue var mange skeptiske til den amerikanske 38-åringen, i og med at han først fremst har designet streetwear tidligere. Men på denne visningen viste han også at han kan skreddersøm. Kolleksjonen var fylt av dresser – gjerne oversized og lag på lag.

NYHETER

David Beckham hylles for å stille med sminke

Virgil Abloh

Louis Vuitton høst 2019. Foto: Reuters

Virgil Abloh

Louis Vuitton høst 2019. Foto: Reuters

Virgil Abloh

Louis Vuitton høst 2019. Foto: Reuters

Virgil Abloh

Louis Vuitton høst 2019. Foto: Reuters

Mens debutkolleksjonen var fargerik og lys, er denne kolleksjonen mørkere og har en mer seriøs tone. Mange av antrekkene i begynnelsen av showet var ensfarget fra topp til tå enten i grå eller beige, men etter hvert kom det mer og mer farger inn i bildet, hovedsakelig i form av lilla og rødt – som var noen av de mest brukte fargene til «kongen av pop».

Virgil Abloh -1

Virgil Abloh, som er kjent for å lage sneakers, gikk heller for loafers denne gangen. Foto: Reuters

Virgil Abloh -1

Glitterhansker inspirert av Michael Jackson. Foto: Getty Images

Visningen var ikke bare inspirert av Jacksons klesstil, men også hans visjon om et mer inkluderende samfunn.

– Abloh har gjort luksusklær interessant for et mye mer mangfoldig publikum enn noen andre designere noen gang har gjort, skriver magasinet WWD.

Første rad var stappfull av mange av Ablohs rapper-venner, som Offset, Kid Cudi og Skepta.

Publisert: