Mote

Disse skoene fikk internett til å koke

DELT I TO: Skuespiller Cody Fern iført Maison Margiela Tabi Boots – karakterisert av sine splittede tær – på den røde løperen før utdelingen av Golden Globes i januar. Foto: NTB Scanpix

Smaken er som et par skotupper fra Maison Margiela – delt i to.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Reaksjonene lot ikke vente på seg, da Cody Fern – kjent blant annet fra seriene House of Cards og American Horror Story – troppet opp på den røde løperen iført Maison Margielas klassiske Tabi Boots, lett gjenkjent på sine splittede tær.

Blant de som lot seg imponere var New York Times' moteredaktør Vanessa Friedman:

Andre var ikke like begeistret. Både Page Six – New York Posts kjendis- og moteseksjon – og Cosmopoliton omtalte fottøyet som geitesko, noe om fikk både moteinteresserte og tilhengere av skuespilleren til å rynke på nesen:

untitled linkuntitled link

Andre igjen så mer humoristisk på det, og påpekte ironien i at mannen som spiller djevelens sønn i American Horror Story gikk i «klover» på den røde løperen.

Fern har brukt Tabi Boots ved flere anledninger, og han er heller ikke den eneste kjendisen som har omfavnet splittede tær. Superstjerner som A$AP Rocky ble også observert iført Margiela-skoene i Paris i fjor høst.

TABI BOOTS: Maison Margielas splittede tær har vært på markedet siden 1989, og ble i fjor lansert i herrestørrelser. Her i sort skinn og flate såler. Foto: Produsenten

Ifølge det amerikanske magasinet GQ, ble skoene først presentert som en del av Maison Margielas sommerkolleksjon i 1989. På grunn av stramme økonomiske rammer kunne ikke motehuset produsere nye skomodeller de følgende årene, og det iøynefallende designet ble gjenbrukt gang på gang. Det var imidlertid ikke før i fjor at skoene først ble lansert i herrestørrelser.

Med en pris tett oppunder ti tusen kroner, og et relativt spesielt utseende, er det kanskje ingen grunn til å tro at disse blir hvermannsens favoritt med det første. Men med en fartstid på rundt 30 år i markedet, er det heller ingen grunn til å tro at designet skal forsvinne med det første. Spesielt ikke når trendy motehus som Vetements lanserer egne sko med splittede tær, og filmstjerner bruker dem på den røde løperen.

Hva synes du om skoene? Fortell oss din mening i kommentarfeltet!

Publisert:

Les også

 1. MANN

  Tilbehøret som gir deg orden i hverdagen

 2. MANN

  Røkke innrømmer at han står bak luksusdonasjon til Fretex

 3. MANN

  Vinterens varmeste og fineste dunjakker til menn

 4. MANN

  Ronaldo med klokke til 21 millioner

Finn mer innhold om:

 1. Herremote

Relaterte artikler

NYHETER

Hot i Hollywood: Menn i høye hæler

KLÆR

MinStil: Farhad Latif

MANN

Tiårets best kledde mannlige kjendiser

KJENDIS

Se Kanye Wests ville stilutvikling

NYHETER

Rihanna avslørte graviditet i vintage Chanel

TILBEHØR

Hva er greia med Moon Boots?

NYHETER

De 10 mest ikoniske rød løper-øyeblikkene gjennom tidene