Mote

De er Formel 1-sirkusets motestjerner

RASK TYPE: Lewis Hamilton har en av Formel 1-sirkusets raffeste stiler også utenfor banen.

På jobb går de stort sett i kjeledress, men i Formel 1-stjernenes private klesskap bugner det av luksus.

  • Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Formel 1 har sett en voldsom oppsving i popularitet de siste årene, blant annet som følge av den populære dokumentarserien «Drive to Survive». De siste tre årene har strømmetjenesten Netflix fulgt både sjåfører og lagledere på kloss hold.

Innimellom eksos og dekkskift får vi også et innblikk i luksuslivet som følger med å være blant verdens best betalte idrettsstjerner. Som sjåfør i Formel 1 er supermodeller, yachter, luksusbiler og dyre klokker nesten for hverdagslig å regne. Ferrari selger klær så vel som biler, den syvdobbelte verdensmesteren Lewis Hamilton er ofte å se på første rad under store motevisninger, og det italienske stortalentet Charles Leclerc har stått modell for motegiganten Giorgio Armani.

MANN

14 fine gensere til menn

Mote og Formel 1 går med andre ord hånd i hånd, men hvilke stjerner kler seg best? Vi har tatt en titt på de stiligste sjåførene i Formel 1 akkurat nå.

Lewis Hamilton

Mannen som tar rekord etter rekord på banen er også den som får mest oppmerksomhet utenfor den. Sir Lewis Hamilton var blant annet å se på den fasjonable Met-gallaen tidligere i år. I tillegg har han ved flere anledninger blitt avbildet både på og utenfor store motevisninger.

Lewis Hamilton ankommer banen før racingløpet på nederlandske Zandvoort i september, for anledningen kledd i nederlandsk oransje fra topp til tå.

I klesveien – som i bilen – er Hamilton kjent for å gi full gass, enten det er i ferskenfarget jakke med matchende solbriller, eller i «blondeskjørt», gjennomsiktig skjorte og sort dress.

Lewis Hamilton på Met-gallaen i september, kledd i en sort dress med gjennomsiktig skjorte og blondeskjørt, alt fra den amerikanske designeren Kenneth Nicholson.

Daniel Ricciardo

«Det som teller mest, det er ditt smil», sang de i musikalen «Annie», og Daniel Ricciardo har det bredeste gliset i hele Formel 1. Skal vi tro bildene han legger ut på Instagram, er det alltid sommer der Ricciardo befinner seg.

Det australske fartsfantomet har en sporty stil, enten det er i slitte olabukser og rutete skjorter, eller i fargerike shorts fra luksusmerker som Louis Vuitton.

MANN

Fem trender du bør vite om nå

Som fører i McLaren er Ricciardo sponset av klokkemerket Richard Mille, og man kan ofte skimte det oransje armbåndsuret til godt over én million dollar på australierens venstre håndledd.

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi er kanskje ikke blant de raskeste i feltet, men hjelmsveis har aldri vært noe problem for den unge italieneren. De lange lokkene har blant annet skaffet Giovinazzi samarbeid med motehuset Ermenegildo Zegna og brillemerket Carrera.

På privaten er Giovinazzi erketypisk italiensk, i blå dresser, korte badebukser og skjorter som aldri synes å kunne kneppes helt opp. Mannen som ser ut som en vandrende middelhavsferie sier det kanskje best selv: «Italians do it better».

Pierre Gasly

Nok en playboy fra rivieraen – denne gangen den franske. Pierre Gasly er stortalentet som fikk sjansen i Red Bull, før han ble degradert til «andrelaget» AlphaTauri midtveis i forrige sesong. Denne sesongen er Gasly blant de mest imponerende i feltet, så også i klesveien.

I luftige linplagg og fargerike badeshortser virker det som Gasly har full kontroll på hvordan man skal nyte den europeiske sommeren. Når man kjører for et lag som promoterer et klesmerke blir det riktignok mange opptredener i sponsede antrekk, men glimtene vi får av Gaslys private garderobe vitner om at franskmannen har god smak. Gasly ser ut til å foretrekke sporty, behagelige antrekk i smal og moderne passform. Dette kombinerer han med gullende rene, minimalistiske joggesko, og plaggene er gjerne fra luksusmerker som Givenchy.

Carlos Sainz

Det er nesten juks å inkludere en sjåfør fra Ferrari, all den tid det er legendariske Giorgi Armani som produserer lagets antrekk. Spanske Carlos Sainz viser imidlertid at han kan å kle seg på fritiden også. Når han er hjemme hos familien i Spania, er Sainz ofte å se i enkle antrekk i duse farger, gjerne i et par støvler fra Blundstone – en av de siste par årenes store trender.

I motsetning til de mange sjåførene som helst pynter seg i trendy plagg fra merker som Balenciaga, har Sainz en hang til å møte opp i klassisk skreddersøm. Ved flere anledninger har spanjolen vist at han kan få en smoking til å sitte vel så godt som en kjeledress, og han kan absolutt knyte et slips.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Herremote

Relaterte artikler

MANN

Vinterens hudpleiefavoritter for menn

MANN

Jonah Hill er i fyr og flamme

MANN

Til herre: Behagelige klær til jul og hjemmekontor

MANN

MinMotes guide til ditt første dresskjøp

MANN

Herre: 15 fine fritidsplagg til under tusenlappen

MANN

Fem trender du bør vite om nå

MANN

Høstens beste sko til menn