De er Formel 1-sirkusets motestjerner

RASK TYPE: Lewis Hamilton har en av Formel 1-sirkusets raffeste stiler også utenfor banen.

På jobb går de stort sett i kjeledress, men i Formel 1-stjernenes private klesskap bugner det av luksus.

Publisert:

Formel 1 har sett en voldsom oppsving i popularitet de siste årene, blant annet som følge av den populære dokumentarserien «Drive to Survive». De siste årene har strømmetjenesten Netflix fulgt både sjåfører og lagledere på kloss hold, nå er det ny sesong både på racingbanen og TV-skjermene.

Innimellom eksos, drama og dekkskift får vi også et innblikk i luksuslivet som følger med å være blant verdens best betalte idrettsstjerner. Som sjåfør i Formel 1 er supermodeller, yachter, luksusbiler og dyre klokker nesten for hverdagslig å regne. Ferrari selger klær så vel som biler, den syvdobbelte verdensmesteren Lewis Hamilton er ofte å se på første rad under store motevisninger, og det italienske stortalentet Charles Leclerc har stått modell for motegiganten Giorgio Armani.

Ekstra fan? Nå kan du også følge Formel 1 i VGs nye livetjeneste.

Mote og Formel 1 går med andre ord hånd i hånd, men hvilke stjerner kler seg best? Vi har tatt en titt på de stiligste sjåførene i Formel 1 akkurat nå.

Lewis Hamilton

Mannen som tar rekord etter rekord på banen er også den som får mest oppmerksomhet utenfor den. Sir Lewis Hamilton var blant annet å se på den fasjonable Met-gallaen tidligere i år. I tillegg har han ved flere anledninger blitt avbildet både på og utenfor store motevisninger.

Lewis Hamilton ankommer banen før racingløpet på nederlandske Zandvoort i september, for anledningen kledd i nederlandsk oransje fra topp til tå.

I klesveien – som i bilen – er Hamilton kjent for å gi full gass, enten det er i ferskenfarget jakke med matchende solbriller, eller i «blondeskjørt», gjennomsiktig skjorte og sort dress. For å ikke glemme da han overrasket i luksus-kilt.

Lewis Hamilton på Met-gallaen i september, kledd i en sort dress med gjennomsiktig skjorte og blondeskjørt, alt fra den amerikanske designeren Kenneth Nicholson.
Moteløven Lewis Hamilton før sesongens første løp i Bahrain.

Daniel Ricciardo

«Det som teller mest, det er ditt smil», sang de i musikalen «Annie», og Daniel Ricciardo har det bredeste gliset i hele Formel 1. Skal vi tro bildene han legger ut på Instagram, er det alltid sommer der Ricciardo befinner seg.

Det australske fartsfantomet har en sporty stil, enten det er i slitte olabukser og rutete skjorter, eller i fargerike shorts fra luksusmerker som Louis Vuitton.

Som fører i McLaren er Ricciardo sponset av klokkemerket Richard Mille, og man kan ofte skimte det oransje armbåndsuret til godt over én million dollar på australierens venstre håndledd.

George Russell

Russell er kanskje nykommer hos Mercedes, men på mote har aldri vært noe problem for den unge briten. Han har en trygg stil, hvor elementer som høyhalsere og smale dresser er typiske elementer.

På privaten er Russel erketypisk britisk, og er ikke fremmed for å hente frem country-jakken i oilskin eller litt god, gammeldags tweed.

Pierre Gasly

Nok en playboy fra rivieraen – denne gangen den franske. Pierre Gasly er stortalentet som fikk sjansen i Red Bull, før han ble degradert til «andrelaget» AlphaTauri midt i sesongen. Gasly er ikke bare imponerende i feltet, men også i klesveien.

I luftige linplagg og fargerike badeshortser virker det som Gasly har full kontroll på hvordan man skal nyte den europeiske sommeren. Når man kjører for et lag som promoterer et klesmerke blir det riktignok mange opptredener i sponsede antrekk, men glimtene vi får av Gaslys private garderobe vitner om at franskmannen har god smak. Gasly ser ut til å foretrekke sporty, behagelige antrekk i smal og moderne passform. Dette kombinerer han med gullende rene, minimalistiske joggesko, og plaggene er gjerne fra luksusmerker som Givenchy.

Carlos Sainz

Det er nesten juks å inkludere en sjåfør fra Ferrari, all den tid det er legendariske Giorgi Armani som produserer lagets antrekk. Spanske Carlos Sainz viser imidlertid at han kan å kle seg på fritiden også. Når han er hjemme hos familien i Spania, er Sainz ofte å se i enkle antrekk i duse farger, gjerne i et par støvler fra Blundstone – en av de siste par årenes store trender.

I motsetning til de mange sjåførene som helst pynter seg i trendy plagg fra merker som Balenciaga, har Sainz en hang til å møte opp i klassisk skreddersøm. Ved flere anledninger har spanjolen vist at han kan få en smoking til å sitte vel så godt som en kjeledress, og han kan absolutt knyte et slips.

Publisert:

Finn mer innhold om: