MinStil: Paolo Savi

HANS MOTESVAKHET: Når Munthes PR-sjef Paolo Savi skal finne noe nytt til garderoben, ender ofte valget på enten vesker eller sko.

I 5. klasse oppdaget Paolo Savi interessen for mote. I dag er han PR-sjef for et av Danmarks største merker. – Søsteren min begynte å style meg og etter det var det i gang.

Malin Gaden
Publisert:

«En litt eldre, fancy lady.» Slik beskriver Munthes PR- og markedsføringssjef stilen sin. Og denne eldre, fancy personen det er snakk om, er Paolo Savi (39). Han er født i Sverige, men har både italiensk, polsk og tysk bakgrunn, og er nå bosatt i København. Der bor han sammen med Janus og hunden deres Bob.

– Jeg har jobbet med kommunikasjon i mange år og det er det morsomste jeg har jobbet med, forteller Savi.

Siden han har ansvaret for Munthe globalt, reiser han mye med jobben.

– Det blir noen reiser til Paris for moteuken, men også andre storbyer som Berlin, München, Oslo og Stockholm. Privat reiser vi gjerne til steder som Island, Hellas og Italia.

Interessen hans for mote har han fått fra søsteren Helena.

– Hun sa en dag til meg, da jeg gikk i 5. klasse, at jeg burde kle meg bedre. Hun begynte å style meg og etter det var det i gang. Hun visste akkurat hva hun drev med.

Nå har han jobbet i motebransjen i snart ti år, og omgås også med mange andre stilsikre mennesker.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Skandinavia møter Italia, og som en litt eldre, fancy lady.

– Hva er «typisk Paolo» i garderoben?

– En clutch, en brosje, et par elegante sko og en klokke som ikke er stilt riktig.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg elsker det! Faren min kjøpte alltid second hand, så det har alltid vært en del av mitt liv. Da jeg var yngre skjønte jeg ikke greia i det hele tatt, og synes det var litt merkelig. Nå som jeg er blitt eldre, setter jeg mye mer pris på det, sier Savi og fortsetter:

– Jeg er oppvokst på 80- og 90-tallet og det var helt annerledes da. Det var ikke naturlig for folk å kjøpe brukt. Nå kjøper jeg masse second hand. Jeg ser på det som en skattejakt, sier han og legger til at mange av skattene finner han på Vestiaire.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Å, det er et vanskelig spørsmål, for jeg føler jeg har gjort mange gode kjøp. Men det må bli noe fra min skokolleksjon. Jeg fant et par Valentino-sko for litt siden som noen hadde brukt en håndfull ganger. De var som nye og jeg betalte cirka 30 prosent av originalprisen.

Når PR-sjefen skal shoppe, prøver han å finne plagg som varer lenge, som er laget av gode materialer og er av god kvalitet.

– Det er utrolig sjelden jeg kaster noe. Da skal plagget være i skikkelig dårlig stand og umulig å redde.

Han donerer gjerne klær videre når han har mulighet til det.

– Det lærte jeg av mamma. Hun ble født i Polen under kommunistregimet. De hadde ikke mye da de kom til Sverige, men det har resultert i at hun alltid tenker på andre. Da jeg vokste opp, sendte vi alle klærne våre til venner og familie når de ikke passet lenger. Vi hadde ikke så mye penger selv, men det var viktig for oss å kunne gi det videre.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver å organisere garderoben min ofte for å se hva jeg har. Når jeg gjør det, prøver jeg også masse for å se om det er noe jeg kan style annerledes. På denne måten føles det nytt.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Tank-klokken fra Cartier i stål. Jeg fyller 40 neste år, og det er det eneste jeg ønsker meg. Noe som holder, er klassisk og med en historie.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Mange og mye. 80-tallets Harrison Ford, Marcello Mastroianni og de eldre damene i Milano som man kaller for «Sciura». Jeg føler jeg identifiserer meg litt som en «Sciura», sier han og fortsetter:

– Jeg holdt på å glemme Tom Ford! Han har betydd mye for min stil.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– En dobbeltspent dressjakke og et par fine, svarte dressko. Det kan pynte opp alt. Har du en hvit T-skjorte og et par jeans, kan disse elementene løfte antrekket kjapt.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg i løpet av de ulike årstidene?

– Om våren blir det litt som på høsten, det kan jo være både varmt og kaldt på en dag. Derfor mye det mange strikkede gensere, boots, snøresko, halvvarme jakker og plagg i mørkere farger.

Slike mørke toner er et spesielt viktig element i vinterantrekkene hans.

– Da har jeg nesten bare på meg mørke farger og varme klær. Oversized vinterjakker og lag på lag med klær. Om sommeren går jeg over til lettere farger og materialer, sier han og fortsetter:

– Jeg elsker pysjamasstilen med fine shorts og loafers. Det blir mye av det!

– Hvilke trender har du troen på?

– En fin dress man kan ha til hverdags. Vogue Runway skrev om den trenden til vår- og sommersesongen for 2023, og jeg hopper på den!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Alltid vesker og sko. Jeg har et problem og det kommer nok alltid være sånn. Min mann sier at noe må ut om jeg skal kjøpe inn noe nytt. That’s the deal and it’s going so so ...

– Min mormor sa alltid til meg: «Det går ikke an å ha for mange sko, vesker, hansker og hatter. Så du kan bare shoppe inn det siste.»

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– En crop top. Det er bare ikke meg.

– Ditt aller beste motetips?

– Bare vær deg selv. Ta på deg det du kjenner gjør deg glad. Det er det absolutt viktigste.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón. Sjekk ut flere MinStil-spalter her.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: