Moteeksperter om menn i bar overkropp: - Harry!

Kjører du en skjorteløs sommer, både på stranden og i byen? Da mener moteekspertene du bør tenke om igjen. - Det handler om respekt, mener skikk og bruk-ekspert.

bar overkropp gatelangs

Foto: Getty Images

bar overkropp gatelangs

Foto: Getty Images

Du vet at det er sommer når menn vrenger av seg t-skjorten og spankluerer gatelangs rundt i bar overkropp. I takt med at gradestokken stiger og solen skinner blir den nasjonale kleskodenså og si endret, ettersom sommer og sol for mange er synonymt med park og strandliv - som igjen innebærer bar hud.

Flere menn velger imidlertid å kaste skjorten også utenfor badestranden - som på fortausrestauranter, eller i travle handlegater.

Få også med deg noen klestips i Trendguiden her:

- Støtende

Hvor går grensen for menn i bar overkropp? Er det lov å svanse inn i matbutikken med ferskvaredisken som destinasjon, mens svetteperlene pipler frem på brystkassen?

- Nei, det er ikke lov. Det er rett og slett ganske harry, sier stylist og moteblogger Hedda Skoug til MinMote.

Skoug mener at «baris» bør være forbeholdt stranden og bryggekanten.

HARRY: Sstylist og moteblogger Hedda Skoug mener at menn i bar overkropp på upassende steder ikke er spesielt lekkert. Foto: Jan Petter Lynau / VG
HARRY: Sstylist og moteblogger Hedda Skoug mener at menn i bar overkropp på upassende steder ikke er spesielt lekkert. Foto: Jan Petter Lynau / VG

- Jeg synes faktisk det kan oppleves som litt støtende med andre menneskers bare hud og kroppshår i det offentlige rom, sier Skoug og legger til at det kan være greit om butikken ligger like ved parken du er i, og du har parasollen under armen og er på jakt etter en kurv med jordbær.

- Selv om det ikke skal så mye til å slenge på seg en overdel, sier hun.

Stylisten og motebloggeren tipser om at det finnes mange varianter av luftige T-skjorter og singleter i butikk nå, og at dette er et bedre alternativ enn å gå i bar overkropp.

- Bruk sunn fornuft

Skikk og bruk-ekspert Per Sundnes er enig med stylist Skoug.

- Vi nordmenn blir så glade når solen skinner og det er fint vær - da er det lett å glemme seg bort noen ganger. Men det er kun lov å gå i bar overkropp der det føles naturlig - altså ved bassengkanten, på stranden og i parken. Bogstadveien eller handlegaten i Bodø er ikke steder folk bør gå skjorteløse.

Sundnes mener at det ikke er noen forskjell på om man er slank eller tykk.

- Det handler om respekt. Ta hensyn til andre mennesker og bruk sunn fornuft. Vi nordmenn er vant til å være påkledde, så det er kanskje derfor dette føles så unaturlig, sier Sundnes til MinMote og legger til:

- Følg din egen magefølelse på hva som er rett og galt. Sixpack eller ei.

Synlige sokker i skoene? Se «ballerinasokkene» alle menn bør ha.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?