STILRENT UNDERTØY: Moteekspertene mener boxerne skal være enten hvite, grå eller svarte. Foto: Getty Images
Mote

Ekspertene mener: - Menn, dropp knallfarget undertøy!

Mønster og sterke farger er på vei ut av undertøyskuffen. Nå skal herreundertøyet være nedtonet og stilrent, mener moteekspertene.

 • Line Blokhus
Publisert:

Vi har tidligere skrevet om at de små herretrusene har kommet tilbake i motebildet. Trenden på undertøysfronten er altså at undertøyet blir mindre og mindre, og vi ser lite til de store boxershortsene. Samme tendens kan vi se på fargefronten; Det heteste undertøyet er hvitt, sort eller grått, og den knallfarget boxerkanten som titter opp fra buksene er nesten som en «fashion faux pas» å regne.

MANN

Slik skal olabuksen sitte

Fargene du bør gå etter

ENKLE LINJER: Stylist Eirik Mogseth mener det fargesterke undertøyet er på vei ut. Foto: Rakel Berg

Eirik Mogseth, som er stylist og faglærer ved SOFI, School of Fashion Industry i Oslo, bekrefter til MinMote at trenden nå er enklere og mer nedtonet herreundertøy.

- Vi ser at vi går tilbake til de rene linjene, og vi henter mye inspirasjon fra 90-tallet. Dette gjelder både logoer og farger: Vi ser enkle, rene linjer på undertøyet, gjerne i hvitt, grått og sort, sier Mogseth.

Og det fargesterke og glorete undertøyet mener Mogseth at er på vei bort.

- Det samme gjelder de sterke sportsreferansene, som vi har sett mye av hos for eksempel Björn Borg.

Les også: Seks par skinnsko som aldri går av moten

Hvitt er favoritt

Et synlig eksempel på trenden, er undertøysgiganten Calvin Klein, som har gjort comeback på trendarenaen etter å ha hatt sin storhetstid på 90-tallet. Med kjendiser som Justin Bieber og Lara Stone i spisse, har de nå relansert flere av de klassiske modellene - inklundert det hvite undertøyet med sort logo.

Stylist og blogger, Storm Pedersen, mener at hvitt undertøy er det aller flotteste og sier at han selv holder seg unna fargesterkt undertøy.

HVITT ER SEXY: Stylist Storm Pedersen foretrekker hvitt undertøy. Foto: Privat

- Jeg synes at folk skal få lov til å gå med akkurat det undertøyet de vil. Men personlig så foretrekker jeg helt hvitt undertøy. Det er sexy, sier Storm Pedersen til MinMote.

- Sort og grått er også fint, men jeg tror det er en grunn til at de fleste undertøysreklamer viser frem hvitt undertøy akkurat nå. Det går rett hjem!

Videre mener Pedersen at hvitt undertøy også er det som er mest flatterende til solbrun hud.

- Til en solbrun og godt trent kropp er hvitt undertøy virkelig det ultimate.

Kuldesesong: Plaggene som holder deg varm i vinter

Trendy med hvitt

Redaktør for trend - og kulturmagasinet Vixen, Ida Einarsdottìr, mener også at klassiske farger er veien å gå. Hun mener dette har vært trenden lenge.

- For ikke å nevne 90-tallets Calvin Kleins, som virkelig har fått sin renessanse. Mitt tips er, uansett trend, å holde seg til undertøy i klassiske farger som nettopp hvitt, sort og grått eller annet ensfarget undertøy. Unngå for mye mønster, print og annet støy - og styr for all del unna undertøy med «kule»" slogans. Det er en grunn til at det enkle ofte er det beste - også passer det til alle og alt - alltid, sier Einarsdottìr.

DROPP: Ekspertene mener du trygt kan styre unna fargerikt undertøy. Foto: Getty Images

Stylist Tom Greni foretrekker også enkelt undertøy i sort, hvitt eller grått. Men han mener også det må være opp til hver enkelt gutt eller mann å velge det som passer best for dem når det gjelder både farger, mønster og logo.

- Alt er lov! Viktigst av alt er å skifte truse hver dag, avslutter Greni.

Ta vare på skoene dine: Skorens, skokrem og andre smarte tips

Norske menn kjøper fortsatt farger

VIKTIGST Å SKIFTE: Stylist Tom Greni mener at alt er lov når det gjelder undertøy. Foto: CF Wesenberg/ Kolonihaven

Mens moteekspertene sverger til de enkle fargene, henger den vanlige nordmann litt etter trendene, skal vi tro bransjen.

Kommunikasjonsansvarlig i Pierre Robert, Bettina Johnsen, sier at herreundertøy i farger generelt selger veldig godt i Norge.

- Vi ser at vi går i retning mot renere farger, men det er en generell trend at man nå går bort fra «crazy» print. Vi selger også mye, og særlig på nett, av undertøy i sort og blått, sier Johnsen.

Hun sier at vi nå går inn i en sesong hvor de selger mer av fargerikt undertøy, og sier at fargetrenden varierer litt med sesong.

- Norske menn skiller seg nok litt fra menn i andre europeiske land. De er kanskje litt mer sporty og litt mer tradisjonelt maskuline. Selv om farge og design er viktig, ser vi at norske menn legger stor vekt på komfort i valg av undertøy. Kvaliteten må være bra, den må ha et godt snitt og god passform, sier Johnsen.

Publisert:

Les også

 1. HÅR

  Ekspertenes råd: Slik fjerner du uønsket hårvekst

 2. MANN

  Sagging eller ikke? Slik skal buksen sitte

 3. MANN

  MinMotes flyguide for menn – slik reiser du med stil

 4. MANN

  Ti menn du kan la deg inspirere av på Instagram

 5. MANN

  Mannetrusen er tilbake: - De fleste kler truser

Relaterte artikler

MANN

Mannetrusen er tilbake: - De fleste kler truser

MANN

Sagging eller ikke? Slik skal buksen sitte

MANN

Blast from the past: «Bollesveisen» er tilbake

KJENDIS

Tone Damli har skaffet seg «kjendisbikinien»

KLÆR

Kle deg i dress: 10 kule antrekk du kan inspireres av

MANN

Sesongens største trender for menn

MANN

15 dressregler alle menn bør kunne