Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vårens fineste treningstøy for menn

trening1

Plaggene som gir deg lyst til å gjennomføre nyttårsforsettene.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
trening1

Jakke fra Adidas. Foto: Produsenten

700,-
Gå til butikk
trening1

Sko fra Salomon. Foto: Produsenten

899,-
Gå til butikk

Vi er snart tre fulle måneder inn i 2018, og nå som OL-ilden har dødd ut er det lett også å la sin egen treningslyst slukne. Nyttårsforsettet om å løpe mer virker ikke like viktig, og når dagene blir lysere trenger du ikke lenger svette frem endorfiner for å overleve vinterdepresjonen.

Nytt treningstøy kan ofte være nok til at treningslysten holder seg ved like (ikke vitenskapelig bevist – ennå). I tillegg må treningstøy tåle en del juling, både fra deg og vaskemaskinen din, hvilket tilsier at det av og til må byttes ut.

Tidligere i vinter skrev vi om Bjørn Dæhlie, i vår meget uoffisielle kåring ansett som tidenes stiligste vinterolympier. Denne uken ser vi på det beste av moderne treningstøy, i en prisklasse de fleste kan bevege seg i. Vi begynner med bildene i toppen av artikkelen.

Trendy terrengsko

Flere av Salomons terrengløpesko har denne våren fått nytt liv, gjennom designsamarbeid med flere store merker. Selv standardmodellen er utsolgt i enkelte land, på grunn av den store etterspørselen blant motebloggere og trendsurfere. Her i Norge er de imidlertid på lager mange steder, så hvorfor ikke slå til på et par gode løpesko, som i tillegg gjør treningsøkten mer «Insta»-verdig?

Selv om våren lurker rundt hjørnet, er det fremdeles kaldt på kveldene. En mellomtykk fleecegenser er varm nok i seg selv når du jogger, og perfekt som et ekstra lag på vei til og fra skiturer. Bli sett i trafikken – bruk signalfarger.

Bygg lag på lag

trening2

Undertrøye fra Aclima. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
trening2

Tights fra Nike. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk

Kompresjonsplagg og tettsittende undertøy har i hovedsak to funksjoner: Det holder deg varm, og det får deg til å se ut som en tettbygd marinejeger. Begge deler er ganske kult.

Les også: Raser mot kommentar om yoga-tights

En overdel i tynn ull fungerer like godt på egen hånd inne, som det gjør som et innerste lag under boblejakke og fleece ute. Fordelen med ull er at det tørker fort, og lukten av svette forsvinner om du lufter det godt. Modellen fra norske Aclima er laget i merinoull, og er utrolig myk.

Løpetights gir lett kompresjon på beina, hvilket kan bidra til økt blodsirkulasjon. I tillegg gir de litt beskyttelse mot kulde, men det tekniske materialet varmer ikke all verden. Dersom du er redd for at løpetights overlater for lite til fantasien, er det ikke noe galt i å bruke dem under et par løpeshorts.

«Allround»-plaggene

trening4

Shorts fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
trening4

Genser fra Champion. Foto: Produsenten

849,-
Gå til butikk

En shorts som dekker tre fjerdedeler av låret vil fungere til de fleste formål. Den er kort nok til å løpe i, samtidig som den ikke vil gli opp og skape ubehageligheter når du kryper sammen i knebøy. Et par shorts vil imidlertid være noe av det du bruker mest, og sannsynligvis vil den få mange turer i vaskemaskinen. Materialene som brukes på tvers av merker er stort sett de samme, så ikke betal mer for en fancy logo. De store billigkjedene lager ofte treningstøy som ser vel så fint ut.

Når det kommer til collegegensere, er det imidlertid en konge på haugen. Champions klassiske joggegenser blir bare mykere og mykere med hver vask, og er det perfekte plagg å slenge på seg når du bare skal en tur på treningsstudio.

Retro og hypermoderne

trening3

Jakke fra Gore. Foto: Produsenten

2500,-
Gå til butikk
trening3

Sokker fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk

Om du løper mye, er en lett vindjakke vel verdt investeringen. Finn en jakke som er både vind og vanntett, og du vil takke deg selv når regnet setter inn, halvveis inn i løpeøkten. Dagens modeller veier nærmest ingenting, takket være lette, impregnerte stoffer. Denne modellen fra Gore har reflekterende detaljer, hvilket senker risikoen for ufine langfingre fra sinte bilister betraktelig.

Bruk også noen kroner på sokker som er forbeholdt trening, så slipper du å slite hull i de elegante, tynne ullsokkene vi antar du bruker til vanlig. Tennissokker og andre fordums treningsikoner er på vei tilbake. Dropp svettebånd og høytlivsshorts – disse sokkene er retro på en subtil måte.

Publisert:

Finn mer innhold om: