Sjekk Erling Braut Haalands luksusstil

FOTBALL-STIL-STJERNE? Det er langt fra Bryne til Monaco og fra Nike til Dolce & Gabbana. Men Braut Haaland liker tilsynelatende kontrastene godt.

– Å kle seg som en pengemaskin er en del av jobben hans, sier moteekspert.

MinMote
Publisert:

Erling Braut Haaland (20) fra Bryne fikk i ung alder en pangstart på fotballkarrieren.

Ikke lenge etter at han i U20-VM i 2019 satt inn ni av Norges 12 scoringer mot Honduras, ble han hentet inn av tyske Borussia Dortmund. Siden har han skapt litt av et navn for seg selv – både på og utenfor banen.

Privatfly og Dolce & Gabbana

Men det er mer enn bare nordmannens talent med ballen som får oppmerksomhet. Den siste tiden har også flere lagt merke til hans luksuriøse hverdag – og klesstil.

Mens landslag over hele Europa i disse dager kniver om seieren i årets EM, må Haaland og lagkameratene i Norge vente til neste mesterskap. Norge klarte nemlig ikke å kvalifisere seg til årets europamesterskap.

Det gir Haaland og resten av gjengen fra Norge muligens litt tid til å nyte sommeren. Det kan det i hvert fall se ut til at stjernespilleren fra Bryne har gjort.

Mot slutten av mai kunne Aftenbladet/E24 melde at fotballspilleren har kjøpt seg et privatfly sammen med sin far og to bedrifter i Rogaland. Flyets prislapp ligger på 25 millioner kroner nytt, skriver E24.

Ikke mange dager senere la Haaland ut et bilde av seg selv på sin Instagram-konto, hvor han poserer inne i et privatfly iført joggedress fra det italienske luksusmerket Dolce & Gabbana til 13.000 kroner. Da var han på vei til Monaco for å være tilskuer under Monaco Grand Prix – det mest anerkjente løpet i Formel 1.

Million dollar-stil

Og som jo alle vet: en viktig brikke av en stjerne-fotballspillers luksushverdag, er jo som vi har vitnet til utallige ganger tidligere (tenk Ronaldo, Beckham og cirka alle andre fotballspillere med en over gjennomsnittlig god årslønn), en luksusgarderobe.

Og da er det ikke nok med en ryggsekk fra Louis Vuitton (LV) og splitter ny Rolex på armen. Det må være fulle antrekk, skal vi tolke bildene av Haaland. Etter Instagram å dømme har han lagt sin elsk på både det franske motehuset Louis Vuitton, og italienske Dolce & Gabbana. Forrige uke dukket han opp på en yacht ved den greske øya Mykonos iført regnbuefarget sett fra LV, dekorert med «vannmalte» LV-logoer, som den britiske avisen Daily Mail har bevitnet i en billedserie.

Slipperser, shorts, skjorte og bøttehatt har en samlet prislapp på over 25.000 norske kroner totalt, skriver de. Det går bra nu i fotballen, altså.

Ved flere anledninger har Haaland delt bilder på Instagram for sine knappe ti millioner følgere iført plagg fra Dolce & Gabbana. Som regel hele sett. Det er tydeligvis hans greie.

MinMote har forsøkt å komme i kontakt med Haaland uten å lykkes. Vi har heller ikke fått bekreftet/avkreftet om antrekkene fra Dolce & Gabbana eller andre merker er gave eller spons. Per nå er ikke Haaland presentert som ambassadør eller ansikt utad for de omtalte merkene i saken.

Om moteinteressen har dukket opp mest for å ha noe å bruke pengene sine på, eller om det er genuint, er ikke godt å si. Men unge Haaland får uansett oppmerksomhet for det.

Forrige uke dukket han opp på coveret av i det italienske mote- og designmagasinet ICON, samt en billedserie i magasinet. Også her iført luksuriøse designerplagg.

– Prangende «show off»-stil

Stylist og moteekspert hos TV 2, Marianne Jemtegård, mener dette bare er starten på Haalands persona utenfor fotballbanen.

– Det å kle seg som en pengemaskin er en del av jobben hans for å bygge et brand. En idrettsstjerne tjener jo penger på mer enn bare fotball. Artikkelen med Icon er vel bare starten – bare se på Zlatan og Ronaldo.

Marianne Jemtegård.

– Hva tenker du om stilendringen?

– Det er mye Gucci og Dolce. Ganske prangende «show off»-stil som ligger i grenseland mellom en idrettsstjerne og hiphop-artist. Han er et talent som har råd. Og han har et talent som matcher stilen, så da er det gøy!

Er dette luksus?

– At det er eksklusivt, dyrt og designer, det er ikke til å stikke under stol. Jeg synes det er gøy å se at noen feirer å være i medvind med klær og stil. Det er lang vei fra Bryne til Monaco!

– Men er det moteriktig?

– Den tradisjonelle skandinaviske stilen er mindre prangende enn det han viser frem. Men i et internasjonalt jetsett-miljø er det ingenting i veien for å kle seg som man skal på fest med Kanye West. Og hvem vet, kanskje han skal det mellom treningene?

Haaland er som nevnt langt fra den første fotballspilleren som har tatt ekstravagante stilvalg, for å så bli et moteikon senere. Hvem kan glemme David Beckhams blonde striper, bling-bling i ørene og skinnende dresser tidlig 2000?

Victoria og David Beckham i 2001.

På spørsmål om han kan bli Norges svar på Beckham er Jemtegård positiv.

– Det er et godt spørsmål. Han er på god vei med det løpet han kjører nå. Han tar mer grep om sosiale medier og stilen sin i større grad enn før. Kanskje det er det vi trenger? En blond over the top trendsetter.

– At han går stille i gangen med det første, er det ingenting som tyder på, sier moteeksperten bastant.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.