Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Høstens beste herresko på budsjett

TRENDY: Fjellsko og solide boots slo an på motevisningene til eksklusive merker som Giorgio Armani, Louis Vuitton og MSGM i vår. Vi har lett frem de fineste variantene på budsjett. Foto: Getty Images

Du trenger ikke tømme bankkontoen for å holde deg tørr på beina i høst.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Skinn og Gore Tex har to ting til felles: Det fungerer eksepsjonelt bra til å holde vann ute, og det er ofte veldig dyrt. Derfor satte vi oss som mål å finne sko av god kvalitet, uten å gjøre grove innhugg i sparekontoen. Dette var kriteriene:

• Skoene må holde vann ute

• Skoene må være laget i solide materialer

• De må være fine å se på

• De kan ikke koste mer enn 2000 kroner

I tillegg ville vi – så langt det lot seg gjøre – unngå sko med limte sømmer. Lim sprekker opp over tid, og er vanskelig å reparere. I hovedsak så vi etter sko i ekte skinn, som kunne pusses og vedlikeholdes for å vare i mange år.

MANN

Ni produkter som holder deg vanntett med stil

Videre la vi vekt på anerkjente merker, eller merker det ville være lett å bytte eller reklamere på dersom det skulle være noe galt med dem. Til slutt sto vi igjen med åtte par.

høstsko4

Sko fra Salomon. Foto: Produsenten

1320,-
Gå til butikk
høstsko4

Sko fra Timberland. Foto: Produsenten

1295,-
Gå til butikk

MinMotes vurdering:

Fjellsko er noe av det mest trendy du kan ha på beina akkurat nå, og både Salomon og Timberland er slik sett midt i motebildet. I tillegg har begge rykte på seg for å lage solid fottøy, som vil vare i mange sesonger fremover. For halvannen tusenlapp skal du lete lenge for å finne noe av bedre kvalitet enn dette.

høstsko3

Sko fra H&M. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
høstsko3

Sko fra Volt. Foto: Produsenten

1499,-
Gå til butikk

Ingen sak om høstsko har de siste årene vært komplett uten et par Chelsea Boots eller to. Den slanke silhuetten passer perfekt til både smale jeans og dressbukser, og kan være både røff og elegant, alt etter som hva du kombinerer dem med. Den høye hælen surfer også på en trendbølge om dagen.

høstsko2

Sko fra Vans. Foto: Produsenten

479,-
Gå til butikk
høstsko2

Sko fra Sorel. Foto: Produsenten

1600,-
Gå til butikk

Gummi er vanntett, og her får du to varianter i hver sin ende av nedbørsspekteret. En lett joggesko i impregnert, semsket skinn fungerer godt på dager med yr og fuktige fortau. Når det virkelig bøtter ned er hangarskipet fra Sorel ditt beste forsvar. Sistnevnte vil også holde deg både tørr og varm når snøen ligger tykk i skog og mark.

høstsko1

Sko fra Clarks. Foto: Produsenten

1097,-
Gå til butikk
høstsko1

Sko fra Ecco. Foto: Produsenten

1600,-
Gå til butikk

Her er et par lettere modeller for tørre, kalde høstdager. Clarks Desert Boots er en klassiker det er vanskelig å komme unna til denne prisen, og de er mer enn romslige nok til at du får plass til et par tynne, varme ullsokker. Ecco er på sin side en veteran i det norske markedet. Vi liker spesielt denne modellen, en slags krysning mellom Danners solide fjellsko, og New Balance' behagelige joggesko.

Lurer du på noe om denne saken? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: