Varme varianter: Sesongens fineste yttertøy til menn

Forbered deg på snøfall og kalde dager med sesongens fineste og varmeste yttertøy.

Forside jakker sverre

Parkas fra H&M, 799 kroner. Foto: Produsenten

Forside jakker sverre

Frakk fra Mango, 1699 kroner. Foto: Produsenten

Høsten er godt igang, og selv om vi fortsatt har noen dager varme nok til å gå i skinnjakke til gode, er det ikke lenge før vi må frem med vintertøyet.

Dersom frakken fra i fjor ikke virker like fristende etter et halvår på loftet kan det være du er på utkikk etter noe nytt å kaste over skuldrene.

I så fall kan du velge og vrake blant sesongens fineste modeller her:

frakker

Frakk fra Shbone hos Selected.com, 1399 kroner. Foto: Produsenten

frakker

Frakk fra Zara, 1795 kroner. Foto: Produsenten

Den klassiske frakken har det siste året blitt et yndet valg ikke bare hos de dresskledde, men også hos «streetstyle»-personligheter som Kanye West, ASAP Rocky og David Beckham. En grå frakk går til så godt som alt – det være seg joggebukser og hettegenser, eller dress og slips. Er du litt mer eventyrlysten kan du se etter en dobbeltspent versjon, som den rutete fra spanske Zara. Kombiner den med en grå hettegenser og et par tøffe skinnbukser eller sorte jeans for en dagligdags og avslappet vinterstil. Sett prikken over i'en med Chelsea-boots i semsket skinn.

Parkas herre

Mørk blå parkas fra Mango, 1199 kroner. Foto: Produsenten

Parkas herre

Parkas fra Revolution hos Nelly.com, 1495 kroner. Foto: Produsenten

Selv om en tykk frakk og et varmt skjerf kan takle kalde dager, er det ingenting som slår en tykk, varm parkas når gradestokken viser tjue blå. Ønsker du noe mer ungdommelig å kaste over en fin dress, er det ikke noe problem å bruke en tykk parkas – enten militærgrønn, eller i sterke farger som rød og blå. En parkas kan imidlertid også være både stilren og enkel – uten å gi assosiasjoner til kalde polferder. Den enkle modellen fra Acne bringer ekstra stil til et enkelt antrekk med en hvit strikkegenser og et par mørke jeans.

Saueskinn herre

Shearling-jakke i imitert skinn fra Zara, 1159 kroner. Foto: Produsenten

Saueskinn herre

Shearling-jakke fra Acne, 17995 kroner. Foto: Produsenten

En shearling-jakke bygger på de tradisjonelle flyverjakkene som ble brukt da en jagerfly-cockpit var omtrent det kaldeste stedet en mann kunne oppholde seg. Laget i semsket saueskinn foret med sauepels er dette det desidert mest luksuriøse plagget en mann kan eie i vinter – noe prisen også tilsier.

Du må regne med å bruke mange tusenlapper på en jakke som dette, men så kan du også være sikker på at det er en engangsinvestering – disse jakkene ryker ikke med mindre du går aktivt inn for det. Kombiner jakken med et par mørke olabukser og tøffe skinnboots for en maskulin stil. Om solen skinner kan du med fordel bruke den med et par pilotbriller. Det finnes også billigere varianter på markedet, men disse er ofte laget i imitert skinn, og holder dermed ikke på varmen på samme måte.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?