Arven etter Don Draper - «Mad Mens» mest velkledde menn

STILSTUDIE: «Mad Men» brakte dresskledde menn tilbake i motebildet, med sitt maniske fokus på detaljer. Foto: Lionsgate/TVNorge

Sterling Cooper er en saga blott – men i klesskapet lever Matt Weiners velkledde univers videre.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

La det være sagt: Ingen har gjort mer for å bringe dressen tilbake i motebildet enn karakterene i serieskaper Matt Weiners manisk detaljfikserte «Mad Men».

Da serien først gikk på lufta for snart åtte år siden ble den hyllet for sin pinlig nøyaktige gjengivelse av sekstitallets livsstil, og det tok ikke lang tid før motebevisste menn verden over lot seg inspirere av kostymedesigner Janie Bryants eksemplariske arbeid - mens den da 12 år gamle Kiernan Shipka ble hyllet som motebransjens nye yndling.

Les også:Slik tok «House of cards»-Claire motebransjen med storm

I anledning serieavslutningen har vi valgt ut seriens fem best kledde karakterer:

Ken Cosgrove (Aaron Stanton)

Stakkars Ken fikk aldri respekten han fortjente i Sterling Cooper, men lot ikke motet gå fra seg av den grunn. I klesveien var Ken så amerikansk du får det, i nedkneppede skjortekrager, gulaktige slips og grønn dress. Det som skiller ulykksalige Ken fra den jevne kontorrotte er den upåklagelige passformen, og evnen til å rocke en øyelapp som om det var det mest naturlige i verden.

Se også:Slik får du dressen til å sitte som et skudd

Bob Benson

Hvor kom du fra, og hvem du? Bob Benson var om mulig den eneste karakteren som overgikk Don Draper i mystikk. Bobs fremste egenskap var alltid å kjøpe to kaffe, slik at han alltid hadde én å gi bort.

Selv om han alltid så skarp ut i sine skreddersydde dresser, var det denne scenen som for alvor gjorde Bob til en utfordrer i kampen om å bli seriens best kledde. I en smal polotrøye og lårkorte shorts så Benson stiligere ut enn noen gang – og stilen er like aktuell i dag.

kort erm toppbilde
MANN

Ble du inspirert, kan du se de kuleste poloskjortene i butikk nå her!

Harry Crane

Harry er kontorets klovn, datanerden som går i fistel hver gang han ikke får gjennomslag for sine grandiose ideer. Den eneste som forsvarer å putte Harry på denne listen er innsatsen han legger ned.

Crane er i særklasse den som våger mest i klesveien, med sine høyhalsede gensere og gigantiske pelskrager. Selv om han sjelden treffer blink, kan vi ikke annet enn å applaudere enn mann som konsekvent går utenfor komfortsonen for å imponere.

Roger Sterling

Sterling Coopers notoriske sølvrev er ingenting om ikke ulastelig antrukket. Reklamebransjens yngre garde var kanskje mer fremoverlente og motebevisste, men ingen bar en tredelt dress med samme selvtillit som Roger Sterling.

Veteranen var om mulig den eneste som drakk og røyket mer enn selveste Don Draper i løpet av seriens syv sesonger, men samtidig den eneste som virkelig kunne utfordre Draper i klesveien. Måtte hans hår alltid forbli finkjemmet.

Skallete menn
MANN

Har du ikke hår som Sterling er det dog en trøst et ekspertene mener skallet er supersexy.

Don Draper

Hvem andre enn Jon Hamms Don Draper kunne stukket av med seieren i en slik kåring. Alltid ulastelig antrukket, med den perfekte sideskill. Seriens hovedkarakter har i åtte år vært en stilstudie i skreddersydde dresser og subtilt tilbehør.

Uansett hvor Don måtte befinne seg, håper vi det er et gigantisk skilt i nærheten som skriker at det han driver med er greit. Hører du det Don? Det er greit.

Publisert:

Finn mer innhold om: