Plaggene vi vil huske Ralph Lauren for

TRAPPER NED: Ralph Lauren gir seg som toppsjef i sitt eget klesmerke, men beholder ansvaret som kreativ sjef. Foto: Reuters

I november gir Ralph Lauren (75) seg som toppsjef for merket som bærer hans navn. Dette er plaggene vi aldri kommer til å glemme.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Rett nok: Ralph Lauren skal fortsatt ha det kreative ansvaret i motehuset som har kledd opp alt fra preppy vestkantungdom, til Kanye West, til dagens Løkka-hipstere. På Forbes' liste over USAs rikeste, ligger Ralph Lauren på 74.-plass med sin formue på 6,2 milliarder dollar (51 milliarder kroner), ifølge NTB.

PREPPY: Kanye West har omtalt Ralph Lauren selv som «daddy», og er en svoren tilhenger av det amerikanske klesmerket. Foto: Getty Images

Når 75-åringen gir fra seg sjefsstolen i sitt eget firma synes vi det er på sin plass med en liten mimrestund.

Med tanke på hva som tilbys av plagg på det norske markedet, har vi tatt utgangspunkt i merkets Polo-kolleksjon. Husker du disse fem?

Les også: Her er merkeplaggene som ikke koster skjorta

Piqué-trøyen

Ralph Lauren var ikke først ute med piqué-trøyen, men i dag er plagget nærmest synonymt med det amerikanske merket. Plagget er elsket av alt fra golfspillere til rappere, og er tilnærmet uendret i design siden lanseringen i 1972.

Button down-skjorten

Et annet Polo-plagg som går ned i historiebøkene er den klassiske button down-skjorten. Skjorten med krage som kan kneppes fast selges fortsatt i hopetall, og har reddet utallige norske økonomistudenter fra å måtte ta selvstendige klesvalg.

KUL KAR: Ralph Lauren-skjorten i hipsterversjon under Pariis Fashion Week. Foto: Getty Images

Den kabelstrikkede genseren

Både menn og kvinner har – bokstavelig talt – trykket Ralph Laurens kabelstrikkede kasjmirgenser til sitt bryst. Med sine kraftige farger har plagget blitt et av de fremste eksemplene på Ralph Laurens lekne og fargerike design. Prisen på det tradisjonsrike plagget har i tillegg holdt seg relativt lav, til tross for den luksuriøse utførelsen i kasjmir, noe som har ført til at plagget har blitt et av merkets mestselgende gjennom tidene.

KLASSIKER: Taylor Swift på flyplassen i Tokyo, iført en klassisk kabelstrikket genser fra Ralph Lauren. Foto: Getty Images

Polo-capsen

KLASSIKER: FInnes det en mer perfekt blanding av preppy og sporty enn dette? Foto: Produsenten

Polos enkle bomullscaps har blant annet vært en favoritt blant tennisspillere, og kan fortsatt sees på hodet til mang en velkledd tilskuer på store turneringer som Wimbledon og US Open.

Med hipster-oppstandelsen de siste årene har capsen med strammefunksjon og hestelogo, fått litt av en renessanse, og blitt mer populær enn på lenge.

Les også: Redd tørr og sprukken hud med MinMotes fire favoritter

Bamse-logoen

SAMLEOBJEKT: Ralph Laurens teddybjørn-genser. Foto: Produsenten

Det er ikke bare ett plagg som har båret merkets søte teddybjørn-logo.

Ideen oppsto angivelig da Ralph Lauren mottok en gave fra sine ansatte – en teddybjørn utkledd som sjefen selv. Både t-skjorten og genseren med bamselogoen har kommet tilbake i flere kolleksjoner, som sjelden får bli lenge i butikkhyllene.

Interessert i mer Ralph Lauren-historie? Amerikanske GQ har tatt en titt på plaggene de mener er merkets mest ikoniske.

Hvilke plagg husker du best? Bruk kommentarfeltet, eller finn på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: