Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vårens beste hår- og hudprodukter for menn

TRIMIMING: Store skjegg kan føles varmt og kløende når temperaturen ute stiger. Foto: Getty Images

Det er på tide å stå opp fra vinterdvalen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Bjørnen går i hi, menn pakker seg inn i skjegg, toppluer og tykke jakker. Nå som våren er i anmarsj, er det imidlertid på tide å tenke på å gjøre seg klar for varmere, mer lettkledde dager. Og akkurat som en fot pakket inn i gips, trenger både hud og hår litt ekstra kjærlighet når de beskyttende lagene forsvinner.

Vi har satt sammen et knippe essensielle hud- og hårprodukter, som forhåpentligvis vil gjøre overgangen fra vinter til vår enda bedre:

Skjegg6

Skjeggtrimmer fra Andis. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Skjegg6

Barbersåpe fra Truefitt & Hill. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Skal du kvitte deg med et skikkelig skjegg, trengs det skikkelige redskaper. En kraftig skjegg og hårtrimmer i rustfritt stål gjør jobben med å fjerne flere centimeter skjegg til en lek.

Vil du fjerne skjegget helt, er det langt mer behagelig med en god barberkrem eller -såpe. Truefitt & Hill er en gammel traver, og lager fremdeles noen av de beste såpene på markedet. Treskålen som følger med her kan gjenbrukes, og fylles opp med nye såpestykker når den er tom, så her får du også litt flott baderomsdekor på kjøpet.

Skjegg5

Barberhøvel fra Gillette. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
Skjegg5

Kluter fra Ikea. Foto: Produsenten

19,-
Gå til butikk

Det spiller ingen rolle hva du synes om Gillettes evne til å lage reklamer – de vet åpenbart hvordan man lager en god barberhøvel. Denne stilrene utgaven er midt i blinken for den som ikke synes at barberhøvler må se ut som noe fra en Science Fiction-film.

For å få den beste barberingen hjemme, kan du stjele et triks fra profesjonelle barberere. Bløtlegg et håndkle i varmt vann, og la det ligge over ansiktet før du barberer deg. Dette åpner porene, og gjør barberingen både tettere og mer behagelig. Etter endt barbering kan du gjenta det samme med et håndkle bløtlagt i kaldtvann. Dette bidrar både til å minske rødhet, og det kan bidra til å stoppe blødning fra ørsmå kutt.

skjegg2

Fuktighetskrem fra Aesop. Foto: Produsenten

440,-
Gå til butikk
skjegg2

Dusjsåpe fra Bulldog. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
skjegg2

Duftspray fra West Third Brand. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

Akkurat som i hodebunnen er det mulig at det kan ha oppstått tørre hudflekker som flasser bak et langt skjegg. Derfor er det viktig å smøre seg med en god fuktighetskrem etter barbering. Denne fra Aesop lukter godt, og trekker raskt inn i huden.

Om våren og sommeren liker vi såper og parfymer med lette dufter. Klassikeren fra Bulldog lukter mildt av furunål og sitrus, mens sprayen fra West Third Brand har en frisk duft av roser. I tillegg er vi alltid tilhengere av frisk eukalyptus-duft når været blir varmere.

skjegg1

Tannkrem fra Marvis. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk
skjegg1

Ansiktsskrubb fra Clinique. Foto: Produsenten

295,-
Gå til butikk
skjegg1

Saltvannsspray fra H&M. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk

Apropos eukalyptus: peppermynte. Denne tannkremen fra Marvis er en klassiker, og et stilig innslag i både toalettmappen og baderomshyllen.

En god ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og gir deg en frisk, ren følelse. Denne kan gjerne brukes en gang i uken, eller oftere dersom du trener og svetter mye.

Til slutt har vi tatt med en rimelig saltvannsspray. Denne gir ikke på langt nær like mye hold som en hårvoks, men tilfører håret litt ekstra tekstur på dager når du ikke orker å gjøre så veldig mye ut av frisyren.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: