Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Til dressen: 125 stilige kombinasjoner til 17. mai

FESTKLAR: Det er ikke mye som skal til før du får et strøkent antrekk til nasjonaldagen. Illustrasjonsbilde: iStockphoto
FESTKLAR: Det er ikke mye som skal til før du får et strøkent antrekk til nasjonaldagen. Illustrasjonsbilde: iStockphoto

Disse klassikerne går aldri av moten.

Selv om vi gjerne leker oss med dresser i alle regnbuens farger her i MinMote, er det enkelte fargekombinasjoner vi stadig vender tilbake til. På samme måte kan også vi få nok av hvite joggesko. Når anledningen krever det er det lite som slår hvite eller lyseblå skjorter, sorte eller brune skinnsko, og et nystrøket slips i naturlige farger – som burgunder, marineblå eller gull.

Det fine med disse fargene er at de lett kan kombineres med hverandre på alle slags tenkelige måter, samt med fargene på dressene nordmenn flest eier: Grå og blå.

Med en grå eller blå dress som utgangspunkt, har vi valgt ut fem skjorter, fem slips og fem par sko, som alle kan mikses og matches med hverandre – altså 125 mulige kombinasjoner.

Skjorte

dresstilbehør3

Skjorte fra Canali. Foto: Produsenten

dresstilbehør3

Skjorte fra SuitSupply. Foto: Produsenten

dresstilbehør3

Skjorte fra H&M. Foto: Produsenten

dresstilbehør3

Skjorte fra Dressmann. Foto: Produsenten

dresstilbehør3

Skjorte fra Eton. Foto: Produsenten

Selv når man innskrenker skjortevalget til å stå mellom hvitt eller lyseblått, er det mange faktorer å ta stilling til. Ensfargede skjorter er det tryggeste valget, mens et subtilt mønster kan bidra til å gi skjorten særpreg. I denne saken har vi inkludert både skjorte og slips med striper, og selv om enkelte mener det er uheldig å kombinere disse, synes vi det går fint dersom stripene er av markant forskjellig bredde.

Tenk også over hva slags snipp du vil ha. Vi liker skjortesnipper med normal spredning, det vil si at vinkelen mellom snippene er omtrent nitti grader, men dette er en smakssak. Sørg imidlertid for at kragen er bred nok til at den ligger fint under kragen på dressjakken.

Slips

dresstilbehør2

Slips fra Drake's. Foto: Produsenten

dresstilbehør2

Slips fra Twisted Tailor. Foto: Produsenten

dresstilbehør2

Slips fra Zara. Foto: Produsenten

dresstilbehør2

Slips fra Drake's. Foto: Produsenten

dresstilbehør2

Slips fra Tiger of Sweden. Foto: Produsenten

Blåtoner, burgunder og gull er omtrent så klassisk som man får det. Vi foretrekker alltid mørke naturfarger eller duse pasteller fremfor trafikklys-aktige fargetoner. I tillegg synes vi de fleste slips ser finere ut i matte materialer, fremfor glinsende, nærmest plastikklignende silke.

Les også: Donald Trump vil fikse USA – vi vil fikse Donald Trumps slips

Sko

dresstilbehør1

Sko fra These Glory Days. Foto: Produsenten

dresstilbehør1

Sko fra Dagestad & Co. Foto: Produsenten

dresstilbehør1

Sko fra SuitSupply. Foto: Produsenten

dresstilbehør1

Sko fra Zara. Foto: Produsenten

dresstilbehør1

Sko fra H&M. Foto: Produsenten

Brune og sorte skinnsko er uten tvil de to mest klassiske valgene til dress, selv om både vi og Ap-leder Jonas Gahr Støre kanskje vil det annerledes. Også innenfor dette spekteret finnes det nok å velge i. Tradisjonelt sett er sort det tryggeste valget, spesielt til arrangementer på kveldstid, men slike regler bryr vi oss lite med. Sørg imidlertid for at skoene er rene og pene, gjerne nypusset og blankpolert.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?